Aan het begin van het jaar kijk ik altijd even terug naar het afgelopen jaar, terugblik 2019. Ik vind het prettig om even stil te staan bij wat er allemaal gebeurd is. Want hoe snel een jaar ook gaat, je hebt al snel een lijstje met mooie en mindere momenten. In dit artikel sta ik daar dus bij stil maar kijk ik ook naar het nieuwe jaar. Wat zijn mijn dromen en welke koers zet ik uit in 2020? In dit artikel lees je daar alles over. Lees je mee?

Terugblik 2019

Voor mij kent 2019 veel hoogtepunten maar ook enkele dieptepunten. Het grootste dieptepunt van afgelopen jaar was wel het verliezen van mijn beide oma’s. De moeder van mijn vader overleed januari en mijn andere oma in augustus. Vorig weekend voelde daarom ook vreemd aan, die vrijdag is mijn ene oma al een jaar overleden maar de zondag erna zou mijn andere oma jarig zijn geweest. Het is vreemd en een gemist maar het hoort helaas wel bij het leven. Je begrijpt dat we dat weekend een aantal extra kaartjes hadden branden.

2019 is voor mij vooral een jaar geweest dat mij heeft verbaasd, positief, het heeft mij dingen gebracht die ik niet voor mogelijk had gehouden. Onze verhuizing is daar een mooi voorbeeld van. Uiteraard was de wens voor verbouwen er, maar verhuizen stond niet op ons lijstje. Toch is deze stap op ons pad gekomen en hebben we die met beide handen aangegrepen. We kijken hier zo goed op terug en ons nieuwe huis voelt al helemaal als een thuis. Erg bijzonder. Als vrouw, echtgenote en mama heb ik meer mijn innerlijke rust gevonden en ik durf sneller en vaker voor mezelf en mijn gezin te kiezen. Niet alles moet meer. Een verademing, dit wil ik in 2020 dan ook zeker voortzetten.

Vorig jaar was ook het jaar dat ik mamazetkoers heb ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In het begin had ik nog zo mijn twijfels maar het heeft allemaal goed uitgepakt. Het is geen vetpot, ik kan er niet minder door gaan werken maar het is gewoon erg leuk om er soms een kleine vergoeding voor te krijgen. Vrijwel alles investeer ik weer in mijn website of materialen die ik gebruik, maar dat doe ik dan ook graag.

Ik ben ook enorm trots op het bereik wat ik heb, wat heb ik veel lieve en trouwe lezers! Afgelopen december trok mijn website maar liefst 2.500 unieke bezoekers met meer dan 4.000 paginaviews. Wauw! Ik droomde eind 2018 van 1200 unieke bezoekers, het zijn er zoveel meer geworden. Hier ben ik dan ook erg blij en dankbaar voor, dank jullie wel. Net als de vele trouwe volgers op mijn Instagramaccount, welke nog wekelijks groeit. Ik vind het leuk om steeds nieuwe content te maken en zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven, bij het ‘echte’ leven. Er is al genoeg nep om ons heen helaas.

Best gelezen artikelen

Er zijn in 2019 veel artikelen online gekomen, hieronder mijn 5 best gelezen artikelen:

 1. Afvallen met Intermittent Fasting (-1,7 kg in één week!)
 2. Je bidon schoonmaken, hoe? Zo doe je dat!
 3. Persoonlijk: afscheid nemen van mijn oma.
 4. Persoonlijk: hoe gaat het nu met mij..
 5. Wij gaan verhuizen!

Is er trouwens iets wat je heel graag wilt weten van mij of onderwerpen die je graag leest? Laat het me weten door een mailtje te sturen naar francis@mamazetkoers.nl en wie weet schrijf ik er een artikel over.

Mijn koers voor 2020

Een nieuw jaar, een ongeschreven blad met eindeloos veel mogelijkheden. Ik ben erg benieuwd en nieuwsgierig naar wat dit jaar mij en ons gaat brengen. Zal 2020 net zo veel verrassingen hebben als 2019? Stiekem hoop ik van niet, de verhuizing was best pittig en ik heb ook nog niet echt zin in een ‘groot’ project. Voor mijn blog heb ik wel een aantal dromen:

 • ik wil heel graag doorgroeien naar 3.000 unieke bezoekers per maand;
 • budget proof (glutenvrije) recepten delen met af en toe een weekmenu;
 • nog meer persoonlijke artikelen schrijven waarin je nog meer een kijkje in mijn leven krijgt;
 • ik twijfel of ik gastbloggers aan het woord wil laten, om unieke en bijzondere verhalen te delen die mensen meemaken. Mocht je jouw verhaal willen delen? Stuur me dan een berichtje via het contactformulier;
 • als laatste wil ik me meer bezig gaan houden met fotografie. Je hebt hiervan al wat kunnen merken. Zoals je ziet zijn er nu ook foto’s op mijn homepage aanwezig;
 • meer bewegen en fietsen! Man wat heb ik weinig kilometers gemaakt afgelopen jaar. Natuurlijk is het een druk jaar geweest maar er waren zeker mogelijkheden die ik niet benut heb. Laten we het een goed voornemen noemen. In de categorie bewegen lees je hier meer over.

Bovenstaande is leuk, mooi en alles maar bovenal wil ik genieten van het leven. Van de dingen die op ons pad komen, van mijn gezin, familie en vrienden en natuurlijk blijven we lekker eten en drinken. In mijn jonge jaren heb ik alleen maar naar de toekomst geleefd, de toekomst is nu en het leven gaat al snel genoeg. Maar een meisje, of-ja: jongedame, mag dromen over wat ze graag op haar pad ziet komen maar de essentie gaat toch om het genieten van het nu.

Tot slot..

Aan het einde van dit artikel wil ik jullie nogmaals bedanken voor het lezen van mijn artikelen en jullie reacties. Wat ook erg tof is dat sommige mensen me aanspreken over mijn blog en vertellen dat ze mijn artikelen graag lezen. Bedankt!

Is er iets wat je graag wilt lezen of een persoonlijk verhaal wat je (anoniem) wilt delen op mamazetkoers.nl? Laat het me dan weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share