Zo, het hoge woord is eruit: ik heb mijn functie terug gegeven. Het is voor de meeste Mamazetkoers lezers wel duidelijk, ik heb een tijdje overwerkt / met een burn-out thuisgezeten. De afgelopen tijd heb ik veel moeite gehad om de juiste balans te vinden en weer aan het werk te gaan. Het is alweer ruim een maand geleden dat ik hierover heb geschreven. Ik durf te stellen dat dit artikel het meest persoonlijke artikel is wat ik tot nu toe heb gepubliceerd. Eind april heb ik een nieuwe functie aangeboden gekregen én aangenomen. In mijn vakgebied een van de ”hoogste” functies met een brede verantwoordelijkheid en veel mensen in je team. Hoe gaaf de functie ook is, toch heb ik vorige week deze functie terug gegeven. Geen gemakkelijk besluit maar het voelt enorm goed. In dit artikel vertel ik je waarom ik dit gedaan heb. Heb jij deze keuze ook al eens gemaakt en waarom? Wat vind jij van mijn keuze? Laat het me weten bij de reacties.

De promotie

Op de eerste dag dat ik weer ging werken (ongeveer 3 uurtjes) werd ook het nieuwe organigram gepresenteerd en kregen we individueel te horen wat je nieuwe functie zou zijn. We wisten al maanden dat deze dag zou komen en het was fijn dat er een einde kwam aan de onzekerheid. Ondanks dat we wisten dat we allemaal onze baan zouden behouden en er voor velen van ons weinig zou veranderen is een reorganisatie toch altijd spannend.

Tijdens mijn individuele gesprek was ik sprakeloos: ik kreeg promotie! Dit betekende dat ik een bredere verantwoordelijkheid krijg en mijn team zou groeien van 2 naar 6 mensen. Hele fijne collega’s om mee samen te werken en de klus te klaren. Het voelde goed en had er super veel zin in! Allereerst was ik super trots op mezelf, hier had ik immers al die jaren zo hard voor gewerkt en voelde als een mooie beloning.

Doen waar je gelukkig van wordt

Hoe mooi de functie ook is, ik kreeg mijn balans niet gevonden. Als een echte struisvogel stopte ik mijn kop in het zand, zorgde ervoor dat ik in no time weer mijn eigen uren (32) werkte. In mijn ogen leverde die halve dagen werken me alleen maar stress op. Achteraf natuurlijk stom maar je bent eigenwijs of je bent het niet. Samen met mijn leidinggevende besprak ik wat ik kon doen om wel de rust en de balans te vinden. Om zo mijn nieuwe functie goed uit te voeren én aan mezelf te denken. In die tijd ben ik ook bij mezelf te raden gegaan: wat vind ik nu echt leuk om te doen? Welke werkzaamheden zorgen ervoor dat ik zin had om naar mijn werk te gaan? Ik besloot samen met mijn man dat ik moest doen waar ik gelukkig van word.

Functie terug gegeven

Waar ik gelukkig van word? Met de inhoud bezig zijn! In mijn nieuwe rol was dat onmogelijk, doordat ik dat wel probeerde kwam ik met mezelf in de knoop. Ik had natuurlijk niet de tijd om met de inhoud bezig te zijn. Voordat ik deze promotie kreeg werkte ik ook al als leidinggevende maar was ik meer een ”meewerkend voorman”. Samen klaarde we de klussen en ik maakte toevallig de planning omdat me dat gemakkelijk af gaat. Na veel nadenken en erover praten heb ik de knoop doorgehakt: de enige optie is mijn functie terug geven.

Hoe verder?

Ik heb vorige week mijn functie terug gegeven. En nu? Op dit moment ben ik bezig met een super leuk project waar veel uitdaging in zit. Als specialist ben ik veel met de inhoud bezig en geniet ik weer volop. Ik ben een stuk rustiger en ontspannen. Aan alles voel ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Al was die niet makkelijk. Ik werk omdat ik het fijn vind, maar voornamelijk omdat het ”moet”. Onze rekeningen moeten toch betaald worden. Je weet niet hoe je werkgever gaat reageren op je keuze en wat er daarna gebeurd. Het project wat ik nu doe gaat over een paar maanden ten einde komen, ik zal dan als specialist werkzaam zijn in het team waar ik eerst leiding aan gaf. Welke werkzaamheden dan straks bij mij komen is nog niet zeker en zal ik af moeten wachten. Dat wachten is niet mijn sterkste punt maar is wel een consequentie van mijn keuze.

Ik ben vooral erg trots dat ik zo voor mezelf heb gekozen en ga doen wat ik wil. Natuurlijk heb ik dat met mijn man besproken maar het is mijn eigen keuze geweest. De functie die ik kreeg na mijn promotie is een geweldige functie, alleen niet voor mij. Het is fijn dat mijn werkgever ook ziet dat ik als specialist beter op mijn plek en in mijn vel zit.

Tot slot

Dan je wel voor het lezen van dit artikel: ik heb mijn functie terug gegeven. Het was geen gemakkelijk besluit, maar wel de beste. Er is werkelijk een last van mijn schouders gevallen. Heb jij al eens zo’n keuze moeten maken? Was dat moeilijk of juist niet? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je kunt ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Wist je dat er dagelijkse updates zijn in de Insta Stories? Volg me daar en je mist niets meer!

Liefs Francis

Vergeet je ook niet in te schrijven voor mijn nieuwbrief? Dat kan met de button hieronder.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve bezoeker, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis