Veel interieur artikelen gaan over ons huis, nu is het dan tijd voor om onze tuin te laten zien! Onze kinderen zijn het liefste buiten, dat geldt trouwens ook voor mijn man en ik. Ze hebben het dan ook niet van een vreemde, het buitenleven. Hoe fijn ons huis ook is, buiten in de zon geeft toch een gevoel van vrijheid. Onze tuin hebben we met verschillende zithoeken en tuinkussens zo aan proberen te kleden dat we bij alle weersomstandigheden buiten kunnen leven én genieten. In dit artikel vertel ik je meer over de verschillende zit,- en eethoeken die we buiten hebben gecreëerd. Ben jij graag buiten te vinden? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

Genieten in onze tuin, onder de overkapping:

Weer of geen weer, onder de overkapping zitten we altijd droog. Zo kunnen we het hele jaar door genieten van onze loungeset en zitten we bij de eerste zonnestralen al buiten. Ik weet nog heel goed toen Ize op 8 maart 2015 werd gedoopt, we vierde het buiten onder de overkapping in het zonnetje. Het was fijn, genieten en heerlijk. Wanneer de temperaturen te tropisch worden is de plek onder de overkapping wat minder aangenomen maar daar kom ik verderop in dit artikel op terug. Onder de overkapping hebben we naast de loungebank ook nog een eethoek staan.

loungehoek mamazetkoers -

Omdat we vinden dat je op een loungebank niet fijn kunt eten hebben we onder de overkapping ook nog een extra tuinset geplaatst: een eethoek. Die zie je op onderstaande foto. Voor de kinderen is het eten aan de eettafel ook gemakkelijker. De zitkussens op de stoelen van onze eethoek zijn helaas wel aan vervanging toe. Ze zijn namelijk verkleurd en de vulling is te plat geworden. Binnenkort ga ik maar eens opzoek naar nieuwe kussens. De stoelen die we hebben kun je natuurlijk ook gebruiken zonder kussens, toch geeft een kussen in mijn ogen veel meer comfort. Daarnaast wil ik ook geen afdruk van de stoel op mijn benen hebben staan zodra ik opsta: niet zo charmant zullen we maar zeggen 😉 .

eethoek mamazetkoers -

Tijdens een hittegolf

Wanneer het +30 graden is, is het onder de overkapping erg warm, doordat daar geen wind komt mis je het frisse zomerbriesje dan wel. We willen al een tijdje er een thermometer ophangen om te zien hoe warm het er dan is maar dat is er helaas nog niet van gekomen. De warmte blijft eronder hangen. Helemaal heerlijk en prima als het onder de dertig graden is maar daarboven dus wat minder. Daarom hebben we naast de zithoek onder de overkapping nog een loungebank van steigerhout achter in de tuin geplaatst. De grote Platanen geven veel schaduw en vaak staat er ook een klein briesje waardoor je er bij hoge temperaturen nog steeds heerlijk koel zit in onze tuin. Ideaal als je het mij vraagt.

stijgerhoutenbank mamazetkoers -

Zoals ik al eerder vermelde is de loungebank gemaakt van steigerhout welke we voorzien hebben van speciale (extra dikke) loungekussens. Voor de rugleuning hebben we gekozen voor sierkussens in verschillende maten. Hierdoor krijg je net een ander effect en het zit heerlijk. Je wilt namelijk niet het idee hebben dat je nog steeds op houten planken zit.

Speciaal voor de kinderen

Een grote tafel en de loungebanken zijn niet ideaal voor de kids, wel om te chillen maar niet om tussendoor te eten/drinken of te spelen. Om die reden hebben we een picknicktafel speciaal voor de kinderen gekocht. Ze kunnen hier niet alleen heerlijk eten en drinken maar ook spelen. Met krijtjes kunnen ze tekenen maar in de plastic bakken (laden) kun je ook zand of water doen waarmee ze ook kunnen spelen. Ze zijn er erg blij mee. Het hout van de tafel is nog onbehandeld, dat moeten we binnenkort maar eens doen samen. Staat op ons to-do lijstje!

picknicktafel mamazetkoers -

Tot slot..

Zoals je kunt lezen zijn wij erg blij, het is genieten in onze tuin. Wat vind jij van onze tuin? Laat het me bij de reacties hieronder, op Facebook, Instagram of via de contactpagina. Volgende week geef ik een persoonlijke update: hoe gaat het nu met mij? Hopelijk breng je dan weer een bezoekje aan mijn website.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share