Ze zeggen weleens dat er twee type mensen zijn. Het type ”ik ga tanken want hij is al voor de helft leeg” en het ”dat haal ik wel ondanks dat het lampje brand” type. Die laatste, dat ben ik! Samen met een (gezonde) dosis eigenwijsheid. Dit zorgt er vaak voor dat wanneer manlief boodschappen gaat doen hij eerst moet tanken. Ja, thuis kwam ik wel maar naar de supermarkt en terug haalt de tank niet meer. Gelukkig is het nog niet voorgekomen dat we het tankstation niet haalde. Uiteraard is dit een bevestiging dat het dus makkelijk kan en blijf ik eigenwijs. Geen idee of dit een goede eigenschap is, maar het gaat bijna nooit mis. Inderdaad, bijna nooit mis. In deze blog vertel ik je wanneer het wel mis ging. De keer dat mijn eigenwijze ik geen gelijk had én deel ik een gouden tip die je goed kan gebruiken in deze situatie. Lees je mee? Ben jij trouwens eigenwijs?

Het begin

Voor de sinterklaasperiode zoek ik altijd naar een buitenkansje. De decembermaand is al duur genoeg en leuke dingen hoeven niet duur te zijn. Soms moet je daar wel wat speurwerk voor doen. Op marktplaats had ik een prachtig poppenbedje gezien. Een foto daarvan vindt je hier. Het bedje moest ik alleen in Oss ophalen. Vanuit hier ongeveer 35 minuten met de auto, maar meer dan waard. Om op mijn werk te komen zit ik langer in de auto, dus zo gedaan!

Even eigenwijs het bedje ophalen

Helaas was het niet ”even” een bedje ophalen. Zo eigenwijs dat ik ben met die tank benzine, zo ben ik dat ook met mijn telefoon. Mijn telefoon behandel ik denk ik nog slechter. Ik ben de tel kwijt hoe vaak mijn telefoon is uitgevallen omdat de batterij leeg was. Een gevalletje ”dat haalt hij makkelijk”. Totdat hij dat niet deed, en ik mijn telefoon het hardste nodig had!

Ik gebruik namelijk altijd de navigatie-app op mijn telefoon. Die brengt me overal waar ik moet zijn. Natuurlijk had ik gezien dat mijn batterij het niet de hele dag vol zou houden, maar even op en neer naar Oss, dat moest wel lukken. Niets dus! Stond ik daar, midden in de stad van Oss met een lege telefoon zonder navigatie. Leeg, niks. Het adres waar ik moest zijn stond uiteraard in de notitie-app van mijn telefoon. De dame van wie het bedje was kon ik ook niet bellen om de weg vragen, waarom kun je natuurlijk nu zelf invullen.

Een ramp was het. Lichte paniek ook, zonder bedje wilde ik niet terug naar huis. Dan was alle moeite, en deze ellende, voor niets geweest. Gelukkig was er een vriendelijke kassamedewerker bij het dichtstbijzijnde pompstation die mijn telefoon op wilde laden. Navigatie deed het weer en ik kwam op mijn bestemming aan. Te laat, dat wel.

De gouden tip

Op het moment dat je telefoon leeg is wanneer je hem eigenlijk super hard nodig hebt, dan besef je pas hoe belangrijk dat ding is. Nu kon het altijd erger, zoals met pech langs de weg staan en niemand kunnen bellen. Toch mocht me dit nooit meer overkomen. De oplossing? Mijn gouden tip: schaf een powerbank aan. Je kan dan altijd, waar je ook bent, je telefoon opladen. Past makkelijk in je tas, geen stopcontact nodig en kan daardoor overal mee naartoe. Een lege telefoon is verleden tijd! Tenzij je zo eigenwijs bent dat je hem vergeet (zou ook iets voor mij zijn).

powerbank joinz mamazetkoers.nlpowerbank met kabel mamazetkoers.nl

Mijn ervaring

Mijn ervaring samengevat? Wat is dat een handig ding zeg! Dat ik eigenlijk niet eerder op het idee ben gekomen om er een aan te schaffen. Mijn man en ik wandelen graag in de Drunense Duinen en houden onze gelopen kilometers bij in de app van Strava. Dit kost helaas zo veel batterij dat we de app de laatste keren niet meer gebruikte. Eigenlijk heel jammer. De powerbank is dan echt een uitkomst. Je kan je telefoon gewoon opladen zonder stopcontact: ideaal. Uiteraard ook fijn als je midden in Oss staat zonder navigatie! Altijd handig om overal je spullen op te kunnen laden.

opladen powerbank mamazetkoers.nl

De powerbank heeft een mooi design, ik houd van de strakke en moderne uitstraling. Ik ben dol op kleurtjes maar ”mijn” gatgets heb ik het liefste in neutrale kleuren. Ik gebruik mijn powerbank puur om mijn telefoon op te laden. Op vakantie zal ik hem waarschijnlijk ook gebruiken om onze camera mee op te laden. Maar, op de een of andere manier is mijn telefoon altijd snel leeg. Heb jij daar ook last van? Mijn telefoon heeft een batterij met 1960 mAh. De powerbank heeft 5000 mAh. Het enige wat je van de mAh hoeft te weten is wat je ermee kunt. Met deze powerbank kan ik 2,5 keer mijn telefoon opladen (5000/1960=2,5). Dit is ruim voldoende.

Extra informatie

Aan de lampjes om de powerbank kun je zien hoeveel vermogen hij nog heeft. In de foto hierboven branden alle 4 de lampjes, dit betekend dat de powerbank volledig opgeladen is. Brand er nog maar 1 lampje? Dan heeft de powerbank nog maar voor 10% vermogen. Het fijne is, zodra je deze powerbank pakt en beweegt gaan de lampjes automatisch branden. Zo weet je altijd hoeveel vermogen de powerbank heeft en wanneer je hem moet opladen.

De powerbank wordt standaard geleverd met een kabel waarmee je powerbank kunt opladen én waarmee je je telefoon, tablet, camera etc. op kan laden. Deze zit bij mij standaard in de tas samen met de powerbank. Altijd alles bij de hand en komt je niet voor een verrassing te staan. Ik ben erg tevreden met de powerbank, hij doet precies wat je ervan verwacht.

Waar moet je op letten?

Wil je ook een powerbank kopen? Google dan eens voor de verschillende mogelijkheden. Bedenk goed waarvoor je hem nodig hebt, er zijn namelijk veel verschillende soorten. Met een powerbank waarmee je je telefoon oplaad kun je niet zomaar je laptop mee opladen. Ga je hem vooral gebruiken om je telefoon op te laden? Dan heb je aan een powerbank van 4000 mAh voldoende. Voor het laden van een laptop zou ik gaan voor een powerbank met 10000 mAh. Met een powerbank met 10000 mAh kun je ook altijd je telefoon en camera opladen. Het is wel belangrijk dat voordat je een powerbank gebruikt dat je hem eerst volledig oplaadt.

Tot slot

Dank je wel dat je (weer) een bezoekje brengt aan mijn blog. Ben je net als ik ook eigenwijs of juist niet? Wat is jouw meest gênante moment met een lege telefoon? Laat het hieronder in een reactie weten! Volg je me al op Facebook & Instagram? Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je ook niet in te schrijven voor mijn nieuwbrief? Dat kan met de button hieronder.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve bezoeker, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis