Zoals je misschien al gemerkt hebt, schrijf ik steeds meer interieur gerelateerde artikelen, erg leuk om mijn smaak en onze wensen met jullie te delen. Zo kon je bijvoorbeeld al een kijkje nemen in de babykamer van Luke. De laatste tijd kreeg ik steeds vaker de vraag of ik niet meer van onze woonkamer wilde laten zien. In dit artikel onze benedenverdieping: de woonkamer en de keuken. Ik vertel jullie ook waarom we voor deze grote bank gekozen hebben. We hebben de laatste jaren veel aan onze benedenverdieping veranderd en zijn dan ook erg tevreden met hoe het nu is. Benieuwd? Lees dan snel verder.

nze woonkamer 1 mamazetkoers -

Onze woonkamer

Onze woonkamer bestaat uit drie delen: een zitgedeelte, een speelgedeelte en de eethoek. Onze style is huis is  warme en knus, ondanks het gebruik van de kleur kobaltblauw. Althans dat vinden wij 🙂 . Oordeel zelf.

De zithoek

De grote bank staat centraal in onze zithoek. Het is een zogenaamde ”u-bank” waar we met het hele gezin op kunnen chillen! We hebben hier bewust voor gekozen omdat we graag films en series kijken. Een van de voorwaarden was wel dat we met veel mensen op de bank moesten kunnen zitten. Dat is gelukt, ik denk dat we ongeveer met 7 man er wel oppassen. Voordat we deze bank kochten hadden we een kleine bank en twee fauteuils. Onze woonkamer is echt niet klein maar doordat de fauteuils zoveel plek innamen leek het wel een postzegel! We hadden weinig bewegingsruimte. Dat is nu dus verleden tijd, al was het wel een hele zoektocht door de brede collectie banken die er is. Het fijnste aan deze bank vind ik ook dat we beide op de bank kunnen liggen. Heerlijk!

onze woonkamer 2 mamazetkoers -

De eethoek

Door de nieuwe bank ontstond er veel meer ruimte waardoor een lang gekoesterde wens eindelijk uitkwam: een grote eettafel. Tot nu toe had ik alleen nog maar een eettafel gehad voor 2 personen of waar krap vier man aan kon zitten. Op onderstaande foto zie je dat je er met voldoende mensen aan kan zitten en eten. Ik werk er graag aan mijn blog, spelen er spelletjes, lees aan tafel een boek of kleur lekker met de kindjes mee. Het kan allemaal. Door de grote lamp met dimmer hebben we ook altijd voldoende licht.

onze eethoek mamazetkoers -

Het is heerlijk om de eethoek en de zithoek in een ruimte te hebben. Zo ben ik altijd gezellig met de kindjes in dezelfde ruimte, dan kan ik van ze genieten maar ook in de gaten houden. Geloof me, dat is soms ook wel nodig. De tafel staat trouwens bewust niet tegen de muur aan, niet alleen zodat Luke daar kan zitten maar ook zodat ik aan het einde van de tafel geen berg zooi ga verzamelen. Zoals je weet kan ik niet zo goed tegen rommel maar helaas kan ik aardig goed verzamelen. Dit dwingt een beetje tot opruimen zeg maar.

De speelhoek

We vinden het belangrijk dat onze kinderen een eigen (speel)plek hebben in het huis, naast hun slaapkamer. Waar ze lol kunnen hebben, hun spulletjes staan en waar ze zich fijn voelen. Iets wat we absoluut niet wilde was een huis vol met speelgoed. Begrijp me niet verkeerd: je mag best zien dat er kinderen in ons huis wonen en spelen maar wanneer ik met een vriendinnetje gezellig aan de wijn (of bier) zit wil ik niet over het speelgoed vallen en luisteren naar alle vrolijke muziekjes. Ons huis moest ook gewoon ons huis blijven.

onze speelhoek mamazetkoers -

Met bovenstaande speelhoek ben ik van mening dat we hier zeker in geslaagd zijn: een leuke hoek voor de kindjes maar die wel past bij de rest van ons huis. Mijn schoonvader heeft samen met Jeffrey dit prachtige speelhuisje voor onze kindjes gemaakt. Ik was op dat moment nog zwanger van Luke. Het huisje viel groter uit dan dat we dachten maar ik had hem voor geen goud kleiner willen hebben. Niet al het speelgoed staat trouwens in het huisje, onder de trap heb ik nog verschillende bakken staan. Waarom ik dit doe? Een opgeruimd huis huis met kinderen is mogelijk.

We hebben geen vloerverwarming en hebben daarom zowel in het zitgedeelte als in de speelhoek een vloerkleed liggen. Dit zorgt ook meteen voor een warme en knusse uitstraling die we graag willen. Ondanks de veel basic kleuren zie je in de schilderijen wel veel kleur terug. Ik ben echt helemaal verliefd op de koe die in de eethoek hangt. Benieuwd hoe onze hal eruit zit? Lees dan het artikel over o.a. onze hal en entree.

Onze keuken

De zo veel besproken keuken, die we mega graag willen aanpassen naar onze style! Nou daar is die dan:

mamazetkoers onze keuken -

Wat je niet kunt zien op de foto is dat aan de andere kant nog een extra kastje en koelkast staat. Er is net als bij de badkamer niets mis met onze keuken: de opstelling is prima net als de hoeveelheid werk- en bergruimte. Toch past de keuken niet meer bij de rest van ons huis en is het onze smaak niet. Nog een jaartje en dan hoop ik jullie een nieuwe keuken te laten zien.

Voor de oplettende lezer: je ziet het goed, er staat geen kast in onze woonkamer. Dit is een bewuste keuze. Heel eerlijk? Ik zou niet eens weten wat ik de kast moet leggen. Alle belangrijke zaken hebben al een plekje. Daarnaast, hoe minder bergruimte ik heb, des te minder ik verzamel haha.

Tot slot..

Nu weet je hoe onze benedenverdieping eruitziet. Het meest blij ben ik met de grote eettafel, ik zit er graag. Het is fijn om beneden voldoende ruimte te hebben. Ben jij blij met jullie inrichting beneden? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

 Lees ook eens mijn andere interieur artikelen.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook200
Instagram1k
LinkedIn1k


18 reacties

Mandy · juni 17, 2019 op 02:21

Wauw! Prachtig huisje zo, ik vind het super leuk om zulke dingen te zien en te lezen. Goed voor de inspiratie haha

  Francis | Mamazetkoers · juli 1, 2019 op 20:18

  dank je wel Mandy! We zijn er zelf ook heel erg blij mee.

Manon van derWerf · juni 17, 2019 op 12:05

Wat een leuk ingericht huis! Ik ben gek op zo’n volle grote bank. Maakt het zo fijn

  Francis | Mamazetkoers · juli 1, 2019 op 20:18

  Ja dat vinden wij ook, we passen er allemaal op. Heerlijk.

Girls-Things · juni 17, 2019 op 12:56

Jullie woonkamer oogt echt gezellig zeg. Ik vind de bank erg tof!

  Francis | Mamazetkoers · juli 1, 2019 op 20:18

  Dank je wel!

Elyse · juni 17, 2019 op 14:08

Die muur en speelhoekje is echt zo gaaf! Dat vind ik dus echt iets waar je inspiratie uit kan ophalen (Wat ik ook zeker doe!) Geweldig om in huizen te gluren.

  Francis | Mamazetkoers · juli 1, 2019 op 20:19

  dank je wel Elyse. De muur was echt binnen een halve dag gedaan. En we zijn er zo blij mee.

Elyse · juni 17, 2019 op 14:08

Die muur en speelhoekje is echt zo gaaf! Dat vind ik dus echt iets waar je inspiratie uit kan ophalen (Wat ik ook zeker doe!) Geweldig om in huizen te gluren.

  Francis | Mamazetkoers · juli 1, 2019 op 20:19

  Ja de speelhoek vinden de kids ook geweldig trouwens 🙂

Skincarebynaomi · juni 17, 2019 op 15:13

Je woonkamer hoekje vind ik echt tof! Die houtenwand geeft echt vele sfeer en warmte

  Francis | Mamazetkoers · juli 1, 2019 op 20:19

  Leuk dat je het zegt, naar die warmte hebben we zo lang gezocht hoe we die het beste konden creëren.

Nicole Orriëns · juni 17, 2019 op 17:12

Je keuken ziet er netjes uit. Heb je niet de neiging om alleen de deurtjes te vervangen voor een heel nieuwe look?

  Francis | Mamazetkoers · juli 1, 2019 op 20:20

  Ja de keuken is ook echt helemaal prima, de optie die jij zegt gaan we uitzoeken, dank je wel voor de tip.

Jeannet · juni 17, 2019 op 23:07

Je hebt het inderdaad goed opgeruimd! Of was dat alleen voor de foto? Net als wanneer je je huis gaat verkopen, dat je absoluut geen rommel mag laten zien, alles in kasten. Nou ja, misschien kan je dat gewoon wel goed, opruimen. Ik niet, dus ik vind het knap, een opgeruimd huis als er ook nog kinderen wonen. gr. Jeannet

  Francis | Mamazetkoers · juli 1, 2019 op 20:22

  Ik ben idd wel van het opruimen, de kinderen helpen gelukkig mee. Twee keer per dag ruim ik de rommel van de kids op. De foto’s zijn uiteraard daarna gemaakt 😉 troep hoort er ook bij al kan ik er niet goed tegen. In dit artikel lees je er meer over
  https://mamazetkoers.nl/een-opgeruimd-huis-met-kinderen-kan-dat/

Bettie · juni 18, 2019 op 15:02

Mooi hoor! En wat een heerlijke bank! Is ook wel zo lekker dat er meerdere languit kunnen liggen.

Ik vind je sta-lamp (die koperen) ook heel erg mooi

Bettie
http://www.thewildflowerhippie.com

  Francis | Mamazetkoers · juli 1, 2019 op 20:22

  Thanks Bettie! Wij zijn er ook nog steeds heel blij mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.