Op de pagina over Mamazetkoers, kun je lezen wat ik dit jaar wil bereiken en de vraag is: ga ik dit jaar nog een koers rijden? Een van die dingen is dat ik graag ”De Uitdaging” wil fietsen samen met mijn collega’s, een koers rijden dus. Dit is een wielerkoers over de weg georganiseerd door en voor Swinkels Family Brewers (oud)medewerkers (voorheen Bavaria). In dit artikel lees je hoe het staat met de voorbereiding daarnaartoe en of ik goed genoeg getraind ben om deze koers te gaan fietsen. Hier in de buurt is tevens ook nog een wielerkoers voor de mountainbike. In dit artikel lees je ook hier meer over. Heb jij al eens een koers gefietst? Welke was dat? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

De Uitdaging

Een wielertocht van 150 kilometer, dat is een flinke koers rijden. Dit jaar gaat hij van de brouwerij in Lieshout naar de brouwerij in Steenhuffel. De terugweg doen we gelukkig met de bus. Het is de koers die eigenlijk vorig jaar op de planning stond. Wegens slecht weer is hij helaas niet doorgegaan. Niet dat ik mee kon fietsen, mijn zoontje Luke was net een paar dagen oud. Vier dagen om precies te zijn. De koers is dus opgeschoven, september dit jaar. Nu geen smoes om niet mee te doen, trainen dus.

Van dat trainen is helaas nog niet veel gekomen. De langste rit die ik dit jaar gefietst heb is 67 kilometer. Dat is nog niet eens de helft. Daarnaast heb ik de afgelopen tijd meer op mijn mountainbike rondgefietst dan op mijn racefiets. Het jammere is dat er geen ”rustige” ploeg is die de uitdaging fietst. Het gemiddelde ligt op 28 km per uur. Niet super hard, maar ik moet al moeite doen om 25 km per uur te kunnen fietsen en dat 70 kilometer vol te houden. Ik weet dat het niet voor niets ”de uitdaging” heet maar ik kan nu nog trainen wat ik wil maar in maximaal 6 weken ga ik dat gewoon niet redden. Heel erg jammer. Misschien volgend jaar.

Toch een koers rijden?

Toch wil ik dit jaar een koers rijden, maar welke dan? Heel eerlijk ben ik gewoon niet goed genoeg getraind. Ik heb wel enkele weken veel kilometers gemaakt en toen ging het ook goed, maar ik fiets gewoon niet elke week. Dan lever je meteen weer conditie in en bouw je niets op. Daarom heb ik ook een nieuw trainingsschema voor mezelf opgesteld. Tot nu toe heb ik me er nog netjes aan gehouden. Ik zal vaker en langere afstanden moeten gaan fietsen als ik deze zomer nog een koers wil rijden. Maar welke dan?

ATB de Leyetocht

Een koers alleen fietsen is ook niet helemaal mijn ding. Al fiets je hem uiteraard niet alleen, er fietsen vaak honderden anderen mensen mee. Al gok ik dat ik er maar weinig ken, en niemand mij. Enfin, geen reden om het niet te doen maar emotionele steun onderweg kan ik wel gebruiken ben ik bang. Daarnaast vind ik het ook gewoon gezelliger, het is vooral de bedoeling dat het leuk is!

Mijn man en mijn schoonvader gaan dit jaar ATB de Leyetocht fietsen. Dit is een mountainbike koers die voor de 12e keer georganiseerd wordt. De koers start en finisht in Helvoirt. Dit jaar kun je kiezen tussen de afstanden 30 – 40 – 50 km. Zij gaan uiteraard voor de 50 km, inclusief heen en terug fietsen kom je op 75 km uit. De vraag: ”Francis, fiets je met ons mee?” werd al snel gesteld. Het lijkt me super om deze toch te gaan fietsen, dus ja! Zeker omdat ze ook direct oppas geregeld hebben voor onze kindjes. Super lief!

Nu dus nog trainen. In mijn tocht ”over water fietsen” had ik samen met mijn schoonvader 40 km gefietst en dit vond ik al erg pittig. Daar komt dus nog eens 35 km bij als ik ATB de Leyetocht wil gaan fietsen. Daarom dus: trainen trainen trainen, ik zal meer mijn best gaan doen.

Tot slot

Het wordt dus nog even spannend of ik dit jaar nog een koers ga rijden. Het ligt helemaal in mijn eigen handen, als ik er mijn best voor ga doen dan moet het lukken. Ik heb meteen mijn schoonvader opgebeld of we deze week onze rit ”over water fietsen” kunnen herhalen. Hopelijk kunnen we er nog een stukje aanplakken. Heb jij dit jaar al een koers gefietst of ben je van plan om er nog een te gaan fietsen? Welke is dat dan? Laat het me weten bij de reacties hieronder of op op Facebook of Instagram. Je kunt ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Volg je me al op Strava? Dan mis je geen enkele rit en ben je als eerste op de hoogte zodra ik een koers heb gereden.

Liefs Francis

Vergeet je ook niet in te schrijven voor mijn nieuwbrief? Dat kan met de button hieronder.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve bezoeker, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis