Vanavond is het Pakjesavond, hier hebben we de Sinterklaasdagen alweer achter de rug. Gaat allemaal ontzettend snel. Vanmiddag hebben we het feest thuis gevierd en afgelopen weekend stond ook helemaal in het teken van Sinterklaas. Ons meisje snapt het allemaal erg goed, wat hebben we daar van genoten zeg! In dit artikel deel ik met jullie wat onze kindjes van Sinterklaas hebben gekregen. Hebben jullie Sinterklaas gevierd en wat kregen jouw (klein)kindjes? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

Eerder kon je al lezen hoe wij Sinterklaas vieren.

Dit kreeg Luke van Sinterklaas

Allereerst zijn onze kindjes enorm verwend door Sinterklaas en ik heb gewoonweg nog niet eens alles op de foto kunnen zetten! Veel is al in gebruik genomen. Daarom een lijstje én een foto. De linkjes gaan naar een voorbeeld, mocht je er geen beeld bij hebben (helaas niet overal een linkje van).

Cadeau's Luke van sinterklaas dit kregen onze kinderen -

 1. knuffels van Bumba & zijn vriendje
 2. Mepal Drinkbeker en Lunchbox van Paw Patrol. (de lunchbox hebben we stiekem al eerder in gebruik genomen)
 3. leuk leesboek
 4. houten blokken
 5. little dutch autogarage
 6. little dutch autobaan
 7. opdraai televisie (komt een heel rustig slaapliedje uit, zo schattig!)
 8. koffiezetapparaat
 9. Woezel badspeeltje
 10. little dutch houten tractor en auto (de andere twee varianten heeft hij al, net als de trein)
 11. houten konijntje

Helaas heeft Luke niet alleen maar leuke dingen overgehouden aan Sinterklaas. Doordat overal pepernoten (lees gluten!) liggen, was het helaas wachten op problemen. Ons arme mannetje heeft een paar nachten pijn gehad. We hebben alles gedaan wat we konden maar het is helaas nooit 100% te voorkomen. Zeker niet met een dreumes die de hele dag over de grond kruipt. Is dit herkenbaar? Wat vinden jullie van de cadeaus die Luke heeft gekregen?

Lees hier waarom Luke geen gluten mag.

Dit kreeg Ize van Sinterklaas

Natuurlijk is ook ons kleine meisje erg blij met haar ”buit”:

 1. klei, veel PlayDoh: de cake party set en de pretfabriek
 2. leesboek Janneke
 3. Jip & Janneke pyjama voor haarzelf én de pop. De pop heeft de pyjama op onderstaande foto aan. De pop had ze overigens al. De pop en Ize slapen nu al meteen in de pyjama -> want dat moest!
 4. Jip & Janneke koffer met daarin make-up van hout. Zoals nagellak met vijl, föhn, borstel en kam, spiegel, lippenstift, oogschaduw en flesjes
 5. Electro voor groep 1 & 2
 6. toverstaf
 7. houten mozaïek
 8. Duplo Princes Belle
 9. Mepal Drinkbeker & Lunchbox Unicorn
 10. Loco Bambino, nieuw opdrachtenboekje

cadeau's Ize van sinterklaas

dit kreeg ize van sinterklaas deel 2

O wat zijn de kids toch verwend. Wat vind jij van de cadeaus die Ize heeft gekregen? Ize vroeg vandaag nog of Papa en Mama niet lief zijn geweest. Want vandaag zaten er geen cadeautjes voor ons in de zak. Toch heeft de Sint dit jaar ook aan ons gedacht. Wij hebben heerlijke chocolaatjes gekregen, een toffe ”Jeffrey de Legende mok”, een pure chocoladeletter en een prachtig bord van hout met daarop teksten zoals: ”een goede moeder heeft plakkerige vloeren maar blije kinderen”. 🙂 Zo waar!

Tot slot..

Stiekem best veel wat ze gehad hebben! Gelukkig zijn ze overal erg blij mee. Zoals je kunt lezen probeer ik wel een optimum te vinden in speelgoed en dingen die ze nodig hebben, zoals een pyjama en benodigdheden voor school. Een leesboek doet het ook altijd goed hier. Alleen maar speelgoed vinden we overdreven. Voor Luke hebben we ook bewust wat grotere dingen gekozen, hij snapt het uitpakken nog niet en we wilde voor hem ook geen bergen speelgoed (niet helemaal gelukt, we hadden hem best ook kleding kunnen geven). Nu heeft hij echter wel een aantal leuke items waar hij lang mee kan spelen. Kindjes blij, dan zijn wij dat natuurlijk ook.

Hoe zag jouw pakjesavond eruit en wat hebben jouw (klein)kindjes van Sinterklaas gekregen? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd via de contactpagina iets laten weten.

Liefs Francis.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share