Vorige week was het bij ons in het dorp de Avond4Daagse. In sommige dorpen en steden heeft deze al plaatsgevonden en in andere moet deze nog starten. Lopen jullie ook de Avond4Daagse of juist niet? In dit artikel deel ik hoe de Avond4Daagse is geweest voor mij en Ize én vertel ik je wat je juist wel en niet moet doen. Lees je mee?

2e Avond4Daagse voor Ize

Dit jaar is de 2e keer dat Ize mee doet met de Avond4Daagse. Vorig jaar liep ze hem ook. Nu is dat met 2,5 jaar (nu is ze 3,5) inderdaad wat jong maar de kleinste afstand is hier 3 kilometer. Ik weet dat in andere gemeente dat 5 kilometer is. We wandelen normaal ook veel en ze vindt het erg leuk. Vorige jaar wilde we het proberen, ging het niet: dan waren we zo weer thuis. Voor de zekerheid had ik wel de buggy meegenomen. Achteraf was dat niet nodig geweest. Het was zo’n succes dat ze dit jaar weer mee wilde doen. Wel liet ik de buggy thuis!

De eerste dag is standaard een wandeltocht door het dorp, de tweede en derde dag gaan door de bossen van de Drunense Duinen (inclusief alle muggen) en de laatste dag wordt afgesloten in het centrum. Helaas ging dit jaar de 3e dag niet door wegens code geel. De organisatie zorgt er elk jaar voor dat er eten en drinken is voor de kindjes in de pauze, de route goed zichtbaar is en iedereen veilig kan oversteken. Ze namen daarom die dag ook geen risico en annuleerde de wandeltocht. Achteraf niet nodig geweest maar beter het zekere voor het onzekere dan dat we in de bossen liepen midden in een onweersbui.

De drie dagen wandelen met Ize kun je eigenlijk geen wandelen noemen. Zodra zie iemand zag, rende ze ernaartoe om ze in te halen. Wat papa op de fiets heeft, doet Ize met wandelen. De 3 kilometer zat er dan vaak na 40 minuten alweer op. Het is erg prachtig om haar te zien genieten en te zien dat ze interactie zoekt met kinderen die ze niet kent. Het mooiste is de blijdschap zodra we weer terug zijn! Wil jij ook de Avond4Daagse met je kind(jes) lopen? Lees dan snel verder naar de do’s & dont’s!

Do’s

  • Houd het wandeltempo van je kindje aan. Ook al betekent dit dat je niet bij je vriendinnen kan blijven lopen.
  • Zing liedjes, doe af en toe een beetje gek. Maak het op de moeilijke momenten leuk voor je kindje.
  • Zorg voor een goede maaltijd voordat je gaan eten. Eet ongeveer 30 minuten van tevoren.
  • Neem iets lekkers mee voor onderweg, zoals water met een smaakje en fruit of:
  • Is het heel heet? Neem een halve sinaasappel, doe 3 pepermuntjes op het snijvlak, zakdoek erover en sluit hem aan de onderkant met een elastiekje.  Bewaar hem vervolgens 12 uur in de vriezer. Doe dit niet te vaak want het is helaas niet goed voor de tanden maar een keer zondigen moet kunnen vind ik.
  • Moedig je kindje aan en geef de laatste dag een kleine beloning. Ik gaf dit jaar een zakje met een paar spekjes en een stickervel.

Dont’s

  • Je kinderen constant corrigeren. Focus je op de belangrijke zaken, dat ze op de stoep lopen en in je gezichtsveld blijven. Dat het veilig is dus, voor de rest: geniet!
  • Op je telefoon kijken. De route krijg je op papier, die telefoon kun je makkelijk 1 tot 1,5 uur missen.
  • Geef niet te veel eten en drinken mee. Het is geen picknick en kinderen krijgen van het vele eten met wandelen buikpijn.
  • Je kindje overladen met speelgoed. Iedereen mag natuurlijk zelf weten wat ze doen maar ik vind het belangrijk om kinderen te stimuleren om te bewegen. Een kleinigheidje is leuk, want je bent uiteraard super trots en mag je ook gerust laten merken!

Tot slot

Dank je wel voor het lezen van dit artikel. Volg je me al op Facebook en Instagram? Gaan jullie ook de Avond4Daagse lopen of juist niet en waarom? Heb je nog tips voor mij voor volgend jaar? Laat het me weten bij de reacties hieronder of via de contactpagina. Als laatste wil ik nog een mooie foto delen die Drunen4You gemaakt heeft van mijn dochter bij binnenkomst. Ze was moe én heel trots. Dat kun je in de foto goed zien.

mamazetkoers Drunen4you

Liefs Francis

Vergeet je ook niet in te schrijven voor mijn nieuwbrief? Dat kan met de button hieronder.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve bezoeker, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis