Elke maand geef ik jullie een kijkje in ons nieuwe huis. Het is erg tof om te zien dat er elke week meer dingen afkomen en het huis steeds meer ‘ons’ wordt. Zo zijn er laatst rolluiken en een overkapping geplaatst. Deze laat ik nog niet zien, deze week is het eerst de beurt aan de slaapkamer van Luke. Onze kleine man slaapt aan de voorkant van het huis en heeft een oppervlakte van 11 m2. In dit artikel laat ik jullie zien hoe tof zijn kamer is geworden en beschrijf ik hoe het daarvoor was. Het is geweldig om te zien dat zowel de slaapkamer van Luke als die van Ize nu ook veel gebruikt worden om in te spelen. Mijn missie is dan ook zeker gelukt. Benieuwd hoe zijn kamer is geworden? Lees dan snel verder: dit is de slaapkamer van Luke.

Zo was de kamer, en dit hebben we gedaan

Helaas heb ik geen foto van hoe de slaapkamer eerst was. Niet heel raar, dit was de enige ruimte waar geen lamp hing toen we de sleutel kregen. Al het kluswerk hebben we met een bouwlamp gedaan. Eigenlijk was zijn kamer vergelijkbaar met de slaapkamer van Ize. De bruinrode vloer lag ook in zijn kamer en de kozijnen konden ook zeker een nieuwe verflaag gebruiken.

De muren en het plafond van deze slaapkamer hebben we, net als bij Ize, niet geschilderd maar gereinigd met een sierpleisterreiniger. Zoals je op de foto’s verderop in dit artikel kan zien zijn de muren in twee grijstinten geverfd. Dit past perfect bij zijn meubels. Wanneer hij ouder is mag hij uiteindelijk zelf een kleur kiezen, maar voor nu is het goed zo. Luke heeft ook dezelfde laminaatvloer als Ize, wat doet de nieuwe vloer veel voor de slaapkamers. Het oogt frisser en ruimtelijker. Ik ben super content met de lichte kleur.

Als laatste is al het houtwerk door een schilder opnieuw geschilderd en is er een rolluik aan de buitenkant geplaatst. De slaapkamer is op het zuiden, dus dan houden we hopelijk mooi de warmte buiten in de zomer. Verder hebben we gelukkig niet veel aan de slaapkamer hoeven doen. Behalve inrichten dan, maar dat vind ik het leuke werk!

De slaapkamer van Luke

Met een klein beetje pijn in mijn hart nam ik afscheid van zijn babykamer. Het ledikantje is verkocht en onze peuter heeft nu een kamer waarin hij kan spelen én slaapt hij al in een peuterbed. Mijn kleine ventje wordt groot. Op de foto hieronder zie je zijn bed, wel nog met spijlen gewoon omdat hij dat zelf fijner vindt. Als je goed kijkt zie je dat er twee spijlen uit zijn. Zo kan hij gemakkelijk zelf in en uit bed klimmen. De spijlen kunnen er trouwens weer gemakkelijk in d.m.v. een veersysteem. Ideaal. Wanneer hij eraan toe is kan ik de zijkanten van het bed vervangen voor normale zijdes en is het een volwaardig juniorbed.

bed mamazetkoers slaapkamer van

Het ledikantje is dan wel weg, de commode nog niet. Die is nog steeds makkelijk met verschonen en ik kan er ook veel in opbergen. Alles spulletjes voor het verschonen liggen erin, schoon beddengoed, pyjama’s en noem maar op. Zowel de commode, het juniorbed en de kledingkast zijn allemaal van dezelfde materialen gemaakt, dit zorgt voor een mooi geheel. De meubels op de slaapkamer van Ize zijn ook van dezelfde lijn waardoor we eindeloos kunnen combineren. Erg fijn. We hebben er ook nog een kapstok van in twee kleuren maar we weten nog niet of we die nog op willen hangen.

kleding en speelhoek slaapkamer van

Het fijne aan de slaapkamer van Luke is dat hij veel ruimte heeft om te spelen. Er staat een grote bak met Zoef-Zoef-Dieren en zijn keukentje van steigerhout. Onze klein man is ook nog dol op auto’s, dus die zijn er ook genoeg te vinden. Nu zijn speelgoed op zijn kamer staat is het ook mogelijk om zijn bouwwerk(en) eens te laten liggen. In de woonkamer vind ik dat persoonlijk niet zo prettig. Hij heeft nu een eigen plekje waar hij zich terug kan trekken en zijn ding kan doen. Beide kinderen vinden dit trouwens erg prettig merk ik, fijn dat dat in ons nieuwe huis helemaal tot zijn recht komt.

Keuken slaapkamer van

In zijn kamer zijn ook een aantal persoonlijke items te vinden. Zo staat er op de vensterbank een gepersonaliseerde blokkentrein en op zijn kledingkast een lijst met daarin zijn eerste kleertjes. Ook zijn geboortekaartje mag niet ontbreken net als het doosje voor zijn eerste haartjes en tandjes.

Benieuwd naar hoe zijn kamer er in het oude huis uit zag? Lees dan dit artikel.

Tot slot..

Ook deze kamer vind ik helemaal geslaagd, zeker als ik mijn kleine ventje er heerlijk hoor spelen. Leuk detail: in ons nieuwe huis slaapt hij veel beter dan in het oude huis. We hebben geen idee waarom of hoe het komt, maar hé: dat maakt eigenlijk ook niet veel uit. Wat vinden jullie van de slaapkamer van Luke? Laat het me weten door hieronder een reactie achter te laten, op Facebook of Instagram. Je mag natuurlijk ook altijd een berichtje sturen via de contactpagina. Wil je weten hoe de rest van ons huis eruitziet? Houdt dan mijn stories op Instagram in de gaten en deze categorie. In maart laat ik jullie onze keuken zien!

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share