Wie mij ook op Instagram volgt is het al opgevallen: het was even wat stiller. Geen nieuwe foto’s op mijn tijdlijn en veel minder Stories. Dit was niet alleen vanwege onze vakantie maar het ging ook allemaal even wat minder lekker. Een persoonlijke update had ik dan ook eerder willen delen maar dat was wegens omstandigheden gewoonweg niet mogelijk. Nu alles weer wat rustiger is en (heel belangrijk) iedereen weer fit is: is het tijd voor de update. In deze update vertel ik je over het toch plotseling overlijden van oma, vertel ik je meer over de kleuren die we gaan gebruiken in ons nieuwe huis, werd Luke alweer 2 én krijgen we de griep. Lees je mee?

Persoonlijke update

het overlijden van oma..

Het heeft even geduurd voordat ik deze update kon schrijven. Laten we zeggen dat de wond nog vers was. In een eerder artikel vertelde ik al kort over het feit dat oma was overleden en hoe trots ze was op mij en mijn kinderen. Ondanks dat ik het wist, was het enorm bijzonder dat tijdens de uitvaart veel mensen juist dat tegen me zeiden: ”jouw oma enorm trots op je kinderen!” Ik wist natuurlijk dat oma ziek was en ze niet het eeuwige leven had. Toch kwam haar overlijden onverwachts. Het is raar, dat mijn beide oma’s nu overleden zijn. Ondanks het gemis weet ik dat het goed is zo, ze heeft geen pijn meer en heeft rust. Dat verdiende ze! Voor haar, ter herinnering aan haar, heb ik ook een stukje geschreven en voorgelezen tijdens de uitvaart. Deze vind je onderaan dit artikel. Daar past het beter. Op dit moment probeer ik volop te genieten van mijn opa’s, want als er iets is wat ik geleerd heb dit jaar is dat het ineens heel snel kan gaan.

Het is dubbel allemaal, het verlies en verdriet om oma en de mooie dingen die we aan het doen zijn met betrekking tot het nieuwe huis en de tweede verjaardag van Luke. Dat allemaal midden in onze vakantie, dat laatste zou ik bijna vergeten. Begrijp me niet verkeerd, we hebben enorm genoten van onze vakantie, de kinderen hebben genoten en daar genieten wij dan weer van! Het is belangrijk om alles in perspectief te zien, oma heeft een prachtig leven gehad. Op het laatste was het enorm zwaar, het is goed zo. Ondertussen kan ik zeggen dat dit nu ook zo voelt, dat was een paar weken geleden wel anders.

Grijs, bruin, groen of toch grijsbruin?

Over acht weken start het kluswerk in ons nieuwe huis, dit betekent niet alleen het maken van een klusplanning (daarover later meer) maar ook dat we moeten bepalen welke kleuren er op de muren en kozijnen komen, in welke style gaan we onze trap renoveren en in welke kleur doen we het overige houtwerk? Welke kleur wordt de vloer en past dit alles straks wel met onze huidige én nieuwe meubels? Het laatste wat je wilt is dat je huis er straks uitziet als een kermis. Dat zal wel meevallen maar het is wel de bedoeling dat het één geheel wordt. O ja, niet geheel onbelangrijk: je moet het samen ook nog eens worden.

Gelukkig ligt onze smaak redelijk dichtbij elkaar, al is het dan nog steeds niet altijd makkelijk om een keuze te maken. We vinden niet alles mooi wat de ander uitkiest. In ons nieuwe huis ligt een eikenhoutenvloer, deze wordt opnieuw geschuurd en krijgt een whitewash coating. Hier waren we al snel uit. Onze meubels zie je in dit artikel, blank hout en kobaltblauw heeft de boventoon. We zochten hier twee kleuren bij, naast de kleur james white. Vrijwel alle muren krijgt deze kleur, behalve de muren aan de linkerkant van het huis, deze worden (zoals het er nu naar uitziet) geverfd in green ground en in calke green.

Deze kleuren groen passen erg mooi bij alles wat we al hebben en geeft samen met het kobaltblauw een warme uitstraling aan ons huis, althans dat is de bedoeling. Plinten en kozijnen hebben veel te verduren, dat zie je wel in ons huis nu. Kozijnen zijn in ons huidige huis licht van kleur, dat wilde we nu niet meer. Om het geheel rustig te houden willen krijgen de plinten dezelfde kleur als de kozijnen. Het wordt grijsbruin, een warme kleur zónder een rode gloed. Bruin heeft dit helaas snel en het rode vloekt enorm bij onze andere keuzes en de huidige meubels, vandaar het grijsbruine. Volg je het nog?

Nu moeten we nog een kleur kiezen voor de deuren en komt er nog iemand langs om de keuzes toe te lichten met betrekking tot de traprenovatie. Bijna vergeten: de trapdelen die niet worden gerenoveerd krijgen dezelfde green ground kleur als de muur erachter. Zo valt de trap een beetje weg. Dit vinden wij het mooiste omdat de trap midden in de woonkamer zit. Geeft een wat rustiger beeld.

Hoera, Luke 2 jaar!

Over de verjaardag van Luke komt geen los artikel en daarom benoem ik hem in deze persoonlijke update. Maar man, waar is de tijd gebleven! Mijn kleine baby is veranderd in een mannetje met een sterke eigen wil die (gelukkig) steeds beter leert communiceren. Erg mooi en bijzonder om deze ontwikkeling bij Luke te zien. Erg fijn ook, zo weet je ook het verschil tussen ‘meer willen eten’ en ‘klaar zijn met eten’. Voorheen was dit beide mokken en huilen terwijl de term ‘meer‘ nu echt slaat op nog meer willen. Hij begreep trouwens ook erg goed dat hij ‘jarig’ was. Zijn grote zus door het dolle heen, het hele huis versiert met ballonnen en slingers en natuurlijk cadeautjes om uit te pakken. Hij genoot met volle teugen. Ook leuk: alle twee de kaarsjes op de taart blies hij uit. Trots dat ie was!

Wat lastig was is: wat geef je een kind van 2 dat vrijwel alles al heeft of we al in huis hebben? Ruimschoots voor zijn verjaardag kreeg hij al een loopfiets van ons. Hier heeft hij de hele zomer al plezier van gehad, in het najaar heb je er toch minder plezier van. Op de vraag ”wat wil Luke voor zijn verjaardag?” had ik nauwelijks een antwoord, al blij dat we het zelf wisten. Hij is dol op auto’s en treinen en daarom hebben we om cadeaukaart gevraagd zodat we voor hem een flexibele autoweg van Way to Play kunnen kopen. Deze is ondertussen besteld en hopelijk snel binnen. Erg benieuwd wat hij ervan vindt. Tussen het verdriet door hebben we een prachtige verjaardag gehad op een zomerse zondag. Blij dat iedereen met ons mee heeft kunnen genieten!

Tot slot..

Vorig weekend werden we helaas allemaal één voor één ziek. Daar zit je echt niet op te wachten. Wat een drama weekend was het, iedereen kreeg uiteindelijk buikgriep. Jeffrey was de eerste, gevolgd door Luke, Ize en uiteraard was mama als laatste aan de beurt. Dit hoort blijkbaar zo 😉 . Blij dat we nu weer allemaal fit zijn! Dit weekend staat er niks bijzonders op de planning en doen we lekker op ons gemakje. Heerlijk vind ik dat.

Dit was hem dan, de persoonlijke update van deze maand. Nog maar acht weken totdat we de sleutel van ons nieuwe huis krijgen, spannend! We gaan in oktober nog maar even genieten van de rust. Al staan er ook leuke dingen op de planning: ik ga met een vriendinnetje naar film, ben ik zelf jarig en staat er een leuk feestje in de agenda. Hoe gaat het eigenlijk met jou en heb jij in oktober leuke dingen op de planning staan? Laat het me weten via de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

Dag Omaatje,

wij, ik, we hebben veel verdriet
maar het is goed zo,
al voelt het zo nog niet

Omaatje, ik zal je nooit vergeten
net zoals de bekers karnemelk mét suiker
want, jouw woorden: ‘zonder was die niet te zuipen’

je deed ook altijd wat je zelf graag wilde
zo ook bij mijn diploma-uitreiking, waar je genoot van de gebakjes
wederom jouw woorden: ‘het zijn maar kleintjes’

ik heb veel van je geleerd,
we maakte kaarten van theezakjes en ik leerde,
dat je met gemak toastjes en het gebak tegelijkertijd kunt serveren

nee, je ging nooit met honger bij je weg
voor mij maakte je Indiaanspannetje en voor ons Dennis knakworstjes,
je recepten koester ik voor altijd

Omaatje, ik ga je enorm missen
net zoals je handgeschreven kaartjes
die steevast elke verjaardag op onze deurmat viel!

Liefs Francis x