Deze zomervakantie gaan wij niet op vakantie maar zijn we wel een paar weekjes vrij. Dat we niet weg gaan betekent niet dat we geen leuke dingen gaan doen. In dit artikel deel ik de leukste dagjes uit met kleine kinderen. De meeste daarvan gaan we deze zomervakantie ook met ons gezin doen. Het ene uitje is wat duurder dan de andere, maar een dagje uit hoeft niet duur te zijn. Gaan jullie op vakantie of kiezen jullie ook voor dagjes uit? Laat me bij de reacties hieronder weten hoe jullie favoriete dagje uit eruit ziet.

De leukste dagjes uit met kleine kinderen

De meeste uitjes in dit artikel met de leukste dagjes uit met kleine kinderen zijn leuk voor kinderen met een leeftijd tussen de 0 en 6 jaar. Ik merk om me heen dat er genoeg leuke locaties zijn voor oudere kinderen, maar voor de allerkleinste is het aanbod erg klein. Hier dus onze top 5, de leukste dagjes uit met kleine kinderen.

1. Honderd Bunder Bos in Drunen

Een mooie midgetgolfbaan aan de rand van Drunen. Niet elke week midgetgolven? Gelukkig is er een groot terras en is alles om de banen heen een grote speeltuin voor kleine kinderen. Trampoline, springkussen, glijbanen, een zandbak: alles is er. De meeste speeltuinen zijn vooral geschikt voor grote kinderen maar deze is perfect voor de kleintjes. Zelf op het terras met een drankje (én hapje) en de kids vermaken zich wel. Je kan het zo duur maken als je zelf wilt.

2. Picknick

Smeer thuis wat broodjes of pak iets lekkers in. Vergeet ook het drinken niet. Neem een groot kleed mee en eet je lunch ergens anders op. Bij ons in het dorp liggen meerdere parkjes waar je gezellig kunt picknicken. Wil je dat de picknick net iets langer duurt? Neem een bal mee, succes verzekerd.

3. In- & outdoor speeltuin Gouden Woud

Een unieke speelboerderij waar kinderen kunnen ravotten, kuilen graven, spelen met water, kimmen en klauteren. Het leukste? Ze kunnen zelf opzoek gaan naar goud en lopen over een blotevoeten pad. De boerderij is gelegen in Liempde (gemeente Boxtel) en ligt aan de A2. Je betaalt alleen entree voor kinderen tussen de 1 en 13 jaar. Ouders en baby’s kunnen gratis naar binnen. Entree bedraag 5,-.

4. Loonse en Drunense Duinen

Zijn je kinderen dol op de zandbak maar geen zin in natte voeten en zeemeeuwen? Ga dan een dagje naar de Loonse en Drunense Duinen! De grootste zandbak die je kinderen zich voor kunnen stellen. Emmer en een schepje mee en ze vermaken zich prima. Voor papa en mama zijn er genoeg terrasjes in de buurt. Ook makkelijk voor een sanitaire stop. Het zand beu? Maak dan een wandeling door de bossen. Laat de kinderen takjes of bladeren zoeken. Laatste tip: neem een bellenblaas mee. Succes gegarandeerd. De foto in dit artikel is gemaakt in de speeltuin bij de Roestelberg in de Drunense Duinen.

5. De Efteling

Een duur pretpark, zeker met kleine kindjes. Je betaalt altijd entree voor jezelf, kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis. Toch zijn er genoeg manieren om met korting binnen te komen. Zo kun je sparen voor korting bij de Albert Heijn of kun je via vrienden/familie met een abonnement een kaartje met korting regelen. Ik ben 1 keer met Ize naar de Efteling geweest, je kon vorig jaar een gratis kaartje sparen via de DIO drogisterij wegens hun 100 jarige bestaan. Ze vond het geweldig! Dit jaar heb ik bij de AH kaartjes met korting gespaard. Je vraagt je misschien af of er genoeg te doen is voor de kleintjes, maar dat is zeker het geval. Carnavalsfestival, het sprookjesbos, de trapauto’s en ga maar door. Budget tip: neem zelf eten en drinken in een tasje mee.

Tot slot

Ik heb nu al zin in onze zomervakantie, nog twee weekjes wachten en dan is het zover! Gaan jullie graag dagjes uit en waar ga je dan het liefste naar toe? Heb je toevallig al een van bovenstaande uitjes gedaan dan hoor ik graag hoe het was. Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Ook leuk: maak een foto van je dagje uit, plaats deze op Facebook of Instagram en tag @mamazetkoers! Je kunt ook altijd contact zoeken via de contactpagina.

Ga je er met de auto op uit met de kinderen? Check dan mijn artikel met tips om je kindje veilig te vervoeren.

Liefs Francis

Vergeet je ook niet in te schrijven voor mijn nieuwbrief? Dat kan met de button hieronder.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve bezoeker, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis