Het laatste artikel in de categorie persoonlijk is alweer even geleden, daarom vind ik het tijd worden om weer een persoonlijke update te geven: er namelijk in een korte tijd veel gebeurd. Dat is eigenlijk ook meteen de reden waarom het de laatste tijd wat ”stiller” was op dit gebied. In dit artikel vertel ik je eerlijk en oprecht wat er op dit moment allemaal in mijn leven speelt en deel ik meer over wat mij de laatste tijd allemaal bezighoudt. Zo is het namelijk alweer bijna een jaar geleden dat ik promotie teruggaf, heb ik daar nu spijt van? Ben ik er klaar voor dat mijn dreumes straks een peuter wordt? Daarnaast hebben we een hele belangrijke beslissing in ons leven genomen. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder! Ben benieuwd wat je van dit artikel vindt, laat het me weten bij de reacties hieronder!

Persoonlijke update: hoe gaat het nu met mij?

Ik nam wat afstand, onbewust

Ik had eigenlijk niet door dat mijn laatste blogs minder persoonlijk werden, dat vind ik jammer. Het is namelijk erg fijn om dingen van me af te schrijven, dit is ook de reden waarom ik mijn blog ben begonnen. Het artikel dat ik schreef nadat mijn oma was overleden is daar een goed voorbeeld van. De tijd gaat echt zo ontzettend snel voorbij, soms is dat fijn en soms mag het ook wel minder snel gaan.

In september wordt Luke alweer 2 jaar, dan is hij gewoon een peuter! Of ik daar als moeder nu wel of niet aan toe ben: het is zover. Aan alles merk ik dat mijn zoontje wél zover is, als het aan hem lag ging hij nu al naar de peuterspeelzaal. Voor mij had het nog wel even mogen duren, nu hij een dreumes is kan ik mezelf nog een beetje voor de gek houden met het feit dat hij nog een ”baby” is. Ook al slaat dat nergens op en weet ik ook wel dat dat station allang gepasseerd is. Mijn kleine vriendje, die (gelukkig) elke dag zelfstandiger wordt en steeds meer zijn eigen willetje ontwikkeld. Deze mama moet er maar aan gaan wennen dat ook hij mij steeds minder nodig gaat hebben, dat vind ik niet altijd even makkelijk.

Grenzen bijstellen

Wat ook niet gemakkelijk was het teruggeven van mijn promotie bijna een jaar geleden. Ik krijg regelmatig de vraag of ik er spijt van heb. Ik kan dit nog steeds volmondig beantwoorden met ”nee, ik heb er geen spijt van”. Natuurlijk was het wel even zoeken: wat valt wel en niet onder mijn verantwoordelijkheid. Mijn draai had ik gelukkig al snel gevonden en ben blij dat ik weer zelf taken kan uitvoeren en mensen mag helpen in mijn vakgebied. Nu is levensmiddelenwetgeving verre van sexy maar het voelt wel enorm goed om samen met Marketing en Sales er het beste uit te halen.

Ik moet trouwens op mijn werk nog wel altijd oppassen voor mijn valkuilen, ik ben namelijk geneigd om te veel hooi op mijn vork te nemen en me voor te veel zaken verantwoordelijk te voelen. Als ik niet oppas dan kan het snel (te) veel worden wat weer invloed heeft op mijn humeur en uiteindelijk op mijn gezin. In de vakantieperiode (wanneer veel mensen afwezig zijn) is dat wel een aandachtspuntje. Dat laatste weken merkte ik aan mezelf dat mijn hoofd overstroomde met te veel werkzaamheden, daarom heb ik mijn grenzen bij moeten stellen. Al voelt het soms wel als ‘falen’ ook al weet ik beter. Ik ben enorm trots op het feit dat ik steeds beter mijn grenzen kan aangeven én bijstellen wanneer een situatie hierom vraagt.

Verhuizen?

Voor wie mij al een tijdje volgt weet dat wij volop aan het sparen zijn om te kunnen investeren in ons huis. Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat dat sparen niet zo hard gaat zoals we graag willen. Daarnaast horen we ook veel verhalen van mensen die gaan verhuizen omdat verhuizen een goedkopere optie is (vanwege de lage hypotheekrente). Dat alles zette ons aan het denken en besloten we financieel advies in te winnen.

Al onze opties zijn netjes in kaart gebracht waarop wij het besluit hebben genomen om te gaan verhuizen! Wat ontzettend spannend maar ook leuk is. Voor onze omgeving kwam het als een verrassing, we hebben het er namelijk nog nooit over gehad. We kochten dit huis namelijk om hier verschrikkelijk oud in te worden. Voor een tiener val ik misschien al wel in die categorie maar toch. We wonen hier met enorm veel plezier maar we hebben vorige week toch de stap genomen: we hebben een ander huis gekocht! Nu start de reis van de verkoop van dit huis en het daadwerkelijk verhuizen.

Tot slot..

Wie had dat gedacht, we gaan verhuizen! Het is allemaal enorm snel gegaan en wat heb ik er zin in. Uiteraard ga ik jullie op de hoogte houden en deel ik tips over je huis verkoop klaar maken en hoe we onze kinderen voorbereiden op het verhuizen. Vind je het trouwens leuk om deze updates te lezen? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook, Instagram. Je mag ook altijd via de contactpagina contact met me opzoeken.

Liefs Francis

Neem ook eens een kijkje bij mijn andere persoonlijke artikelen.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share