Het voelt een beetje gek, we wonen nu alweer anderhalve week in ons nieuwe huis. We hebben er maanden naar uitgekeken en nu ligt de verhuizing alweer achter ons. Grappig hoe snel de tijd soms gaat. Uiteraard ga ik jullie de inrichting van ons nieuwe huis laten zien en vertel ik waar mijn inspiratie vandaan komt. Ik trap af met de slaapkamer van Ize. Ze slaapt op het kleinste kamertje (9,7 m2) aan de achterkant van onze woning. Het was een hele uitdaging om haar een eigen plek waar ze voldoende ruimte heeft om te zingen, springen en dansen. Dat is namelijk wat ze het liefste doet! In dit artikel zie je hoe ik dit voor elkaar heb gekregen, maar ook hoe het daarvoor was. Ze is er enorm blij mee, en dat is natuurlijk het belangrijkste. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder: dit is de slaapkamer van Ize.

Lees hier voor meer interieur artikelen.

Zo was de kamer, en dit hebben we gedaan

Zoals je op onderstaande foto kunt zien zijn de kleuren van de muren lichtroze en wit en licht er een donkere laminaatvloer. Ondanks dat we nu veel donkere tinten in huis hebben, kiezen we steeds vaker voor lichte tinten. Voor Ize stond één ding vast: de licht roze muren moesten blijven. Het is haar lievelingskleur en ze wil al heel lang een roze kamer. Haar oude slaapkamer was nog in de kleuren van de babykamer en nu ze bijna vijf is, is het tijd om onze dame een echte meidenkamer te geven.

Slaapkamer Kinderkamer van Ize

Allereerst is de laminaatvloer eruit gegaan, die voelde je misschien al wel aankomen. De donkere vloer is niet onze stijl en we gaan voor licht. De nieuwe laminaatvloer heeft een mooi matte white-wash afwerking én een zogenaamde ‘’v-groef’’. De kamer lijkt hierdoor groter, lichter en ruimer. De kozijnen, plinten en de deur zijn opnieuw in de verf gezet en zijn de muren en het plafond gereinigd met sierpleisterreiniger. Nu ging dat laatste goed op alle witten muren maar helaas niet op de roze. De roze kleur bleekte helemaal weg en is dan ook opnieuw geschilderd. Zoals je op de foto’s hieronder ziet wel in dezelfde kleur, je snapt wel waarom. Heel erg was dit trouwens niet omdat we nu de mogelijkheid hadden om alle gaten op te vullen. De muren op de slaapkamer zien er nu veel strakker uit.

We hebben er trouwens bewust voor gekozen om de muren en plafonds te reinigen i.p.v. te schilderen. Met de huidige kleuren op de muren zijn we erg content en over een paar jaar willen de kinderen toch een andere kleur op de muur. Schilderen doen we dan wel. Daarnaast is het reinigen van het pleisterwerk veel sneller en goedkoper. Als laatste zijn de gordijnen gereinigd, zijn de stopcontacten (opbouw) in het sop gegaan en alle ramen netjes gezeemd. Tijd om de slaapkamer in te richten, in mijn ogen het leukste werk!

De slaapkamer van Ize

We wilde onze dame een echte meidenkamer geven waar ze alles kan doen wat ze leuk vindt. Ze heeft voldoende opbergruimte nodig voor haar kleding, boeken en speelgoed maar in een klein kamertje is dat wel een uitdaging. Gelukkig kan ik je vertellen dat het gelukt is, wel met een beetje inspiratie van Emob 🙂 .

Bij binnenkomst, meteen aan de rechterkant staat haar bed. Ze ligt al ruim twee jaar in een eenpersoonsbed, ideaal. Op haar bed ligt een deken in een dekbedovertrek, hierop staan afbeeldingen van Woezel en Pip op een roze achtergrond: haar lievelingskleur. Dit is trouwens mijn persoonlijke favoriet, je kunt er eindeloos mee combineren. Daarbovenop ligt een oudroze sprei welke aan de binnenkant is afgewerkt met een wit bontje. Dit ziet er niet alleen stijlvol uit, maar biedt in de wintermaanden ook extra warmte. Uiteraard mogen haar knuffels ook niet ontbreken. Ik ben nog opzoek naar een leuk (en vooral klein) nachtkastje maar die heb ik helaas nog niet gevonden.

Twijfel: zal ik van haar bed een hemelbed maken of niet? Ik vind het vaak zo’n stofnest worden maar het staat wel erg gaaf…

slaapkamer Ize bed

Alle ruimte wilde ik zo goed mogelijk benutten, om die reden heb ik gekozen voor toffe matgroene opbergbakken voor onder het bed. Hierin kan veel speelgoed, is alles netjes opgeborgen maar wel binnen handbereik. Zo kan er direct mee gespeeld worden, om die reden zijn de bakken aan de bovenkant open. Dat zie je niet op de foto’s, de bakken passen precies onder het bed. Tegen de roze wanden staan lange kledingkasten. Al haar kleding, schoenen, pyjama’s en ondergoed kan ik er gemakkelijk in kwijt. Er is zelfs nog ruimte over om haar leesboeken een plekje te geven. Ik heb ervoor gekozen om beide kasten tegen een andere muur te plaatsen. Hierdoor creëer je ‘hoekje’ tussen de kasten wat veel mogelijkheden biedt. Daarnaast zit er nog een uitsparing voor de verwarming waar ik rekening mee moest houden (witte blokje voor de roze muur). Dat is aardig gelukt, zie jij het?

slaapkamer Ize danshoekje en kasten

In dit ‘hoekje’ heb ik het dans, spring en zinghoekje gemaakt. Door gebruik te maken van een grote spiegel (deze moet ik nog ophangen), twee kleedjes en een trolley met speelgoed komt het hoekje helemaal tot zijn recht en zijn de mogelijkheden eindeloos. De kleedjes op de grond zijn in dezelfde kleuren als de muren waardoor de ruimte als een geheel en ruimtelijk aanvoelt. Haar slaapkamer is een kamer waar ze uiteraard slaapt, maar is nu ook een plek waar ze zich kan terugtrekken en spelen. Ik ben er trots op dat het ons gelukt is om alle elementen die we wilde vorm te geven én het gevoel van een grote slaapkamer te creëren.

slaapkamer Ize

Tot slot..

Je begrijpt natuurlijk wel dat ik erg tevreden ben met het eindresultaat, maar nog belangrijker: Ize is helemaal happy met haar slaapkamer. Nu ben ik erg benieuwd wat jullie van haar kamer vinden, laat het me weten door hieronder een reactie achter te laten, op Facebook of Instagram. Je mag natuurlijk ook altijd een berichtje achterlaten via de contactpagina. Wil je weten hoe de rest van ons huis eruitziet? Houdt dan mijn stories op Instagram in de gaten en deze website: elke maand laat ik jullie een nieuwe ruimte zien. In januari is het de beurt aan onze badkamer.

Liefs Francis

Meer kinderkamer inspiratie? Check dan eens deze toffe kamer.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share