Tijd gaat snel, dat beseffen we ons allemaal wanneer het einde van het jaar weer in zicht komt. Persoonlijk vind ik dat ook een mooi moment om terug te kijken. Aan het begin van dit jaar besloten wij dat we niet veel in/aan het huis gingen veranderen. Nieuwe armaturen (verlichting) aanschaffen voor in de woonkamer stond op ons lijstje, maar thats it! Is het daarbij gebleven of hebben we stiekem toch meer gedaan? Dat lees je in dit artikel: dit veranderden wij aan ons huisje! Verander jij veel in huis en waarom? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

Dit veranderden wij aan ons huisje!

Het is stiekem toch meer geworden dan dat we bedacht hadden 😉 . Lees je mee?

Armaturen, woonkamerverlichting

We zijn 6,5 jaar geleden in dit huis komen wonen. Van ons oude appartementje hebben we de plafondlampjes afgeschroefd om ze vervolgens in dit huis weer te bevestigen. Niks moois, het gaf licht. De lampen deden we amper aan, we hadden namelijk of te veel of te weinig licht. Na jaren nadenken trokken we toch de ”stoute” schoenen aan en zijn opzoek gegaan naar verlichting die bij ons én ons huis past. Dat is erg goed gelukt al zeg ik het zelf. We hebben nu warm licht in de avonden (veel dimmen), zo fijn! Maar we kunnen de lampen ook vol aanzetten (vrijwel niet dimmen) zodat je voldoende licht hebt om schoon te maken of te knutselen aan de eettafel. We kozen voor koper omdat dit een warme kleur is die mooi past in de rest van het geheel. De lamp in de woonkamer zie je op een van de foto’s hieronder.

Entree / Hal

dit veranderde we aan ons huisje hal

Aan de muur hingen voorheen drie kleine lijstjes. Die waren eigenlijk te ”iel” voor die wand. Als je niet weet wat je er wel neer wilt hangen, dan blijft het hetzelfde. Op een gegeven moment waren we het zo beu, dat we naar een meubelzaak zijn gereden om iets anders te halen. Na 2 uur (!) besloten we alle zwarte lijstjes met een poster erin mee te nemen + een spiegel. Het is een echte eyecatcher geworden. Zoals ze dat in woonprogramma’s zo mooi kunnen zeggen: ”het verbindt de twee delen van de hal”. We zijn er erg blij mee.

De voordeur en het kozijn van de voordeur zijn tevens voorzien van dubbelglas. Erg leuk voor de energierekening, minder leuk voor op de foto. Daarnaast is de voordeur nog niet helemaal af omdat we nog op een gepersonaliseerde raamsticker zitten te wachten. Zodra die erop zit zal ik een mooie foto maken.

Toilet

dit veranderde we aan ons huisje wc

De hal is af, althans zolang als dat hier duurt, en mevrouw vond het toilet niet meer bij de hal passen. Moet dat dan? Blijkbaar, want ik moest van mezelf naar de Action om wat aanpassingen te doen. Er is niet veel veranderd, het is nu wat gezelliger.

Beetje rare plek om het gezellig te hebben trouwens, enfin!

Wat heb ik toegevoegd? Een mandje om wc-rollen in te doen, lampje, geurstokjes en leuke lijstjes en kaarsjes. Er zit trouwens een foto van onze bruiloft in een van de lijstjes. Ize wil nu ook graag dat er een foto van haar en Luke komt te staan, dat moet ik nog even regelen, het is prima zo. We zitten ook nog wel een tijdje ”vast” aan het opstapje, haha.

Wereldkaart op plexiglas

dit veranderde we aan ons huisje plexiglas

Ik miste nog iets op de slaapkamer van Luke, daarom vond ik het super leuk dat ik een foto op glas uit mocht zoeken. Het is een vrolijke wereldkaart geworden. Hij hangt naast de kast op ooghoogte. Nu is hij leuk om naar te kijken, over een jaar kunnen we ook de dieren benoemen en later ook de continenten. Ik vind het leuk om dingen in huis te hebben die lang mee gaan en niet snel gaan vervelen.

#mamazetkoersAD

De woonkamer

De woonkamer heeft wel de grootste verandering ondergaan. Er was één muur met een zwart behang. Zevenenhalfjaar geleden ooit voor gekozen. Nooit spijt gehad van de donkere kleur maar we zijn al enkele jaren verliefd op hout tegen de muur. Van uitstel komt uiteindelijk afstel maar een paar weken geleden hebben we de knoop doorgehakt! Het is zo gaaf geworden, we zijn er enorm blij mee. Dunne bruin/grijze houtpanelen van 5mm dik hebben we met kit tegen de wand bevestigd. Het oogt direct warmer in huis, en het mooiste? Het geluid kaatst niet meer terug, de holle echo is uit ons huis verdwenen. Alleen daarom kan ik het al aanraden.

dit veranderde we aan ons huisje wand en vloerkleed

Het vloerkleed dat we hadden viel door de nieuwe wand een beetje in het niet. Daarom hebben we een vintage vloerkleed gekocht in donkerblauw. Onze eetkamerstoelen zijn ook in die kleur waardoor alles mooi bij elkaar past en een geheel is. Gaaf hè?!

Tot slot..

Nu ben ik heel hard aan het nadenken of ik niet iets vergeten ben. Vast wel, zeker als je dit artikel hebt gelezen. O ja, Ize heeft ondertussen wel een nieuw bed gekregen maar over haar slaapkamer komt nog een los artikel. Wat vind je van onze aanpassingen?

We hebben dus echt veel gedaan in huis, zeker voor mensen die eigenlijk niets wilde veranderen. Nu hebben we geen grote zaken zoals een keuken of badkamer aangepakt, al komt die laatste hopelijk in 2019. Wat zou jij graag willen veranderen in huis? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd via de contactpagina iets laten weten.

Ben je op mijn website gekomen via de Blog Hop Living? Dan kom je vast van de website van Ilse Witjes af. Hop dan snel verder naar: Eengoedverhaal! Niet via de Blog Hop gekomen? Hop dan ook gewoon lekker verder en lees meer over interieur.

Liefs Francis.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share