Het is alweer bijna kerst (yeah) en dat betekent dat 2018 op zijn einde loopt. Medeblogger Natascha daagde me uit om de tag ”2018 in 10 vragen” in te vullen. Die uitdaging ben ik aangaan en de antwoorden op mijn vragen vind je in dit artikel. Alle vragen heb ik zo eerlijk en persoonlijk mogelijk ingevuld. Veel leesplezier!

Het jaar 2018 in 10 vragen

Nou daar gaan we dan. Hoe was 2018 voor jou? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

1. Wat was het leukste moment van dit jaar?

Het leukste moment? Lastig hoor om maar 1 moment te kiezen. Het jaar heeft verschillende geweldige momenten gekend. Ize en Luke kunnen geweldig spelen samen, dat is heerlijk om te zien. Luke laat alles toe wat zijn grote zus doet en hebben veel pret samen. Ik kan daar enorm van genieten. De interactie tussen die twee is prachtig. Elke dag wordt het leuker en mooier. Een moment is me extra bij gebleven.

Ize heeft een make-up & kappers set van hout. Ze deed de haren van Luke en maakte hem op. De kleine man zat super stil en liet het allemaal gebeuren. Opeens hoorde ik: ”Tada! Kijk mama, Luke heeft lange haren!” Met haar handen gebaarde ze naar de lange krullen die ze had gemaakt bij haar kleine broertje. Luke kroop vervolgens naar me toe om zijn haren te laten zien. Zo schattig! Ik had nooit gedacht dat ze met 1 en 3 jaar al zo samen zouden kunnen spelen.

2. Wie heeft jouw leven in 2018 het meest beïnvloed?

Mijn man Jeffrey. In het begin van dit jaar heb ik het erg zwaar gehad door mijn burn-out en vond het moeilijk om de juiste keuzes te maken en te doen wat écht goed voelt. Wat goed voelt is helaas niet altijd de makkelijkste keuze, zo heb ik van de zomer mijn promotie terug gegeven. Achteraf de beste en moeilijkste beslissing geweest van 2018. Ik probeer nu meer mijn gevoel te volgen, dat lukt vaak maar niet altijd. Jeffrey zorgt ervoor dat ik met mijn beide benen op de grond blijf staan. 🙂

3. Als je één iemand mag bedanken dit jaar dan is dat…

Dat vind ik heel lastig, het afgelopen jaar hebben verschillende mensen voor mij en mijn gezin klaar gestaan. Een naam noemen voelt dan ook verkeerd, we hebben hun persoonlijk met een leuke attentie bedankt met Sinterklaas/Kerst. Via deze weg nogmaals bedankt voor de lieve steun en alle hulp!

4. Wat zou je graag over willen doen?

Ik ben het type dat normaal niets over zou willen doen. Waarom vraag je je misschien af? Overal leer ik van, je wordt wijzer en je verandert misschien een aantal dingen in je leven. Het is voor mij heel makkelijk om te zeggen dat ik liever niet met een burn-out thuis had willen komen zitten. Het was immers geen fijne tijd. Echter, als ik die niet had gehad, had ik misschien nog steeds met mezelf in de knoop gezeten. Ik kan nu veel meer genieten van mijn gezin en alles om me heen. Het is prima zoals het nu is. Hetzelfde geldt voor het artikel dat ik schreef over het gehoor van Ize, zoals dat gegaan is zou ik ook niets willen veranderen.

5. Welke droom komt volgend jaar hopelijk uit?

Dromen, heb jij dromen voor volgend jaar (laat het me vooral bij de reacties weten)? Ik eigenlijk nog niet. Ik kijk wel hoe alles gaat, al zou ik graag dit jaar wel met mijn gezin op vakantie willen. In de zomer lekker even samen weg. De laatste keer was ik nog hoogzwanger van Luke. Gewoon even genieten samen. Afgelopen zomer hebben we er bewust voor gekozen om thuis te blijven, in 2019 mag het weer.

Nu vraag je je misschien af, heb je geen dromen voor je blog? Nee, ik vind het heerlijk om te doen en natuurlijk ga ik de koers van mijn blog in 2019 wel iets bijstellen (meer daarover in januari). Het is leuk zoals het gaat, geen verplichting en doen wat goed voelt. Heerlijk is dat. Kan het iedereen aanraden.

6. Waar ben je dankbaar voor?

Ik ben dankbaar hoe Jeffrey en ik het voor elkaar hebben met onze twee kindjes. Natuurlijk hebben we allemaal iets te zeuren en te klagen maar onder aan de streep is het goed. We hebben beide een baan, een leuk huis waar we echt thuis komen, gezonde kindjes en lieve familie en vrienden om ons heen. We hebben naast alle dagelijkse dingen tijd voor onze hobby’s en gaan regelmatig uit eten. Oké, dat laatste mag misschien iets meer 😉 . Zonder gekheid: we zijn erg tevreden en dankbaar zoals het nu is.

7. Waar ben je het meest trots op?

Even los van mijn gezin, want dat ligt natuurlijk voor de hand, ben ik het meest trots op het feit dat ik mijn promotie terug heb gegeven en mijn gevoel nu volg. Ben ik dan nooit meer gestrest? Helaas wel, soms stap ik nog in mijn valkuil maar dat gaat steeds beter. Dat zal nooit helemaal perfect worden maar ik ben al wel trots op hoe het nu is. Ik kan nu veel meer genieten van mijn gezin dan een tijd terug.

8. Waar heb ik mijn tijd aan besteed afgelopen jaar?

Statistisch gezien staat mijn gezin op één, staat slapen op twee en helaas werken op drie. Dat laatste moet gewoon gebeuren. Ik heb ook heerlijk veel uurtjes gemaakt op mijn sportfietsen en natuurlijk aan deze website.

9. Met de kennis van nu, wat zou je dit jaar anders gedaan hebben?

Zoals ik al antwoordde bij vraag 4, niets. Misschien een te kort antwoord haha. Ik weet trouwens wel iets: we hebben 1 wand in de woonkamer bekleed met hout en een nieuw tapijt gekocht (aankomende zaterdag in de blog). Dit hadden we echt véél eerder moeten doen. Waarom lees je dus zaterdag.

10. Welke doelen heb je voor komend jaar?

Echte doelen heb ik niet, ik ga wel een nieuwe koers voor mijn blog uitzetten in januari en verder ga ik door zoals ik al doe. Misschien dat ik nog een doel ga stellen op het aantal kilometers dat ik wil gaan fietsen, als extra stok achter de deur. Wat ik volgend jaar zeker anders ga doen is vaker uit eten gaan met mijn man, nog meer genieten en relaxter blijven.

Tot slot..

Dit was het jaar 2018 in 10 vragen. Erg leuk om hier aan mee te doen. Hoe was jouw 2018? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd via de contactpagina iets laten weten. 

Liefs Francis.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share