Een van mijn meest favoriete voorgerechten: de garnalencocktail van Hollandse garnalen. In dit artikel deel ik met jullie mijn recept. Dit voorgerecht ziet er direct feestelijk uit en maak je in een handomdraai. Leuk weetje: dit recept is van zichzelf al glutenvrij. Ben jij net zoals ik ook dol op een garnalencocktail of juist niet? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

Meer recepten vind je hier.

Boodschappenlijstje

  • Hollandse garnalen 200 gram
  • ijsbergsla, 4 handjes/blaadjes
  • slagroom, 65 ml
  • cayennepeper (2 theelepels)
  • mayonaise (2 eetlepels)
  • tomatenketchup (2 eetlepels)
  • whiskey (1 eetlepel)
  • citroen
  • ui
  • peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

Het recept is voor vier personen. Maak je hem liever zonder alcohol? Je kunt de whiskey ook weglaten. Ben je geen fan van garnalen? Maak dan eens deze kipcocktail.

Recept: Hollandse garnalencocktail

Volg de onderstaande stappen en dan heb je binnen 15 minuten een heerlijke zelfgemaakte Hollandse garnalencocktail op tafel staan. Tip: eet je met meer of minder personen? Halveer of verdubbel dan de ingrediënten in het boodschappenlijstje.

  1. klop met een garde de slagroom op met zout, cayennepeper en een eetlepel citroensap. Klop totdat de slagroom half stijf is
  2. meng de mayonaise, de ketchup en (eventueel) de whiskey er doorheen
  3. proef of de saus naar wens is. Is hij iets te zuur? Voeg dan nog wat mayonaise en ketchup toe
  4. de saus kun je afgedekt in de koelkast bewaren totdat je hem gaat gebruiken
  5. doe de garnalen in een kom en breng ze op smaak met olijfolie (4 eetlepels), twee druppels citroensap en peper en zout
  6. snipper een uitje en voeg deze toe aan de garnalen
  7. pak vier glazen en verdeel de sla over de glazen
  8. verdeel vervolgens de garnalen over de glazen
  9. schep de saus op de garnalen (ongeveer 4 eetlepels)
  10. maak je gerecht af met een schijfje citroen en peterselie.

De saus kun je makkelijk een dag van tevoren maken. Ik adviseer wel om de garnalen pas op de dag zelf op smaak te brengen. Maak de glazen pas op voordat je deze gaat serveren, dat is het lekkerste.

Tip: haal alle ingrediënten 30 minuten voor het serveren uit de koelkast voor een optimale smaakbeleving.

Tot slot..

Het lijkt misschien moeilijk en veel tijd te kosten maar dat is het echt niet. Ga jij deze Hollandse garnalencocktail ook maken? Laat het me weten door een reactie hieronder achter te laten, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recepten. Tot de volgende keer.

Eet smakelijk!

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share