Onze vakantie zit erop, helaas! Voor velen zat deze er al even op. Onze kindjes zijn nog niet leerplichtig en daarom gingen we buiten het seizoen. Dit jaar geen vakantie in een leuk huisje of in een ander land, nee we bleven lekker thuis! Via deze photo diary neem ik jullie (en mezelf) weer even terug naar de leukste momenten van onze vakantie. We doen alle activiteiten die ik een tijdje terug beschreven heb in dit artikel en nog meer! Kijk en geniet je mee? Waar ging jullie vakantie dit jaar heen of bleven jullie net zoals ons thuis?

Naar de kermis

De kermis in ons dorp waar we wonen is met Pasen. In het dorp waar ik ben geboren is de kermis altijd eind augustus. Samen met mijn ouders en het gezin van mijn broertje hebben we een hele leuke middag beleefd. Hieronder een foto van Ize in de CakeWalk. Hoe stoer is dat!

Honderd Bunder Bos

Wat is het daar fijn, beentjes omhoog op het terras en een drankje erbij. Ize? Die speelt lekker in de grote speeltuin en de kleinste man speelt op een kleed. Zo genieten. De knappe dame is alleen bij ons te vinden als ze dorst heeft.

honderdbunder bos mamazetkoers

Zwemmen

Het was nog heerlijk weer en ons zwembadje stond nog op. Zwemmen maar! De kleine man is ook dol op water. Hij wilde er toch weer terug in, nadat we hem al aangekleed hadden. Oké, nog even spetteren dan!

zwemmen mamazetkoers

Taart maken

Ize had het er al even over: samen een taart maken. In de ochtend was ze naar de peuterspeelzaal en kon ik even de boodschappen halen om de taart te maken. Samen hebben we de taart gemaakt. Ook even Opa en Oma uitgenodigd: wat de taart is te groot om helemaal alleen op te eten.

taart maken mamazetkoers.nl

Picknick

Een picknick is helaas niet gelukt deze vakantie. We hebben uiteraard wel een picknick gehouden in de Efteling maar ik heb daar helaas geen foto van gemaakt. Deze houden de kids nog te goed!

De Efteling

We hadden kaartjes met korting gespaard via de AH en deze vakantie was een mooi moment om te gaan. Gezellig met zijn viertjes na het ochtendslaapje van Luke. Met een kinderwagen, draagzak, wat lekkers en veel goede zin gingen we op pad. Wat hebben we genoten, een van de mooiste dagen van onze vakantie. Het was heerlijk weer, niet te druk en de kids genoten met volle teugen. We gaan hopelijk snel nog een keer terug. Ik kon niet kiezen uit alle leuke foto’s maar deze die ik gemaakt heb in de Pagode is wel mijn favoriet.

efteling mamazetkoers

Het Gouden Woud

Een vriendin heeft een zoontje met ongeveer dezelfde leeftijd als Ize. Deze leuke indoor speeltuin ligt precies tussen haar en mijn woonplaats in. Daarom een leuke plek om samen met onze oudste kindjes af te spreken en bij te kletsen. De kids vermaken zich hier prima. Daarna kwamen we wel met een volle auto met zand thuis haha! Ben je er nog niet geweest? Het is echt een aanrader. Ook hier kon ik bijna geen keuze maken uit alle leuke foto’s. Wil je alle foto’s zien? Volg me dan op Instagram en je mist niets meer. Onderstaande is weer mijn favoriet.

het gouden woud mamazetkoers

Fietstocht in de Drunense Duinen

Ik weet even niet meer wat Jeffrey op dat moment deed maar ik ben lekker met de kids op mijn mama-fiets een stukje gaan toeren. Ze vinden het erg leuk. De kleinste geniet voorop van de wind en alles wat er voorbij komt en de oudste benoemt alles: ”kijk mama, een koe” ”een paard” en ga zo maar door. Iedereen die we tegenkomen wordt vrolijk aangesproken met een ”hoi” of ”hallo” én krijgen haar vrolijke lach te zien.

We hebben een stukje door de Drunense Duinen gefietst, erg leuk tussen de bomen door. In totaal zijn we 45 minuten weg geweest zonder een stop te maken. Daarom ontbreekt het hier ook aan een leuke foto. Een foto maken met twee kindjes op de fiets is niet zo handig maar vooral ook niet veilig. Wanneer we weer met zijn viertjes gaan fietsen zal de leuke foto gedeeld worden op Instagram.

Speeltuin in de buurt

Er zijn genoeg speeltuintje in de buurt. Tegenwoordig is Ize helemaal van het voetballen. Papa doet dan graag mee!

voetballen mamazetkoers.nl

Dagje samen

Ook niet onbelangrijk: een dagje voor elkaar zonder de kindjes. Daarom hebben we ook de opvang een dagje door laten lopen. We hebben samen een heerlijk stuk gefietst, 70 kilometer. We hebben de MTB route gereden van Den Dungen, al hebben we dat stuk gemist en is het voor mij de Gestelse MTB route geworden. Hele koers zien? Dat kan via deze link naar Strava.

dagje samen fietsen mamazetkoers

Het was heerlijk, hele mooie stukken lang de Dommel gefietst. Meer over de route ga ik nog niet verklappen want er komt een aparte blog over. In de middag zijn we nog samen gaan lunchen in Den Bosch. Een hele leuke dag dus!

Einde vakantie..

In dit artikel zie je veel foto’s van Ize, deze maand volgen er meer foto’s van Luke. De maand september staat namelijk in het teken van hem: Luke wordt 1 jaar en dat gaan we vieren. Verder deel ik nog een shoplog met de leukste herfst en winter items die ik voor hem kocht en geef ik een kijkje in zijn slaapkamer. Dank je wel voor je bezoek aan mijn blog. Waar ging jullie vakantie dit jaar heen of bleven jullie net zoals ons thuis? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. De kinderen en wij hebben genoten en zijn uitgerust. Je mag ook altijd een reactie achter laten via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je ook niet in te schrijven voor mijn nieuwbrief? Dat kan met de button hieronder.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve bezoeker, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis