Wie opzoek is naar een stoer stekje, een toffe plant of goodies voor in je interieur is bij PlantRebelz.nl aan het juiste adres. Deze nieuwe webshop is half juni live gegaan. In deze review vertel ik je graag meer over de plantjes & goodies van deze webshop! Lees je mee?

Plantjes & Goodies van PlantRebelz.nl

Lang hoefde ik niet na te denken of ik een review wilde schrijven over deze nieuwe webshop, nieuwe plantjes & goodies zijn natuurlijk altijd welkom. Mijn man denkt daar misschien anders over maar ik heb ze gekregen. Wie kan daar nu nee tegen zeggen! Deze review is eerlijk geschreven en bevat mijn (ongezouten) mening, zoals jullie van mij gewend zijn.

Website

Er zijn onwijs veel webshops waar je toffe planten en plantbenodigdheden kunt scoren, jezelf onderscheiden van de concurrentie is dan erg belangrijk. In de quote hieronder lees je precies hoe Plant Rebelz zich wil onderscheiden van de rest!

Je hebt planten en je hebt plánten; bij Plant Rebelz. zijn we van de laatste categorie. Naast tientallen trouwe stamgasten (hi Ficus, môgge Monstera!) vind je bij ons ook very special guests voor je plant party. Planten die met namen als ‘Tradescantia Flame’ en ‘Cordyline Paso Doble’ even stoer en exotisch zijn als ze klinken. Planten die bij binnenkomst meteen al een verpletterende indruk maken. Kortom, planten die élke plant party een tandje rebelser maken. Whoop, whoop!

De website is fris, vrolijk en spreekt me erg aan. Je vindt direct de informatie die je nodig hebt en is overzichtelijk. Erg positief. De website is pas online en dat merk je ook: de filters in de categorieën werken nog niet optimaal en sommige informatie is tegenstrijdig. Ik verwacht dat dit met de tijd aangepast zal worden en het opstart foutjes zijn. Waar wel veel aandacht aan is besteed is de verzorgingsinformatie van de verschillende planten! Hier ben ik erg over te spreken.

Plantjes

Om met de grote andere webshops te kunnen concurreren is het van belang dat de planten van hoge kwaliteit zijn, dus zonder ziektes of plagen. Wanneer er een nieuwe plant binnen komt is dat ook het eerste waar ik naar kijk. Ik bestelde twee stekjes, de Alocasia Zebrina (Extreme Stripy Kid) en de Aloë Vera (Wet Devil Kid) zijn vrij van ongedierte. Ik zie geen afwijkingen aan de bladeren en er komen gelukkig ook geen rouwvarenmugjes uit de potgrond.

Wat me wel opvalt is dat de stekken enkel verpakt worden in papier en de potgrond wordt bij elkaar gehouden met een netje. Dit is natuurlijk prima, echter met de hoge temperaturen en langere levertijden is de kans groot dat het stekje te droog wordt. Helaas is dat bij mijn Alocasia Zebrina het geval. Deze plant is daar ook nog eens extra gevoelig voor, de bladeren krullen dan helemaal op. Na binnenkomst heb ik hem meteen voorzien van nieuwe potgrond en water. Na een paar dagen kregen twee van de drie bladeren hun originele vorm gelukkig weer terug. Een klein blad heeft het niet gered. Dit blad heb ik dan ook verwijderd, als je op de foto hieronder goed kijkt zie je al wel een nieuw blad opkomen!

alocasia zebrina mamazetkoers

Mijn andere stek, de Aloë Vera, is in perfecte staat aangekomen. Deze plant kan tegen een stootje en legt eigenlijk alleen het loodje wanneer je hem te veel water geeft. Deze mini is enorm schattig, dat hij maar langzaam groot mag worden. Op de foto hieronder zie je deze hem in het originele netje. Ik moet nog fijne plek in huis en een leuk potje voor hem vinden maar dat komt goed. Beide stekjes koste €5,50.

aloe vera mamazetkoers plantjes & goodies

Wat ik persoonlijk erg jammer vind is het aanbod van de verschillende planten. Zoals in de quote hierboven staat willen ze zich onderscheiden door speciale en bijzondere planten aan te bieden. Op het moment dat ik mij stekjes koos was dat nog niet het geval, nu een paar weken later zie ik het aanbod langzaam groeien in de webshop. Ik verwacht dat dit met de tijd beter wordt.

Goodies

Wie genoeg planten in huis heeft (geen idee of dat kan….) heeft bij deze website nog meer opties. In de shop staan namelijk gave zelfklevende posters, kaarten, potten, manden en droogbloemen. Naast de twee stekjes heb ik ook uit deze categorie enkele items besteld om aan jullie te laten zien. Ik start met de kaarten, een set van 4 stuks (€6,-). Het zijn postkaarten en komen dus zonder enveloppe. Ze zijn erg leuk en ik heb ze tussen mijn plantjes in mijn buffetkast gezet. Je ziet de kaarten op de eerste foto van dit artikel.

rieten mandje plant rebelz mamazetkoers

Alle plantjes staan binnen in een binnenpot en daarna in een buitenpot of mand. Ik ben van mening dat je niet genoeg potten en manden kunt hebben. Om die reden koos ik voor deze mooie mand met zwarte details. Ik twijfelde of ik mijn Alocasia stek hierin zou zetten of mijn stippen begonia maar zoals jullie eerder in dit artikel hebben kunnen zien heeft de Alocasia gewonnen. De mand heeft trouwens een diameter van 15 centimeter en kost €6,50.

poster sticker plant rebelz mamazetkoers

Als laatste sluit ik af met deze zelfklevende poster van de Monstera (€11,50) met een afmeting van 21 cm bij 30 cm. Er zijn geen kleuren gebruikt waardoor dit item in elk interieur past. Of je nu een moderne stijl hebt of houdt van vintage: ik weet zeker dat je hem een mooie plek kunt geven.

Tot slot..

Mijn pakketje was iets langer onderweg, hierover heb ik contact gezocht met de klantenservice. Ik moet zeggen dat ik erg netjes geholpen ben en binnen een uurtje antwoord kreeg. Hierover ben ik erg te spreken, zeker omdat er levende plantjes verstuurd worden en als liefhebber van planten maak je je dan toch een beetje zorgen. Het is helemaal goed gekomen en ik verwacht dat mijn Alocasia zijn snel haar nieuwe blad gaat laten zien!

Wil je meer plantenliefde zien? Volg me dan op Facebook en Instagram en je mist niets meer. Ik ben benieuwd wat je van dit artikel vindt! Vragen of opmerkingen? Je mag altijd een berichtje achter op de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis