In dit laatste artikel van september krijgen jullie een kijkje in de kinderkamer van Luke. Ik wilde dus babykamer typen maar hij is nu al enkele weken een heuse dreumes! Luke slaapt in het kleinste kamertje van ons huis maar er is genoeg plaats voor alle meubeltjes en een leuke speelplek. Wat vind jij het leukste of fijnste hoekje van de kamer van je kindje? Laat het me weten bij de reacties hieronder. Wil je weten wat mijn favoriete plek is van Luke’s kamer? Lees dan snel verder in deze RoomTour: de slaapkamer van Luke.

RoomTour: de slaapkamer van Luke!

Het ledikantje

Zoals in (bijna) elke slaapkamer, staat er in de slaapkamer van Luke een bed. Hij ligt nu nog in een ledikantje. Zijn zus ligt nu nog in het peuterbed. Haar nieuwe bed is ondertussen besteld. Na de wintermaanden zal het peuterbed naar de kamer van Luke verhuizen. Zover is het gelukkig nog niet.

room bedje

In het bedje liggen enkele knuffels, een slaapzakje en een lakentje. Zijn lievelingsknuffel is de knuffel Rabbit. Zoals je ziet hangt er ook nog een mobiel boven zijn bedje. Zolang Luke niet staat in zijn bedje laat ik hem hangen. Het brengt hem nu nog veel rust. Wanneer hij erbij kan is het natuurlijk niet veilig en kan de mobiel omgebouwd worden naar enkel een projector. Het beertje van V-Tech speelt leuke muziekjes af. Alle ingrediënten voor lekker slapen dus!

De commode

room commode

In elke kinderkamer is deze te vinden: de commode. De commode staat hier in een nisje, erg knus en gezellig. Wat zie je? Uiteraard een aankleedkussen, een mandje met verschoonbenodigdheden en billendoekjes. Erboven hangt een kapstokje. Hierop staan allemaal gezellige dingen:

  • lijstje met zijn eerste pakje en geboortekaartje
  • badolie en bodylotion
  • spaarpot
  • doosje voor tandjes en haartjes
  • woezel
  • én een biertje! Het design van het blik is helemaal in style van zijn geboortekaartje. Gekregen van mijn collega’s. Je werkt bij een brouwerij of niet natuurlijk, haha!

Als laatste hangt er aan de muur een bordje van zijn doop.

De kledingkast & Speelhoekje

room overview vanaf commode

De kledingkast van Luke is een stuk kleiner dan die van mijn meisje. Gelukkig maar want op dit kamertje heb ik ook veel minder plek. De inhoud van de kast hebben jullie vorige week kunnen lezen. Naast de kast heb ik een leuke speelplek gemaakt. Een kamer is in mijn ogen niet alleen om te slapen maar echt een plekje voor de kleine zelf. Waar ze zich even terug kunnen trekken wanneer dit nodig is. Ook handig: even zelf spelen als mama boven wilt opruimen en schoonmaken.

Schommelstoel & Muursticker

room sticker overview

Helemaal in de hoek staat onze schommelstoel. Dit is echt mijn favoriete plek in zijn kamertje. In de kraamtijd gaf ik hier vrijwel elke fles en in de weken daarna altijd de laatste en de nachtvoeding. Heel intiem en gezellig. En nu? Dat is nu verleden tijd maar ik gebruik de stoel nog elke dag. De kleine op schoot en een verhaaltje lezen voor het slapen gaan. De boekjes staan bovenop de kledingkast. Lees jij elke avond een verhaaltje?

Boven het bedje op de muur zit een grote sticker. Ize heeft er ook een, maar een andere. Deze zie je over een tijdje in roomtour van haar slaapkamer. De dieren van de sticker zijn enorm vrolijk en vallen gelijk op als je de deur open doet. De overige wanden zijn er rustig en vormt zo een mooi geheel.

Vlaggenlijn & Groeimeter

room groeimeter

Heb je de vlaggen op de vorige foto’s al gespot? Leuk hè! Mijn schoonmoeder heeft deze leuke vlaggenlijn gemaakt. Ik ben er erg blij mee. Alle kleuren passen zo goed bij de meubeltjes. Ize heeft ook een vlaggenlijn, deze knalt meer en is een echte meidenslinger.

Er hangt tevens een stoere groeimeter aan de muur. Als de deur open is zie je hem helaas niet maar dit is wel een plek waar hij altijd zichtbaar kan blijven hangen. Er kan namelijk niets anders staan want dan kan de deur niet meer open. Ik heb zo lang gezocht naar een leuke groeimeter die dreumes, peuter en kleuter bestendig is. Een papieren variant leeft hier niet lang ben ik bang.

Tot slot..

We zijn alweer aan het einde gekomen van deze RoomTour, de slaapkamer van Luke. Wat vond je ervan? Wat vind jij het leukste of fijnste hoekje van de kamer van je kindje of je eigen slaapkamer? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share