Elke maand geef ik jullie een kijkje in ons nieuwe huis. Nog niet alles is af hoor, zo moeten er nog een aantal klus gerelateerde zaken gebeuren en willen we nog wat leuke items aanschaffen. Zo ben ik ook nog opzoek naar leuke dingen om de badkamer gezelliger aan te kleden. Het ontbreekt nog een beetje aan kleur, maar dat zul je zo zelf zien. Want: in dit artikel van ‘ons nieuwe huis’ laat ik jullie onze badkamer zien. Tips om meer kleur in de badkamer te brengen? Laat het me dan vooral weten.

Zo was de badkamer, en dit hebben we gedaan

Iets aanpassen aan een badkamer is een ingrijpende verandering die je niet zomaar doet. Zeker niet als de badkamer al helemaal naar je eigen smaak is en er voldoende ruimte is. Ik heb dan ook geen foto die ik hier deel met hoe de badkamer eruitzag, het verschil zie je gewoonweg op de foto niet.

Dat wil trouwens niet zeggen dat we dan niet geklust hebben in de badkamer, we hebben wel degelijk zaken aangepakt. Je huis heeft liefde en onderhoud nodig, zodat het blijft zoals je wilt. We hebben:

  • het plafond gereinigd met sierpleisterreiniger, zo is het weer lekker fris;
  • badkamerraam is opnieuw geschilderd;
  • raamfolie geplaatst zodat je meer privacy hebt;
  • alle oude kit is verwijderd en de badkamer is opnieuw gekit;
  • als laatste hebben we de badkamer grondig schoongemaakt.

Het kluswerk valt dus wel mee, alles is gewoon weer even lekker opgefrist!

Dit is onze badkamer!

Uiteraard heb ik wel foto’s van hoe de badkamer nu is! Voordat ik ze laat zien vertel ik eerst welke elementen er in onze badkamer zitten. We hebben een grote inloopdouche welke voorzien is van een zogenaamde regendouche, er is een toilet aanwezig en een dubbele wastafel met een groot badkamermeubel. Waar ik in ons vorige huis weinig opbergruimte had, is die er nu in overvloed. Erg fijn, mijn make-up zit nu niet meer in een grote toilettas maar ligt nu mooi binnen handbereik in de lade. Ook heb ik nu een plekje kunnen maken voor Ize, hier ligt haar kam en de vele speldjes en elastiekjes. Ideaal omdat ze er nu ook zelf bij kan.

In het badkamermeubel is zelfs plek voor al onze handdoeken en schoonmaakmiddelen (bovenste kastje). Die laatste stonden in het oude huis in de meterkast, maar daar is nu geen ruimte meer. In de keuken hebben we alleen onderkastjes en was de badkamer gewoonweg de meest ‘veilige’ keuze. Het werkt prima, zeker omdat ik in de badkamer geen ruimte te kort kom. Het badkamermeubel zie je op onderstaande foto.

dit is onze badkamer mamazetkoers wastafel

Over de gehele breedte van de wastafel hangt een spiegel met verlichting en zijn er twee stopcontacten. Nu kan ik fijn mijn haren föhnen voor de spiegel. De verlichting boven de spiegel is ideaal wanneer ik me wil opmaken. In de hoek staat de wasmand. Hier kan iedereen zijn vuile was in doen. Op zolder zoek ik de was uit voordat ik ga wassen, maar op deze manier hoop ik rondslingerende was te voorkomen. Naast het badkamermeubel staat nog een weegschaal, een krukje voor de kinderen en wat speelgoed voor onder de douche.

Alle wandtegels in de badkamer zijn wit, soort van 9010 kleur, maar niet spierwit. De vloertegels zijn grijs zoals je ziet. Een leuk detail is dat in de douche ook nog kleine grijze tegels zijn geplaatst. Dit zorgt voor een speels effect maar kenmerkt ook meteen waar de douche is.

dit is onze badkamer mamazetkoers douche

Door de glazen wand die de inloopdouche zijn vorm geeft blijft de badkamer erg ruimtelijk wat we heel fijn vinden. De designradiator zorgt ervoor dat we handdoeken en eventueel natte kleding goed kunnen laten drogen. Omdat er genoeg loopruimte is, is het absoluut niet hinderlijk om een toilet in de badkamer te hebben.

Het enige wat onze badkamer nog mist is kleur, want voor de rest ben ik super tevreden. Nu groeit mijn liefde voor planten elke dag, ik heb veel babyplantjes maar de badkamer kan ik er helaas niet mee opfleuren. Op de een of andere manier voelt geen enkele plant zich echt thuis in onze nieuwe badkamer. In de oude ook niet trouwens, binnen enkele weken waren alle blaadjes bruin en was het een trieste bedoeling. Ik ben me daarom aan het oriënteren op kunstplanten. Door enkele grote mooie kunstplanten te plaatsen hoop ik de badkamer niet alleen meer kleur maar ook meer gezelligheid te geven. Er staat al een klein plantje op het nisje van de wc. Dat wil ik het liefste in de hele badkamer doortrekken. Dan is de badkamer echt af!

Tot slot..

In ons vorige huis hadden we een bad, niet dat ik er veel in lag overigens, maar ik was wel even bang dat de kinderen hem zouden missen. Niets is minder waar, ze genieten nu samen volop van de douche. Erg leuk om te zien. Ik ben vooral blij dat we nu een kalkvrije badkamer hebben, nu heb je na het schoonmaken ook echt eer van je werk zal ik maar zeggen. Motiveert toch iets meer. Het fijnste is de wastafel, we hebben nu eindelijk de ruimte om samen in de badkamer te zijn. Voorheen ging dat niet en moesten we door ruimtegebrek op elkaar wachten.

Nu ben ik erg benieuwd wat jullie van onze badkamer vinden en of je nog tips hebt om nog meer kleur aan te brengen, naast het plaatsen van kunstplanten dan hè. Laat het me weten door hieronder een reactie achter te laten, op Facebook of Instagram. Je mag natuurlijk ook altijd een berichtje achter laten via de contactpagina. Wil je weten hoe de rest van ons huis eruitziet? Houdt dan de categorie interieur in de gaten!

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share