Er ontsnapt me een klein zuchtje en kijk om me heen, wat is het hier fijn en wat kom ik hier tot rust. Met ‘hier’ bedoel ik ons nieuwe huis, al is de nieuwigheid er nu na bijna een jaar wel vanaf natuurlijk. Gek hè, we wonen nu alweer bijna een jaar in dit prachtige huis! Op 22 november 2019 kregen we de sleutel waarna we op 17 december met ons hebben en houden zijn verhuisd naar onze nieuwe stek. In dit artikel kijk ik terug op het hele avontuur (inclusief de verhuizing) en lees je welke plannen we nog hebben, lees je mee?

De verhuizing is alweer bijna een jaar geleden…

We hadden nooit gedacht dat we ooit nog zouden gaan verhuizen. Ja, misschien wanneer we niet meer zelfstandig een trap op zouden kunnen: maar dat duurt hopelijk nog lang. We droomde van een andere badkamer en keuken, alles in onze smaak en nieuw. Verbouwen is helaas niet goedkoop, zeker niet wanneer er ook nog onderhoudskosten aan je huis bijkomen. Dus dan maar nadenken, verbouwen of gaan we de uitdaging van de verhuizing aan?

Verbouwen of Verhuizen?

Ons oude huis is gebouwd in de jaren ’70. Dat betekent dat er flink wat onderhoud aan zit te komen, wat overigens heel normaal is. De kleinere klussen hadden we al gedaan, zoals de daknokken opnieuw vast laten zetten en hebben we de dakgoten en het daklood laten vervangen. Toch is na zo’n 50 jaar je pannendak afgeschreven, het hoeft niet direct vervangen te worden maar die kosten komen er wel aan. Tel daar een nieuwe keuken en badkamer bij op en je weet: hier moet je flink voor sparen. Dan heb ik het nog niet gehad over isoleren, want met een energielabel E was dat ook hard nodig.

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar dat sparen gaat niet zo snel als we willen. Daarom hebben we verschillende opties bekeken om aan dit klusbudget te komen. Na een gesprek met een financieel adviseur was het duidelijk: verhuizen is de enige optie. Hoewel we meteen achter het besluit stonden, was het ook een raar gevoel om ineens in zo’n rollercoaster te komen en te beseffen dat wat je niet verwacht had toch gaat doen.

Het ging vervolgens heel snel en wat was het allemaal ontzettend spannend. We hebben toen in vijf (!!) weken tijd besloten te gaan verhuizen, een nieuw huis gekocht, ons huidige huis verkoop klaar gemaakt, de nieuwe hypotheek rond gekregen én ons oude huis verkocht. Bizar gewoon!

De verhuizing

Verhuizen zelf is niet gemakkelijk of superleuk. Het is een redelijke dosis stress, de regie uit handen geven en vermoeiend maar ik durf wel te zeggen dat het me achteraf erg meegevallen is. We waren wel doodop daarna, maar het resultaat mocht er wezen.

Zoals je kon lezen zijn we op 17 december 2019 verhuisd. Dat wil zeggen, de grootste huisraad. Voor de kinderen wilde we dat de overgang zo soepel mogelijk verliep, dat wil zeggen: in de ochtend wakker worden in je slaapkamer zonder dozen en in de avond naar bed kunnen in je nieuwe kamer die helemaal af is. Dat de spullen van de kinderen voor hun weer ‘normaal’ binnen handbereik zouden zijn en dat ze er zo min mogelijk hinder van zouden ervaren.

Om bovenstaande te kunnen realiseren hebben we een paar dingen in de dagen voor de verhuizing al gedaan. Zo heb ik alles van de oude zolder al naar de nieuwe zolder verhuisd, uitgepakt en een plekje gegeven. Mijn man heeft dat gedaan met alles uit de schuur en zo hebben we dat ook gedaan met de keuken en de badkamer. Uiteraard op een paar kleine dingen na die je dagelijks gebruikt. Op die manier was er al veel gedaan.

Tijdens de verhuisdag zelf hebben we gebruik gemaakt van een verhuisservice, man wat was dat fijn. Oké, het was wel even wennen om een aantal gasten constant over de vloer te hebben maar om vier uur in de avond stonden wel al mijn grote meubels gemonteerd op de juiste plek. Dit gaf mij daarna nog 2 uurtjes de tijd om de bedden van de kinderen op te maken en hun kasten in te richten. Jeffrey heeft ze opgehaald en bij hun thuiskomst waren hun kamers klaar!

Nadat de kindjes op bed lagen schonken wij, moe maar voldaan, een wijntje in met wat lekkers erbij. De verhuizing was gedaan en met nog maar 8 volle verhuisdozen te gaan was het tijd voor ontspanning. De laatste dozen hebben we datzelfde weekend nog uitgepakt en was alles alweer achter de rug. En dat is nu dus alweer bijna een jaar geleden.

Ons nieuwe huis

In de afgelopen maanden heb ik al veel van ons nieuwe huis laten zien, nog niet alles want de woonkamer, tuin, de zolder en het dakterras hebben jullie nog van me tegoed. Benieuwd hoe ons nieuwe huis eruitziet? Check dat dan in de volgende artikelen:

Er is trouwens wel een reden waarom ik na de verhuizing onze woonkamer en tuin nog niet heb laten zien. Het is voor mijn gevoel nog niet af. Zo waren tot een tijdje terug de muren nog kaal. Onze wens was om grote posters aan de muur te hangen, maar je moet nog wel even de juiste tegen komen en daar samen een goed gevoel bij hebben! De tuin heeft afgelopen zomer vorm gekregen maar is nog niet af. We willen nog heel graag andere bestrating leggen en het kunstgras vervangen. Maar dat komt straks in de lente wel weer.

Onze plannen

Naast het vervangen van de bestrating en het kunstgras willen we nog een paar dingen meer doen:

  1. rolluiken plaatsen aan de achterkant van het huis, bij onze slaapkamer en de slaapkamer van Ize. Zo blijft het langer donker in de zomer, hopelijk blijft de warmte langer buiten én in de winter de warmte langer binnen. Er kan immers nog gewoon een raam open voor ventilatie maar zonder dat het dan flink afkoelt binnen.
  2. nieuwe hordeuren in de achter pui beneden en voor de deur naar het dakterras. Dag muggen!
  3. de schuur opnieuw indelen. Wat een jaar geleden praktisch leek, is in de praktijk toch iets minder het geval. Maar dit is makkelijk te doen.
  4. dit geldt ook voor de zolder. Exact de reden waarom je die nog niet gezien hebt! Na de kerst ga ik eraan beginnen.
  5. wat klussen in de slaapkamers van de kinderen. Ize slaapt op het kleinste kamertje en we merken dat ze meer en meer een plekje voor zichzelf wil. Daarom hebben we een hoogslaper besteld. Luke krijgt dan het grote bed van Ize. Uiteraard ga ik alles aan jullie laten zien, ik wil nu nog niet te veel verklappen.

Het is geen spannende lijst, maar ik ken mijzelf en Jeffrey: we blijven altijd wel bezig en we vinden wel weer iets om te doen. We liggen qua smaak en wensen altijd snel op een lijn waardoor we ook sneller daad bij het woord voegen. Stiekem is dat alleen maar leuk. Dat maakt dit huis ook écht ons huis, zijn we er graag, maken we er plezier en komen we tot rust.

Tot slot..

Nog steeds kan ik het niet geloven dat de verhuizing alweer bijna een jaar geleden is en dat we hier dan alweer zo lang wonen. Op naar vele mooie jaren waar we onszelf zijn en kunnen genieten. Benieuwd hoe we onze plannen gaan realiseren? Houdt dan mijn blog in de gaten, volg me op Facebook en Instagram. Wat vond je van dit artikel en ben jij weleens verhuisd, of droom je ervan? Laat het me weten bij de reacties hieronder of stuur een privé berichtje via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis