In mijn babyfotoalbum zit een bijzondere foto, een vier-generaties-foto. Een foto van mezelf, mijn moeder, mijn oma én mijn overgroot oma. Helaas stierf mijn overgroot oma voordat ik haar kon leren kennen. Ik kan me haar ook niet herinneren en heb letterlijk alleen de foto in het babyfotoalbum nog. Vier jaar geleden werd ik voor het eerst moeder én een nieuwe vierde generatie was geboren: Ize. In dit artikel vertel ik je hier meer over. Heb jij ook een bijzondere babyfoto die je koestert of ben jij ook onderdeel van vier generaties? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

Aan het begin van deze maand kon je lezen dat mijn oma is overleden. Dat was de moeder van mijn vader en niet de mijn oma op bovenstaande foto. Het is nog steeds erg bijzonder dat tot voor kort al mijn opa’s en oma’s nog leefde en voelt nog steeds onwennig dat dit niet meer zo is.

Vier generaties, de geboorte van Ize

20 januari 2015 maakt Ize de vier generaties weer compleet: zijzelf, ik, mijn moeder en de moeder van mijn moeder. De trotse tweede foto van deze vier generaties zie je hierboven. Het was 8 maart 2015 en mijn kleine meisje was nog maar 6,5 week oud. Het weer was prachtig, 21 graden en de zon scheen volop. Een dag om nooit te vergeten, niet alleen om deze foto maar op 8 maart is Ize ook gedoopt. De eerste foto is uiteraard gemaakt in de kraamweek, maar die is speciaal voor het fotoalbum van Ize en zal om die reden ook niet online komen.

Vorig jaar hebben we de foto nogmaals gemaakt, dit jaar wil ik er weer een maken. Het is mooi om te zien dat Ize steeds groter wordt en wij steeds ouder. Dat ik ouder word gebeurd namelijk voor mijn gevoel niet, totdat je de foto’s terugkijkt haha. Stiekem voelt het ook gek, dat Ize nu alweer 4 jaar oud is. De tijd gaat enorm snel en daarom wil ik elke dag van het nu genieten.

Kraamcadeau

Na de geboorte van Ize heb ik van mijn man Jeffrey een bijzonder kraamcadeau gekregen. Misschien kwam het door de kraamtranen, maar bij het openen van het cadeau sprongen de tranen in mijn ogen. Mijn ouders en mijn opa en oma waren op dat moment op bezoek wat het nog eens extra bijzonder maakte.

vier generaties armbanden kaya mamazetkoers

Ik kreeg vier vrijwel identieke armbandjes. De kleinste voor Ize, een voor mij, een voor mijn moeder en een voor mijn oma. Het bedeltje aan de armband van Ize is een sleutel, de rest van ons hebben een slotje. De armbanden van mij en Ize staan op de foto hierboven. Als je op de eerste foto goed kijkt zie je dat mijn moeder en oma beide hun armbandjes dragen (rechterarm). Mijn man is altijd goed geweest in cadeautjes kopen maar hiermee heeft hij zichzelf echt overtroffen.

Nog een leuk weetje: wist je dat er in mijn familie ook vier generaties mannen zijn? Namelijk mijn broertje met zijn zoontje, mijn vader en de vader van mijn vader (mijn opa dus). Ikzelf vind dat dus heel erg gaaf en bijzonder!

Geboorte van Luke

Tweeënhalf jaar later werd ons kleine vriendje Luke geboren en maakte hij ons gezin compleet. Ik wilde graag een bedelarmband met de namen van Ize en Luke erin. Onderstaande armband heb ik laten maken. Zoals je ziet heb ik ervoor gekozen om naast de namen van de kinderen, ook de naam van mijn moeder in de armband laten graveren. Waarom de naam van mijn moeder? Dat kan ik niet helemaal in woorden uitleggen, maar toen ik de armband aan het samenstellen was voelde ik dat gewoon.

armband ize marian luke mamazetkoers

Hij is prachtig geworden en ben er enorm trots op. Naast de bedel hangt ook een steen. Dit zijn de geboortestenen van Ize, Luke en mijn moeder. Wat ik mooi vind is dat de geboortestenen dezelfde uitstraling hebben als de steen in onze vier-generaties-armband. Ik bedoel dan de steen naast het slotje/sleuteltje. Het is ook niet gek dat ze bij elkaar passen, ze zijn namelijk beide door dezelfde juwelier gemaakt. Het toeval wilde nog dat deze armband op mijn deurmat viel nadat ik terugkwam van de uitvaart van oma. Geeft het net even wat extra’s vind ik. Wat vind jij van mijn bijzondere armbanden?

Tot slot..

Elke dag besef ik me dat het erg bijzonder is dat Ize en ik nu nog steeds onderdeel mogen zijn van vier generaties. Dat ze mijn lieve oma steeds beter herkent en herinneringen opbouwt. Voor haar is het een cadeau: naast haar toffe twee oma’s heeft ze gewoon nog een bonus oma. Luke vindt op dit moment iedereen leuk die hem aandacht geeft en hij is gelukkig ook niet eenkennig. Ik heb al vele mooie foto’s mogen maken van mijn kinderen met mijn opa’s en oma’s. Die koester ik! Heb jij ook een bijzondere foto die je koestert of ben jij onderdeel van vier generaties? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd via de contactpagina een berichtje achterlaten.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

De bedelarmband heb ik gekregen middels #mamazetkoersAD. Dit doet niets af aan de echtheid en oprechtheid van dit artikel.