Weet je niet wat je moeten eten? Wil je geen uren in de keuken staan? Opzoek naar een lekkere en glutenvrije maaltijd? Dan is dit recept misschien een goede optie: makkelijke én glutenvrije Roti. Binnen 30 minuten staat dit gerecht op tafel. Wil je wel gewoon gluten eten? Vervang dan de rijst door wraps of roti-vellen. Er zijn trouwens ook glutenvrije wraps en Roti-vellen te koop!

Smakelijk! Laat je me weten wat je ervan vond?

kkelijke en glutenvrije roti - lichter

Boodschappenlijstje

  • 450 gram kipfilet of kippendijen
  • 600 gram sperziebonen
  • 200 gram voorgekookte krieltjes
  • 300 gram (basmati) rijst
  • 1 (rode) ui
  • blik tomatenblokjes 400 gram
  • paprikapoeder (2 theelepels)
  • kerriepoeder (2 eetlepels)
  • knoflookpasta of knoflookpoeder (2 theelepels)
  • 4 eieren
  • 500 ml kippenbouillon
  • peper en zout
  • olijfolie

Recept, makkelijke en glutenvrije Roti

Het recept is voor ongeveer vier personen. Wij eten er met zijn vieren (2 volwassenen en 2 kids) van, en ik houd dan ongeveer een portie over die ik invries. Eet je met meer of minder personen? Halveer of verdubbel dan de ingrediënten in het boodschappenlijstje.

  1. zet een pan met water op en kook de rijst gaar
  2. snijd de kip in stukjes/blokjes
  3. verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en bak de kip goed gaar (voeg indien nodig peper en zout toe)
  4. bak de ui vervolgens kort mee
  5. voeg de blokjes tomaat, krieltjes en de kippenbouillon toe
  6. voeg daarna de kruiden toe, zorg dat deze goed oplossen in de bouillon
  7. als laatste voeg je de sperziebonen toe
  8. laat alles ongeveer 20 minuten zacht koken op een laag vuur
  9. wanneer de sperziebonen bijna gaar zijn (even proeven!) zet je het vuur 5 min hoger zodat de saus wat in kan dikken
  10. opdienen!

Mag het eten voor jou iets pittiger? Voeg dan met de kruiden ook sambal toe. De hoeveelheid sambal is echt afhankelijk van je eigen smaak.

Tot slot..

Bovenstaand recept is een variant op de Simpele Roti van JoyFromJoyce. Het originele recept is niet glutenvrij en ik heb er uiteraard mijn eigen draai aan gegeven. Laat me in de reacties hieronder, op Facebook of Instagram weten wat je ervan vond. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Eet smakelijk!

Liefs Francis

Nieuwsbrief20
Facebook80
Instagram260
LinkedIn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.