Ik hoor het mezelf tijdens mijn eerste zwangerschap nog goed zeggen: ”mijn huis komt niet helemaal vol te staan met speelgoed voor binnen”. Wie weleens bij mij binnen is geweest weet dat ik die strijd verloren heb, en dik ook! Langzaam en beetje bij beetje heeft het speelgoed ons huis veroverend. Het ergste? Natuurlijk heb ik daar zelf ook invloed op gehad, sommige dingen zijn gewoon heel leuk. We hebben verschillende soorten speelgoed in huis: spelletjes – poppen en speelgoed wat de fantasie of de motoriek uitdaagt. Ik heb geen sterke voorkeur al ben in wel fan van houten speelgoed en Duplo. Speelgoed hoeft voor mij ook niet educatief te zijn als het maar uitdaagt en aanzet tot spelen. In deze blog laat ik je zien wat ons favoriete speelgoed voor binnen is. In de zomer volgt nog een blog met ons favoriete speelgoed voor buiten. Deze blog sluit ik af met wat we met ons oude speelgoed doen. Doe je met ons mee?

Top 10 van ons favoriete speelgoed voor binnen

1. Houten speelhuisje

houten speelhuisje mamazetkoers.nl

Met stip op 1 staat ons houten speelhuisje. Mijn schoonvader en Jeffrey hebben deze samen gemaakt toen ik zwanger was van Luke. Ik schat dat deze nu zo’n 9 maanden in ons huis staat en heb er nog geen minuut spijt van. Ja hij is groot maar zó leuk! We zochten een leuke plek om het (vele) speelgoed van de kinderen kwijt te kunnen zonder dat alles in bakken in een Trofast of Billy kast zit. Dit was het eindresultaat. Wij blij – kindjes blij. Met dit speelhuis maak je trouwens niet alleen je kinderen erg blij, het is ook een goed idee voor het verjaardagscadeau voor je vrouw of jezelf!

2. Prinsessen schoenen

Zoals de titel al luid gaat deze blog over ons favoriete speelgoed. Het is dus niet mijn top 10. Anders had dit item nooit de top 10 gehaald, maar onze dochter is fan. Fan van haar ”Elsa” schoenen. Elsa is tot nu toe namelijk de enige prinses die ze kent. Ze roept ook heel hard ”Ikke Elsa!” zodra ze de schoenen aan heeft. Als ik haar dan helemaal op zie gaan in haar prinsessen rol behoort deze stiekem ook weer tot mijn top 10. Dan doe ik wel alsof of ik het irritante ”klik – klak – klik – klak” geluid niet hoor (haha).

3. Busje & Pick-up van Little Dutch

Uiteraard ben ik ook fan van de tractor en de auto maar deze zitten niet in onze collectie. Dit houten speelgoed is makkelijk vast te houden, ook door de allerkleinste. Mijn zoontje van 7 maanden speelt er volop mee en het liefste pakt mijn dochter het af. Hier kunnen ze nog jaren mee spelen. Van deze lijn hebben we ook de houten trein: zodra Luke hiermee kan spelen komt die ook zeker in de top 10. Nu staat deze nog te pronken op zijn slaapkamer.

4. Wobbel

Deze stond heel lang op mijn verlanglijstje. Het is niet iets wat je even zomaar aanschaft en geeft aan je kinderen. Ize heeft de helft voor haar verjaardag gekregen van ons en mijn opa’s en oma’s. De andere helft heeft Luke gekregen als kraamcadeau, ook van mijn opa’s en oma’s. Ze leven (gelukkig) allemaal nog en vind het bijzonder om iets in huis te hebben wat de kinderen van ze gekregen hebben.

5. Pop & toebehoren

Bij de geboorte van Luke heeft Ize haar ”eigen baby” gekregen. Ze deed alles na wat wij met Luke deden. Heel erg lief om te zien. Van Sinterklaas heeft ze ook de buggy en het bedje gekregen.

6. Babygym

Het meeste speelgoed wat je hier nu voorbij ziet komen is het speelgoed van Ize. Luke kan nog niet met alles spelen. Waar hij wel veel mee speelt is onze babygym. Deze hebben we voor hem nieuw gekocht. De babygym die we hadden was nog wel goed maar totaal onpraktisch. Zodra de kleine kon rollen was de langwerpige babygym te klein. Die we nu gebruiken is vierkant, heeft genoeg speeltjes, een mobiel én een spiegel. Luke heeft genoeg bewegingsvrijheid en zodra de kleine man op bed ligt: klap je heb zo in en berg je hem op. Heb ik toch een beetje van mijn huis weer terug.

7. Kassa

Voor mij is dit ”DE kassa”. Wie kent hem niet. De meeste van ons hebben zelf vroeger ook nog met deze klassieker gespeeld. Ik ben daarom ook erg blij de kassa ook hier goed in de smaak valt.

8. High Tea

Houten speelgoed komt in verschillende vormen en maten. Naast de standaard houten blokken sets hebben we ook een leuke high tea set. Bestaande uit koekjes – cakejes – kop en schotels – vorkjes – dienblad en een theepot. Je kunt hem niet als set kopen maar wel in losse delen. Ize maakt graag voor ons een kopje thee. Het liefste verkoopt ze thee en cakejes vanuit haar speelhuisje. Je moet dan ook betalen via het raampje wat in het huisje zit. Als je geluk hebt krijg je wisselgeld uit de kassa.

9. Duplo

Duplo mamazetkoers.nl

Nog een klassieker: Duplo. Als is het Duplo van nu in meer verschillende vormen verkrijgbaar dan alleen de blokjes. We hebben hier bijvoorbeeld de set van de ijsjes en verschillende dieren. We hebben ook de groene bouwplaat. Sinds we die hebben merken we dat er hele bouwwerken ontstaan.

10. Nijntje & Rabbit Richie

Knuffels behoren ook tot het binnen speelgoed. Beide kinderen hebben een favoriet. Bij Ize is dat de roze Nijntje en bij Luke de Rabbit Richie Clay van Happy Horse. Zonder knuffel gaan ze niet slapen. Deze slimme mama heeft er van elk twee zodat ze ook regelmatig in de was kunnen.

Speelgoedbank

Om niet te veel speelgoed te hebben zoek ik dit elk jaar uit. Afgelopen november heb ik dit samen met mijn dochter gedaan. Wat kapot is gaat uiteraard weg maar vaak zit er speelgoed tussen wat niet meer wordt gebruikt of waar ze te groot voor zijn. Wij geven het dan een tweede leven door dit te doneren aan de Speelgoedbank in Waalwijk. Via deze link ga je direct naar hun Facebookpagina. De Speelgoedbank is een non-profitorganisatie voor de kinderen met een paswijzer of kinderen waarvan de ouders een voedselbankpas hebben. De kinderen mogen dan elke maand iets uit komen zoeken. Misschien zit er bij jou in de buurt ook wel een speelgoedbank. Er is helaas geen overzicht van alle speelgoedbanken in Nederland.

Tot slot..

Hebben jullie ook (te) veel speelgoed voor binnen? Hoe bergen jullie dit op en wat doen jullie met het speelgoed wat over is? Laat het me weten bij de reacties hieronder!

Dank je wel voor het lezen van mijn blog. Vond je het een leuk artikel? Laat het me weten door een reactie achter te laten of like mijn bericht op Facebook. Je kunt ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je ook niet in te schrijven voor mijn nieuwbrief? Dat kan met de button hieronder.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve bezoeker, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis