Het is weer tijd voor een interieur artikel. Voor een tussenwoning hebben we een grote voortuin (25m2), beetje zonde want wat doe je nu precies met je voortuin? Niet veel, echter is het wel je entree en het eerste wat mensen zien van je woning. Om die reden vinden wij het belangrijk dat de entree van ons huis mooi en gezellig is. Tijd om dit aan te pakken en er iets moois van te maken! In dit artikel zien je wat we ervan gemaakt hebben. Ben jij tevreden met jullie entree? Wat zou je eraan willen veranderen of juist niet? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

onze entree

Voordeur

Eind 2018 hebben we nieuw glas in onze voordeur laten zetten, alles is nu dubbelglas. Niet alleen goed voor onze energierekening maar we zijn nu ook van het enorm lelijke glasmotief af. Twee vliegen in een klap dus! De voordeur en het kozijn zijn tevens ook van een nieuwe verflaag voorzien. Het resultaat mag er zijn: een nette en moderne voordeur.

De laatste jaren hebben er verschillende naambordjes naast de voordeur gehangen. Het eerste bordje bevatte enkel onze voornamen (we waren immers nog niet getrouwd), daarna volgde een bordje met onze achternaam en kreeg Ize een bordje met haar eigen naam. Na de geboorte van Luke wilde we niet nóg een bordje ophangen maar kozen voor iets anders. Het is een sticker geworden met onze familienaam en een leuke tekst.

voordeur entree

Verlichting

Wat onze voordeur helemaal af maakt is de verlichting. We kozen voor de moderne lamp Ganges. De zoektocht naar een leuke en functionele lamp was trouwens niet makkelijk omdat bij veel winkels het aanbod erg minimaal is en stiekem hebben we ook wel wat wensen:

  • de lamp moet automatisch aan gaan wanneer het donker is én er iemand voorbijkomt (sensorlamp)
  • een moderne uitstraling hebben
  • niet al bij de buren hangen
  • een LED-lamp bevatten met minimaal een energielabel A+
  • op het stroomnet aangesloten worden zonder schakelaar
  • en niet onbelangrijk: spatwaterdicht zijn.

Gelukkig kun je op de website van Directlampen.nl makkelijk zoeken op je wensen en is het aanbod per categorie erg groot. Een keuze maken en bestellen is zo gedaan! Wat vind jij van deze mooie buitenlamp? Wij zijn er erg tevreden mee. De lamp ziet er namelijk niet alleen mooi uit maar ik kan nu in het donker ook makkelijk het sleutelgat vinden. Daarnaast vind ik het ook een veilig gevoel dat de lamp aanspringt zodra iemand onze voortuin in komt lopen. Hij maakt het aanzicht bij de voordeur helemaal af.

lamp entree

Een lamp vind ik ook altijd gezelligheid uitstralen, helemaal in het donker. Heb jij een buitenlamp bij de voordeur en welke wensen zijn voor jou belangrijk? Nog een voordeel: deze lamp was binnen 24 uur binnen en ik hoefde er mijn huis niet voor uit!

Sidetable

Zoals je net hebt kunnen lezen hebben we een grote voortuin waar we weinig mee doen. Ons huis staat ook nog eens twee meter naar achteren t.o.v. het huis van de buren (op de eerste foto van dit artikel goed te zien). Hierdoor voelt onze entree altijd wat kil aan, dat vind ik erg jammer. Hier hebben we iets op gevonden: mijn schoonvader heeft een prachtige sidetable gemaakt. Is hij niet super gaaf geworden? De witte kleur maakt de entree licht en aantrekkelijk. De aankleding van de sidetable is nog summier maar dat groeit vanzelf de aankomende maanden. Wanneer het lente wordt ga ik alles meer aankleden, met bijvoorbeeld mooie plantjes en andere hebbedingen. Tips zijn uiteraard altijd welkom!

sidetable mamazetkoers

Tot slot..

Onze entree is nu veel aantrekkelijker dan voorheen, we hebben onze style binnen doorgetrokken naar buiten. Wanneer de zon gaat schijnen ziet het er vast nog mooier uit. Wat vind jij van onze entree en wat zou je zelf willen veranderen aan jouw entree? Laat het me weten door een reactie hieronder achter te laten, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share