In deze blog neem ik jullie mee op koers tijdens een week van Mamazetkoers. We hebben enorm genoten van het mooie weer en ik heb veel aan deze website en mijn blog gewerkt. Ook heb ik fijn met mijn man gefietst. Ik heb van deze week veel energie gekregen. De week start maandag 16 april en de dag begint vroeg. Héél vroeg. Lees je mee?

De week van Mamazetkoers start maandag erg vroeg (05:15 uur)

Vroeg, écht vroeg dus. Mijn zoontje heeft de hele nacht doorgeslapen (vanaf 19:00) maar voor hem is de dag begonnen. Verleiden met een muziekje of speeltje werkte helaas niet. Uit de veren dus! Flesje maken, voeden, kleine man aankleden en even samen genieten van de stilte in huis. Ik ben een ochtendmens, dan ben ik het productiefst. Ize is om 06:00 wakker en we ontbijten gezellig samen. De dame gereed maken voor school, omdat we hier pas om 08:30 hoeven te zijn heb ik 2 uur ”over”. Ik besluit alvast te koken voor die avond, heerlijke pasta met veel groenten, gehakt en tomatensaus. We hebben geen vaatwasser en was alles nog even af. Had ik al gezegd dat ik productief ben op de vroege ochtend?

Ook heb ik van mijn werk een mooie bos bloemen gekregen. Bij donderdag in dit weekoverzicht vertel ik je er meer over. Ize is de rest van de ochtend op school en Luke doet een dutje. Ik besluit nog wat huishoudelijke klusjes (opruimen, was vouwen en beddengoed wassen) te doen zodat we vanmiddag lekker kunnen genieten. Ik haal Ize en een vriendinnetje van school, de eerste play-date bij ons thuis! Zo leuk die peutervriendschap. De dames hebben erg leuk gespeeld. In de avonduren werk ik samen met Vera van Dijk aan het logo van Mamazetkoers. Eindelijk is die af! Vinden jullie hem ook zo mooi? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

facebooklogo mamazetkoers.nl

Dinsdag

Gisteren is mijn nieuwe logo live gegaan. Feest!! Ik was vandaag toch nog niet helemaal tevreden en leg er de laatste hand aan. De kindjes zijn vandaag bij de gastouder en heb een dagje voor mezelf. Op mijn gemak sta ik op, geniet van een kopje koffie en een beschuitje met kaas. In de ochtend klets ik bij met een oud-collega (ex-baas is dat een woord?) op een terras in de Drunense Duinen. Mooi was het daar vanmorgen!

Deze middag is mijn man ook vrij en besluiten we samen een tocht te maken op de mountainbike. In een volgend artikel zal ik uitgebreider ingaan over mijn racefiets. Op Strava (sociaal medium voor o.a. fietsactiviteiten) kun je zien wat we gefietst hebben, klik daarvoor hier. Aan het einde van de middag halen we de kindjes op, gaat mijn man uit eten met collega’s en geniet ik van een avondje Netflix (helaas ”begon” de avond pas om half 10 toen ze eindelijk sliepen). Welke series kijk jij? Ik kijk nu het 2e seizoen van the Killing.

Woensdag

Mijn schoonmoeder en ik gaan samen bij het tuincentrum kijken voor een plantenbak. Hiermee willen we het nieuwe speelhuisje van Ize en Luke opfleuren. Daarnaast maakt de bak het ook onmogelijk om over de rand van de aanbouw te klimmen. Twee vliegen in een klap! Zodra ik Ize op school heb afgezet ga ik meteen door naar mijn schoonmoeder. Zie hieronder het resultaat. We zijn er erg tevreden mee. En Ize? Die riep heel hard ”wow!” toen ze de achtertuin in kwam. Missie geslaagd.

Onze tuin met speelhuisje juiste mamazetkoers.nl

In de middag hebben we heerlijk buiten gespeeld, de kleine man op het speelkleed en Ize overal en nergens. Hieronder zie je een leuke collage. Deze collage hebben jullie ook al op Facebook tegen kunnen komen.

collaga buiten spelen mamazetkoers

Ik ontdek in de avond dat je ook de fietsritjes van Strava kan publiceren op je blog. Dat is leuk. Mamazetkoers gaat namelijk niet alleen over mama-zijn maar ik wil ook graag schrijven over fietsen. Vandaar ook het ”koers” gedeelte. Het is mogelijk om een afbeelding van je laatste koers te laten zien als een lijstje met je laatste ritjes. Tevens zijn het ook allemaal linkjes naar Strava, leuk om dat uit te zoeken en te programmeren. Rond tien uur besluit ik naar bed te gaan en het de volgende dag af te maken want het wil niet helemaal lukken zoals ik het wil.

Donderdag

Voor de tweede keer deze week zijn de kindjes bij de gastouder. Normaal zou ik gaan werken bij Bavaria als Kwaliteitsmanager. Op dit moment even niet. Helaas zit ik ziek thuis, het is even allemaal te veel. De emoties nemen af en toe bij mij de overhand en vind het soms lastig om daar goed mee om te gaan. De afgelopen weken hebben diepe dalen gehad maar ook veel mooie momenten. Gelukkig gaat het de laatste tijd wat beter. Volgende week start ik weer voorzichtig met werken, ik heb er zin in maar vind het ook spannend. Vandaar ook die bos bloemen, erg lief.

Ik geniet nog even van het heerlijke weer, beetje zonnen en een boekje lezen en snacken in de tuin. De buurvrouw stuurt nog een berichtje of ik een drankje kom doen in de middag, haar breng ik dus gezellig een bezoekje. Ook maak ik nog een extra pagina op mijn website zodat de fiets artikelen in een andere categorie komen te staan dan de mama-zijn en lifestyle artikelen. Je kan de fiets artikelen hier zien. Hier zal ik ook updates plaatsen van mijn gereden koersen. Zoals je ziet werkt ook de Strava widget in de rechter kolom. Lees je op de telefoon? Dan zie je de widget en de link naar Strava aan het einde van deze blog. Ik ben erg tevreden. Fietsen jullie ook?

Vrijdag, laatste dag van de week

Mijn vrijdag ziet er eigenlijk altijd hetzelfde uit met de kindjes. In de ochtend gaat Ize naar school, poets en rommel ik in huis en geniet ik van mijn kleine ventje. We maken een fijne wandeling en brengen de weekmarkt op het plein een bezoekje. Wederom is het heerlijk weer en vertoeven daarom ook lekker in de tuin. Van onze zandbakschelp maak ik een zwembadje van de deksel. Smeer beide kids goed in met zonnebrandcrème en het genieten kan beginnen. In de middag komen eerst mijn schoonouders gezellig op de thee en spelen met de kindjes. Aan het einde van de middag schuiven mijn ouders nog aan voor lekkere frietjes. Gezellig hoor! Hieronder een weer een (hopelijk) leuke collage. Vinden jullie collages ook leuk of zien jullie liever losse foto’s? Ik vind het op deze manier wel overzichtelijk.

heerlijke vrijdag mamazetkoers.nl

Na het avondeten gaan ze beide in bad en leest Jeffrey een verhaaltje voor uit mijn favoriete boek voor het slapen gaan. Rond 18:45 gaan de lampjes uit bij de kinderen. Samen maken we mijn racefiets weer klaar voor gebruik (deze heeft 1,5 jaar aan de muur gehangen door het winterseizoen, zwangerschap en weer het winterseizoen). We maken er nog een rustige avond van.

Zaterdag

Op zaterdagochtend brengen we Ize naar de dansles. Ze vindt dansen geweldig, ook al leeft ze tijdens de lessen nog in haar eigen peuterwereld. Wat prachtig is om te zien. Halverwege de ochtend zijn we thuis en dan snel omkleden. Ik fiets een rondje van 49 km met een collega op mijn racefiets. Man wat was dat spannend en weer wennen zeg na zo lang alleen om mijn mountainbike. Gelukkig was ik snel door de spanning heen en was het erg leuk en gezellig! Hieronder het rondje, niet erg groot of erg snel maar dat komt vanzelf weer. Belangrijkste was nu om die enorme hobbel over te stappen en te gaan. Het smakelijkste is altijd om het niet te doen en het uit de weg te gaan. In mijn volgende blog zal ik jullie meer vertellen over dit rondje en mijn racefiets.

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain Calories Burned
02:20:06
hours
02:03:51
hours
49,05
km
23,76
km/h
32,04
km/h
82,00
meters
826
kcal
Na 1,5 jaar eindelijk weer op mijn race weggeweest samen met Sander: die durfde het wel aan 😉. En weer bekertjes, woehoe!

We hebben Ize vandaag verder de hele dag binnen gehouden. Ze had erg last van uitslag van de zon gisteren. Door VSM Derma Cardiflor te gebruiken stilt het de jeuk en geneest het sneller. Ik ben altijd te spreken over de middelen van VSM, we hebben er bij de kinderen goede ervaringen mee.

Dan komen we aan bij mijn leukste bezigheid: eten en drinken (ik ben een echte Bourgondiër). Ik ben uiteten geweest met twee vrienden in Den Bosch. Dit doen ongeveer 2 á 3 keer per jaar, al een jaar of 3. Supergezellig. We zijn gaan eten bij Lokaal 1650. Wat ik leuk en gezellig vind aan dit restaurant is dat je kan kiezen voor een verrassingsmenu en dat je met zijn alle kan genieten van kleine gerechtjes die gezamenlijk opgediend worden. Avondvullend. Hoogtepunt? De Scorppino van Hazelnootlikeur, vanille-ijs en espresso, Heerlijk!

Zondag

Er staat niets op de agenda, heerlijk. Dit is trouwens de enige dag van de week dat ik geen wekker ”moet” zetten. Elke dag is er wel iets waar ik of de kindjes moeten zijn: behalve op zondag. Niet dat het wat uitmaakt – we zijn altijd wel rond 7 uur beneden, vandaag dus ook. We doen deze ochtend alles op het gemakje. De planning is dat ik voordat het gaat regenen vanmiddag ik nog in de voortuin wil rommelen, we gaan het zien of dat lukt. Het enige wat ”moet” vandaag is kaartje kopen voor de dansvoorstelling en zet ik deze blog online zodat jullie hem nog kunnen lezen. Hopelijk ook op het gemakje op een dag waarin niks moet.

Tot slot..

Hoe is jullie week geweest? Ook genoten van het heerlijke weer deze week? Ik merk dat ik altijd een stuk beter in mijn vel zit op zulke zonnige dagen. De kindjes ook, zodra ze buiten zijn heb je er geen kind meer aan. Herkenbaar? Laat het me hieronder weten bij de reacties!

Dank je wel voor het lezen van mijn blog. Vond je het een leuk om een week met me mee te kijken en wil je in de toekomst nog zo’n artikel lezen? Laat het me weten door een reactie achter te laten of like mijn bericht op Facebook. Je kunt ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je ook niet in te schrijven voor mijn nieuwbrief? Dat kan met de button hieronder.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve bezoeker, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis