Wij zijn met het gezin veel buiten te vinden. Jeffrey en ik sporten graag in de buitenlucht en Ize speelt ook het liefste buiten. Het is daarom erg fijn dat het weer lente is en we het winterjassenweer achter ons hebben gelaten. Nu is het natuurlijk wel april, en april doet wat hij wil. Vorige week hebben Jeffrey en ik een heerlijke wandeling door de Drunense Duinen gemaakt, dat het april is; was goed te merken. Het weer was wisselvallig maar dat mocht de pret niet drukken. In dit artikel alles over onze wandeling door de Drunense Duinen. Lees je weer gezellig mee?

Een wandeling door de Drunense Duinen

Er is niets zo fijn wandelen als door de bossen, althans dat vind ik. De zachte ondergrond is prettig om te lopen. Het is dan ook erg fijn om de Drunense Duinen zowat in je achtertuin te hebben. Een wandeling daar is nooit hetzelfde. Dit heeft alles te maken met de temperatuur, de hoeveelheid regen die gevallen is en het jaargetijden. Nu de lente weer aangebroken is zie je alles weer prachtig groen worden in de bossen. Erg mooi. Op warme zomerdagen is het duinzand erg los, samen met de brandende zon is het wandelen door het duinzand dan best pittig. Vandaag was het overal nat, was er af en toe een kleine bui welke weer afgewisseld werd door de zon.

Route duinzand wandeling mamazetkoers.nl

Een knooppunten wandelkaart

Een wandeling door de Drunense Duinen doe ik altijd met een knooppunten wandelkaart. Niet dat ik een route uitstippel maar om te kijken waar ik precies ben en hoe ik dan terugloop. Het is fijn om gewoon een kant op te wandelen en paden te kiezen waar je nog nooit bent geweest. Omdat ik niet wil verdwalen heb ik de kaart bij. Overal door de Duinen heen staan knooppuntpalen. De nummers corresponderen met de nummers op de kaart en zo weet je exact waar je bent en hoeveel kilometer je van huis bent. Je kan dan zelf bepalen hoeveel kilometer je nog wilt lopen.

bossen mamazetkoers.nl

De afwisseling

Wat ik ook leuk vind aan wandelen in de Duinen is dat je het kunt afwisselen. Zo loop je het ene moment over een fietspad, dan door het losse zand en daarna weer door het bos. Op sommige plaatsen (én als je heel stil bent) kun je een hert zien. Tijdens deze wandeling hebben we helaas geen hert gezien maar we kijken altijd wel goed om ons heen.

er komt een bui aan mamazetkoers.nl

Het losse zand

Door het losse zand lopen was vandaag niet zo zwaar. Het enige minpuntje was dat er af en toe een bui viel die helaas niet voorspeld was. Op bovenstaande foto zie je een dergelijke bui aankomen. Het was zelfs zo dat we heerlijk in de zon liepen en dat het op dat moment toch nog miezerde. Een regenboog hebben we helaas niet gespot.

Groene route MTB mamazetkoers.nl

Hoogteverschillen, wandeling door de Drunense Duinen

We hebben tijdens deze wandeltocht ook aardig wat hoogtemeters gemaakt (voor een wandeling in Brabant). Als je goed op bovenstaande foto kijkt zie je een mountainbike (MTB) pad liggen. Deze konden we vanaf boven goed zien. Erg leuk om de route te zien vanuit een andere hoek. Sinds kort fiets ik deze route (groene route) ook met mijn MTB. Hier volgt later meer over in een ander artikel.

Prachtige heide

De heide was prachtig donkerpaars, ik had verschillende foto’s gemaakt maar op geen enkele foto is het goed zichtbaar. Wel was het mooi om te zien. Alle foto’s in dit artikel zijn op dezelfde dag gemaakt, je kunt goed zien dat het weer continu veranderde. De ene foto is heel donker omdat het bewolkt was en op de andere foto zie je de zon goed doorkomen. Echt een dag in april. Gelukkig geen sneeuw, want zelfs dat zou nog kunnen in april.

wandeling door de drunense duinen mamazetkoers

Een foto van ons samen mag natuurlijk niet ontbreken. We kijken samen nog even op de kaart om de laatste kilometers uit te stippelen naar Duinrand. Hier eten we een heerlijke maaltijd. Dat hebben we zeker verdiend na onze wandeltocht van bijna 13 km. Hieronder zie je de route die we gelopen hebben. Ik had je ook graag foto’s van onze lunch willen laten zien maar ik ben helaas vergeten een foto te maken!

Elapsed Time Moving Time Distance Average Speed Max Speed Elevation Gain Calories Burned
03:36:16
hours
02:14:54
hours
12,85
km
10:30
min/km
1:08
min/km
46,70
meters
1.192
kcal

Tot slot..

Dank je wel voor het lezen van mijn blog over onze wandeling door de Drunense Duinen. Ik vind het erg leuk dat ik binnen 1 maand al 690 bezoekers heb gehad. Je moet ergens beginnen maar ik vind dit aantal al erg hoog, zeker omdat ik pas net ben begonnen. Bedankt voor jullie leuke reacties die ik krijg via Facebook, mail, privé en op het werk! Om deze blog nog af te sluiten: zijn jullie ook veel buiten te vinden? Om te wandelen of juist voor iets anders? Laat het me weten door een reactie achter te laten of like mijn bericht op Facebook of Instagram. Je kunt ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je ook niet in te schrijven voor mijn nieuwbrief? Dat kan met de button hieronder.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve bezoeker, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis