Heel eerlijk moet ik bekennen dat ik dit gedeelte (onze entree) van het huis ‘vergeten’ ben. Best vreemd, want de entree is het eerste wat je ziet en geeft ook meteen een eerste indruk van je huis. In dit artikel laat ik jullie de voorkant van ons huis zien, de hal en het kleinste kamertje dat ook in de hal gevestigd is. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Zo was de entree, en dit hebben we gedaan

Ondanks dat je er maar kort verblijft, van een hal maak je veel gebruik. Via deze ruimte kom je het huis binnen en het is een opslag voor vieze schoenen, natte paraplu’s, jassen en tassen. Degenen die me al een tijdje volgen of kennen weten dat ik van een opgeruimd huis houd, dus ook van een opgeruimde hal. Al is dat soms wel lastig. Het begint met een goede basis, en dat is precies wat we gedaan hebben in de hal. Alles is geschilderd: de muren, het plafond en al het houtwerk binnen én buiten. De vloer die over de gehele benedenverdieping ligt hebben we ook aangepakt, op de foto’s hieronder zie je hoe hij geworden is. Ik heb helaas geen foto’s meer van hoe de hal was.

Aan de wc hebben we verder niets gedaan, behalve een beetje aangekleed met accessoires. Uiteraard hebben we ook alles goed schoongemaakt. Buiten hebben we ons bijzondere naambordje opgehangen, het tafeltje een plekje voor het raam gegeven en nieuwe plantjes in de bloembakken gezet. Vanaf buiten ziet het er leuk uit, wanneer ik naar de voordeur loop word ik hier erg blij van.

Ons nieuwe huis is gelukkig ook goed geïsoleerd en voorzien van dubbel glas. Zo houden we de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten. Met de tropische temperaturen van afgelopen week hebben we dat wel nodig. Het zorgt overigens ook nog voor een lagere energierekening! Benieuwd naar de mogelijkheden van dubbel glas van GlasGigant? Kijk dan eens op: dubbel glas bestellen bij GlasGigant.nl.

Onze entree

Ik ben heel erg blij met hoe de entree geworden is, maar dat was natuurlijk al wel duidelijk. In de zomer ziet de hal er altijd opgeruimder uit dan in de winter. Gewoon omdat ik dan onze winterjassen op zolder heb hangen.

mamazetkoers dit is de entree hal
mamazetkoers onze entree kapstok

De jassen van de kinderen zie je net niet op deze foto, die hangen helemaal links op de eerste foto. De gele jas van Luke kun je nog net zien. Op deze manier wordt de kleine ruimte goed benut. Er is voldoende ruimte om alle spullen kwijt te kunnen, zo staan de paraplu’s in de meterkast en zijn de wintersjaals opgeborgen in de bakken bovenop de kapstok.

De voordeur is afgelopen maand pas in de verf gezet, deze was voorheen in een lichte kleur grijs. De donkerdere kleur past veel beter bij het huis. Alsof het altijd al zo geweest is. Deze donkerdere grijze kleur komt ook terug in het kleinste kamertje.

mamazetkoers wc

Door niet te veel met kleur te spelen heeft de hal en de wc een rustige uitstraling gekregen, dat vinden we erg prettig. De enige kleur die we hebben toegevoegd is het metallic blauw in de jaloezieën voor het raam in de hal. Al zou ik in de ruimte van het toilet nog wel graag een kleur toe willen voegen, maar ik ben er nog niet helemaal uit welke en hoe. Het liefste zou ik er plantjes neerzetten maar de ruimte is daar helaas te donker voor.

Tot slot..

Nu ben ik erg nieuwsgierig naar wat je van onze entree vindt? Het is een heel ander gezicht dan de entree van ons vorige huis. Laat hieronder, op Facebook of Instagram je reactie achter. Je mag ook altijd een berichtje sturen via de contactpagina.

Benieuwd naar de rest van ons huis? Lees dan de andere artikelen over ons nieuwe huis.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis