De regenjas, in de meeste gevallen een noodzakelijk kwaad in plaats van iets wat je graag aan doet (lees een leuke regenjas). Zo was het althans voor mij wanneer ik door de stromende regen op mijn fiets naar het station of school ging. Ze waren warm, plakte en bovendien erg lelijk. Je wilde er gewoon niet mee gezien worden. Je kwam nog liever doorweekt aan – dan met een regenjas. Om het nog maar niet te hebben dat je probeerde om met een paraplu te fietsen. Dat ding vloog door een beetje wind al naar de andere kant van het fietspad, of was dat alleen bij mij? In dit artikel laat ik zien dat het ook anders kan met een functionele regenjas!

Waarom een regenjas?

De zoektocht naar een leuke regenjas is niets voor mij. Ik probeer het nog steeds met mijn paraplu (eigenwijs). Uiteraard niet op de fiets, dan kies ik voor de auto. Sinds september gaat Ize naar de peuterspeelzaal, dit noemen wij hier thuis voor het gemak ”school”. De school is twee straten achter ons huis. Te voet ben je er dus zo. Alleen als het regent, dan kom je nog steeds kletsnat aan. De reden is dus duidelijk, dochterlief zo min mogelijk als een verzopen katje op school afzetten. Ik wilde de regenjas in huis hebben voordat ze zou starten op school, want regenen doet het in Nederland genoeg.

Het eisenpakket

Het zal je niet verbazen dat ik uiteindelijk 2 maanden over deze zoektocht hebt gedaan. Ik wilde Ize dus niet in een lelijke maar juist in een leuke regenjas naar school sturen. Maar waar moet deze leuke regenjas dan aan voldoen?

  1. de jas moet water afstotend zijn (logisch lijkt me);
  2. uitgewassen kunnen worden;
  3. mogelijkheid om naam en telefoonnummer erin te schrijven;
  4. in een uniseks kleur, zodat mijn zoontje hem straks ook aan kan;
  5. goede kwaliteit, niet dat deze na 3 keer dragen al kapot gaat zoals een simpele poncho;
  6. bovenal mooi zitten en niet plakken + zorgen voor voldoende bewegingsvrijheid;
  7. én over een andere jas passen;
  8. voorzien zijn van een leuke uitstraling, dus een leuke regenjas.

Dat ”over een jas passen”

Dat ”over een andere jas passen” was nog een dingetje. In de winter hoeft de regenjas niet over haar winterjas heen. Haar winterjas is immers ook waterdicht en voorzien van een capuchon. Maar in de andere seizoenen waarbij de winterjas te warm is, is vaak alleen een regenjas te koud en plakt aan je lijf. Daarom moest de regenjas over een andere jas passen. Consequentie? De kleine meid kon zich niet meer fatsoenlijk bewegen. Buitenspelen was dan ook bijna geen optie. De twee jassen over elkaar dus ook niet. Deze ”eis” heb ik dus laten varen.

De functionele én leuke regenjas, toch gevonden!

Uiteindelijk kwam ik de jas van het merk Hublot tegen. De jassen zijn voorzien van een wax-laag aan de buitenkant en zijn daardoor waterdicht. Het mooie en fijne van deze jas is dat hij gevoerd is met 100% katoen en lekker soepel valt en aanvoelt. Door de voering hoeft deze jas niet over een andere jas gedragen te worden en kan dus zo aan (zonder te plakken!). De jas kun je letterlijk door weer en wind aan, ook wanneer het nog te warm is voor de winterjas! De jas is naast waterdicht namelijk ook winddicht en door de voering lekker warm. Nog een pluspunt: je krijgt er geen zweet gevoel van en ruikt niet naar plastic.

De details van de jas

In de onderstaande foto zie je de jas en close-ups van enkele details.

leuke regenjas mamazetkoers.nl

De maat die ik gekocht heb is 104. Deze past prima en is nog ruim genoeg zodat ze er nog zeker even mee vooruit kan. Ze heeft nu kledingmaat 110/116 maar zoals je op de foto kan zien past de jas nog goed. Uiteraard is het belangrijkste dat Ize er goed in kan bewegen en dat ze hem graag aan doet. Onderstaande foto zegt genoeg, onder een boom die vol in de bloesem staat.

www.mamazetkoers.nl

Heb jij ook zo’n functionele maar leuke regenjas gevonden voor je kinderen? Wat dit zo gepiept of heb je net als ik er langer over gedaan? Laat het hieronder weten bij de reacties door middel van een leuke foto of een link naar de site.

Tot slot..

Volg me ook op Bloglovin’ [bloglovin_button]

Dank je wel voor het lezen van mijn blog. Dit artikel is op eigen initiatief geschreven en ik ben hiervoor niet betaald. Wat vond je van dit artikel, laat hieronder een reactie achter of like mijn bericht op Facebook of Instagram. Je kunt ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je ook niet in te schrijven voor mijn nieuwbrief? Dat kan met de button hieronder.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve bezoeker, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis