12 september 2017, om 19:55 uur is ons kleine mannetje Luke geboren. Nu zijn we een jaar verder en is ons vriendje alweer 1 jaar oud. Help, waar is mijn baby gebleven!! Dit vind ik toch wel even lastig, de babytijd is nu echt voorbij. Afscheid nemen van een fase is al niet mijn sterkste kant. In dit artikel een kort stukje over de dag dat hij werd geboren, over zijn nu al aanwezige persoonlijkheid en vertel ik je alles over de verjaardag die we afgelopen week vierde: Luke 1 jaar. Hoe vier jij de verjaardag van jouw kindje het liefste? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

12 september 2017

Het was een dag in mijn verlof zoals elke dag: lekker op het gemak en vooral niet te veel doen. Het was nog best warm buiten en met een peuter van 2,5 in huis moet je vooral niet te veel willen. Ize deed toen nog een middagslaapje, en die dag deed ik heerlijk mee. Ik weet nog goed dat ik droomde, iemand schreeuwde heel hard mijn naam en daar werd ik wakker van. Ergens ver weg, tijdens het wakker worden, hoorde ik nog een ”plop”. Maar stond er niet bij stil. Al snel kwam ik erachter dat mijn vliezen waren gebroken, het was 15:00 uur. Nog geen wee te bekennen. Daarna ging alles heel snel. Rond 17u15 begonnen de eerste weeën, om 18u30 mochten we richting het ziekenhuis en om 19:55 is Luke al geboren. Alles was goed gegaan, 51 cm lang en 2590 gram!

Klein vriendje weet wat hij wilt

Mijn kleine mannetje weet goed wat hij wel en niet wilt én dat laat hij merken ook. Ik vind het prachtig om te zien dat zijn ”eigen ik” steeds sterker en duidelijker wordt. Eigenlijk huilt hij nooit, alleen wanneer hij echt buikpijn had. En natuurlijk wanneer hij zijn zin niet krijgt, maar dat is ook altijd snel weer over. Het is een knuffelkont, althans met mij, mijn moeder en schoonmoeder. Het is echt een moederskindje. Stiekem vind ik dat wel fijn, want Ize zit weer liever bij Jeffrey. Zo is het goed verdeelt. Zijn lievelingsfilm? Frozen! Wat erg leuk is om te zien bij Luke hoe geconcentreerd hij met speelgoed bezig kan zijn. Wat hij niet wil? Dat zijn luier verschoond wordt. Ja, dat wil hij wel maar hij wil er niet voor blijven liggen. Als ik halverwege ben is hij al weg. Op het aankleedkussen blijft hij gelukkig wel goed liggen. Prima uitkomst. Nu is Luke dus alweer 1 jaar! Ik ben erg benieuwd wat voor moois het volgende levensjaar van Luke ons gaat brengen.

Luke 1 jaar, dat vieren we!

Als je gek bent op Frozen, dan kan het niet anders dan dat we een heerlijke Frozen & Olaf taart voor hem hebben laten maken. Helaas mag hij hem zelf niet eten maar voor hem hadden we een heerlijke wafel met slagroom. Net zo goed feest. Nu snapt hij het nog niet. Volgend jaar kijken we wel weer hoe het dan is. Een update zal tegen die tijd volgen.

taart

De verjaardag vieren we klein, alleen met naaste familie. Ik denk dat met iedereen erbij (ook de kindjes meegeteld) we met zo’n 20 man zijn. Niet veel maar net zo gezellig. We kiezen er bewust voor om het alleen met familie te vieren. Wanneer Luke ouder is zullen er enkele vriendjes en vriendinnetjes van hem aanschuiven. Op deze manier kunnen we gezellig met iedereen genieten en kan hij met iedereen contact hebben. Iedereen viert het anders, dit is onze manier.

Voor de kleinste had ik nog iets lekkers gemaakt, gezond gemixt met snoepjes. Voor ieder wat wils. Beetje het ”bento” idee. Aardig gelukt al vind ik het zelf. Op de andere foto zie je de twee dames hier heerlijk van peuzelen in het speelhuisje. De dames zijn mijn kleine Ize en ons nichtje Anne-Roos. Ziet er lief uit hè samen?

lekker snoepen mamazetkoers.nl

Ize & Anne-Roos Luke 1 jaar

Wat is hij verwend! Op de foto hieronder zie je alle cadeautjes bij elkaar! Nu ik de foto toevoeg zie ik dat ik het cadeau wat Luke van ons kreeg er niet op staat. Altijd handig, haha! Daarom een extra foto eronder. Van ons kreeg hij een houten loopwagen, heerlijk stoer en past mooi bij de Wobbel. Ize snapt trouwens heel goed dat Luke jarig is, maar dat alle cadeautjes alleen voor hem zouden zijn was in de dagen ervoor best lastig. Op de dag zelf was hier niets meer van te merken. Ze was heel blij voor haar broertje en enorm lief.

Cadeautjes Luke 1 jaar mamazetkoers

loopauto luke mamazetkoers

Tot slot..

Zo, mijn baby is dus vanaf nu een echte dreumes geworden. Ik heb enorm genoten van de babytijd en het is geweldig om hem elke dag te zien ontwikkelen en zijn eigen weg te zien vinden. Leuk dat je dit artikel gelezen hebt en een bezoekje bracht aan mijn blog. Ik hoop dat je een beetje mee hebt kunnen genieten van onze mooie dag. Hoe vier jij de verjaardag van jezelf of je kindje het liefste? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je kunt ook altijd contact zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je ook niet in te schrijven voor mijn nieuwbrief? Dat kan met de button hieronder.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve bezoeker, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis