Elke dag maak ik foto’s, of met mijn telefoon of met mijn camera. Het zijn er stiekem best veel, heel veel. Toch deel ik niet alles, soms door tijdgebrek, is de foto in mijn ogen mislukt of ik kan geen keuze maken. In dit artikel wil ik daar verandering in brengen en deel daarom mijn meest bijzondere of gekke foto’s. Zo leer je mij beter kennen en geef ik antwoorden op enkele vragen met betrekking tot fotografie. Lees je mee?

Voor of achter de camera en waarom?

Ik sta het liefste achter de camera omdat ik gewoonweg niet snel tevreden ben over foto’s van mijzelf. Er is altijd wel ‘wat’. Door de jaren heen is dat wel minder geworden. Vergeleken met mijn broertje ben ik minder zelfverzekerd. Hij zei altijd ”kies jij maar een foto uit, ik sta er toch altijd goed op.” Het ergste was het feit dat hij nog gelijk had ook. Stiekem ben ik altijd wel een beetje jaloers geweest op die eigenschap, zo gemakkelijk is dat namelijk niet. Hieronder een foto van ons samen die we afgelopen april voor onze ouders hebben laten maken. We staan erop zoals we zijn en de foto is in één keer gelukt.

mijn-broertje-en-ik-mij-beter-leren-kennen.jpg

Waar maak je foto’s en waarom?

Ik maak eigenlijk overal foto’s van. Sorry voor iedereen die het irritant vindt, maar ik vind het gewoon leuk om te doen. Ik heb dus erg veel foto’s van de kinderen en ben hier erg blij mee. Naast veel foto’s van de kinderen maar ik ook graag foto’s van gekke of bijzondere dingen die ik tegenkom. Zoals de kwal op onderstaande foto. Afgelopen dinsdag ben ik samen met Jeffrey een dagje naar zee geweest. We hebben genoten en zijn er gelukkig ook niet per ongeluk op gaan staan. Ik kon het niet laten om er een foto van te maken.

kwal leer mij beter kennen

Waar maak je liever foto’s mee, met de telefoon of een fotocamera?

milkshake leer mij beter leren kennenHeel eerlijk? Dat is toch met mijn telefoon. Juist omdat ik die vaak bij de hand heb en ik daarmee het snelste een foto kan maken. De foto hiernaast zegt op zichzelf niet zo veel maar na een lange zware dag besloot ik met de kindjes een ijsje te halen. Met kleine kids is dat soms best een gedoe. We kozen een milkshake. Uit het niets zei mijn zoontje ”proost” en als vanzelf ontstond de foto. Met een camera was de foto toch anders geworden denk ik. Het is mooi om dat moment vast te leggen en te delen.

Foto’s die ik maak in opdracht van een klant zijn vrijwel altijd met een camera gemaakt. De kwaliteit is dan beter.

Wat is jouw favoriete foto die je ooit gemaakt hebt

Op dit moment is dat 100% onderstaande foto. Een foto van mijn dochter, met mij, mijn moeder en mijn oma. Afgelopen woensdag is mijn oma helaas overleden. Op het moment dat ik de laatste hand aan dit artikel leg ben ik ook bezig om foto’s uit te zoeken voor de uitvaart en schrijf ik een persoonlijke stukje die ik wil voorlezen tijdens de dienst. Bij het overlijden van mijn andere oma heb ik dat ook gedaan. Wanneer ik er klaar voor ben zal ik de tekst delen in een ander artikel, nu is dat nog niet zo. Ik koester deze foto. De foto is genomen op de dag dat Ize gedoopt is, ze was 8 weken oud. Wat was mijn oma trots! Ikzelf heb ook zo’n foto, toen leefde de moeder van mijn oma nog, ze krijgen beide een mooi plekje in ons nieuwe huis straks.

4 generaties mij beter kennen mamazetkoers

Laat een foto zien van een van je favoriete recepten

Het recept komt pas de 2e woensdag van september online maar de foto kan ik alvast delen: cakejes! Niet zomaar cakejes maar glutenvrije cakejes die er niet alleen prachtig uitzien maar ook nog eens goed smaken. Ik heb lang over het recept gedaan en ben er dan ook trots op. Glutenvrije cakeproducten uit de supermarkt of bakker smaken helaas vaak naar rijsmiddelen, bah! Deze dus niet, wel wat werk maar daar kom je binnenkort dus achter! Elke tweede woensdag van de maand vind je een nieuw recept op deze website.

glutenvrije cake en cakejes mamazetkoers

Welke foto is jouw favoriet van sociale media?

fashion mijn style mamazetkoers

Dit vind ik een lastige vraag, want kies maar eens iets. Dan kies ik toch voor deze foto, van mijn grote liefde en mijzelf.

Cliché misschien? Ja maar niet minder waar. Samen met hem heb ik twee prachtige kinderen en gaan we dit jaar een nieuw avontuur aan: verhuizen naar een nieuwe woning. Hij is mijn steun en toeverlaat op de momenten wanneer ik het nodig heb maar we genieten ook samen van het leven waarin we ons bevinden.

We zijn het niet altijd eens, dat is onmogelijk, maar we halen wel het beste in elkaar naar boven. Soms het slechtste (we zijn ook gewoon mensen) maar we kunnen altijd onszelf zijn. Vrijdag zijn we 6 jaar getrouwd!

Tot slot..

Ik werd geïnspireerd door Manon om antwoorden te geven op bovenstaande vragen. Eigenwijs zoals ik ben heb ik er wel een persoonlijkere wending aan gegeven. Hopelijk konden jullie dit waarderen en heb je mij beter leren kennen. Laat met weten wat je van dit artikel vindt door hieronder een reactie achter te laten, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share