Ik heb er al veel over gehoord: de Hello Fresh box. Enkele collega’s op de brouwerij zijn super enthousiast en willen niets anders meer. Tijd om het zelf eens uit te proberen. Wij koken 3 dagen met de Hello Fresh box en in dit artikel deel ik met jullie onze ervaringen. Ook geef ik antwoord op de vraag: past Hello Fresh in een glutenvrij dieetHeb jij al eens gekookt met een maaltijdbox zoals Hello Fresh? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

Kiezen van de maaltijden

Luke eet om medische redenen glutenvrij. Om die reden vind ik het erg spannend om een maaltijdbox te laten bezorgen. De gerechten zien er heerlijk uit, maar kan ik wel goed controleren of het echt glutenvrij is, en is er voldoende keuze? Tot mijn verbazing was dit erg goed per maaltijd aangegeven. Per week kun je kiezen uit 13 maaltijden waarvan er 3 glutenvrij zijn. Ik vind het jammer dat ik dus niets te kiezen heb. Liever had ik minimaal 5 glutenvrije maaltijden gezien, dan valt er echt iets te kiezen. Sommige weken zijn er meer glutenvrije maaltijden maar helaas niet altijd.

Wij kozen voor de Originalbox en de drie glutenvrije maaltijden. Omdat we in het weekend meer tijd hebben om uitgebreid te koken heb ik de zaterdagochtend als bezorgdag gekozen. Een pluspunt: ik kreeg op de bezorgdag een SMS met de bezorgtijd, erg handig. Wat ook gezegd mag worden: de bezorger was precies op tijd. Zo, dan is het nu tijd om familie uit te nodigen en gezonde en lekkere maaltijden te koken!

Maaltijd 1: Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

Ziet het gerecht er niet heerlijk uit? Dat was het ook. Wat hebben we gegeten?

  • drieling aardappelen uit de oven;
  • een op de huid gebakken zalm;
  • gebakken groente: paprika, venkel met knoflook en sjalotjes;
  • geserveerd met dillemayonaise.

Het was trouwens voor mij de eerste keer dat ik venkel op deze wijze heb gemaakt, maar dat ga ik zeker nog eens doen. Het snijden is het meeste werk, verder is het zo gedaan. Ik ben trouwens dol op zalm, al eten we het thuis eigenlijk nooit. Iedereen heeft heerlijk gegeten, de pannen en de borden waren helemaal leeg.

glutenvrij met Hello fresh

Maaltijd 2: Stamppot van pastinaak en bataat

Ik ben dol op stamppot, het maakt me niet zoveel uit welke, het is namelijk altijd goed. Deze stamppot kende ik nog niet en was dus er benieuwd. Hij is heerlijk zoet, maar dan natuurlijk zoet vanuit de bataat en pastinaak. We hebben uiteraard geen losse suiker toegevoegd. Het gerecht is erg gezond omdat er weinig vetten in zitten. Puur groenten dus! Het was leuk om dit vegetarische gerecht te maken. Wat hebben we gegeten?

  • een stamppot van aardappelen, pastinaak, bataat en courgette;
  • gegarneerd met veldsla, pecannoten, rozemarijn en kruidenkaasblokjes.

glutenvrij met Hello Fresh mamazetkoers stamppot

Maaltijd 3: Gepofte aubergine met kipdrumsticks

Aubergine, het is niet een van mijn favoriete groenten laten we maar zeggen. Naast spruitjes staat de aubergine hoog op het ”vind ik niet lekker”-lijstje. Toch heeft deze gepofte aubergine me verrast: dit was lekker en ook nog eens makkelijk te maken. De kindjes keken in het begin wel een beetje raar maar hebben goed gegeten. Wat hebben we precies gegeten?

  • gebakken aardappelen met rode uit en knoflook, gegarneerd met Turkse peper;
  • gepofte aubergine;
  • gemarineerde kipdrumsticks;
  • geserveerd met labne en verse basilicum.

Dit gerecht ga ik nog keer maken alleen serveer ik het dan met frietjes. Dan heb je een simpele maaltijd omdat de kip en de aubergine tegelijk de oven in kunnen. Nu ben je stiekem toch nog 30 minuten met de aardappelen bezig, die tijd win je én: geen pannen op het fornuis. Kan ik die extra minuten mooi aan de kindjes besteden.

aubergine met kipdrumsticks

Conclusie, glutenvrij me Hello Fresh

Ik ben geen keukenprinses, helemaal niet vergeleken met mijn man die kok is geweest, maar ik vond het erg leuk om deze gerechten te maken (met een beetje hulp van mijn liefje). Het leukste was dat ik veel dingen gemaakt heb die ik nog niet eerder had gegeten, echte variatie dus. Helaas hadden sommige gerechten wel een bereidingstijd van 40-50 minuten. Heel eerlijk vind ik dat best lang voor een doordeweekse dag met twee hongerige kinderen aan je benen (herkenbaar?). Het harde werk loont overigens wél: we hebben heerlijk gegeten. Aan de ingrediënten en de details in het recept kun je zien dat de gerechten door een echte chef zijn samengesteld, en dat proef je ook! Het vlees, de vis en de groente zijn allemaal van zeer goede kwaliteit, dat mag gezegd worden. Al met al ben ik dus erg tevreden maar bij een glutenvrij dieet vind ik het aanbod minimaal en stiekem ook best prijzig. De gerechten zelf had ik zonder de box nooit gemaakt, we hebben als gezin genoten van de lekkere maaltijden.

Als laatste wil ik nog zeggen dat in de recepten van Hello Fresh geen ingrediënten zaten met toegevoegde suikers. Dat vind ik een compliment waard omdat tegenwoordig in alle ”pakjes en zakjes” veel toegevoegde suikers zitten. Ik ben van mening dat je zonder het toevoegen van kristalsuiker ook een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten (deze recepten bewijzen dat). Het is tevens ook een stuk gezonder!

Tot slot..

Wist je trouwens dat er zijn verschillende maaltijdboxen verkrijgbaar zijn? Kijk eens op deze website voor de verschillende mogelijkheden. Alle maaltijdboxen staan daar in een overzicht met o.a. reviews van andere consumenten. Dus glutenvrij met Hello Fresh? Begrijp me niet verkeerd, we hebben drie heerlijke maaltijden op, maar toch blijf ik het jammer vinden dat je bij een glutenvrij dieet weinig (geen) keuze hebt en de (hoge) prijs. Heb jij weleens gebruik gemaakt van een maaltijdbox en wat vond je ervan? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Neem ook eens een kijkje bij mijn recepten. Tot de volgende keer!

Een Hello Fresh Box met €25,- korting bestellen? Speciaal voor de Mamazetkoers volgers kan dat met de code ‘FRANCI21’ 

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share