recept bananenpannenkoeken bakken

Ze zijn heerlijk als ontbijt, lunch of als tussendoortje: bananenpannenkoeken! Weet je trouwens dat er in dit recept geen suiker is toegevoegd en dat de bananenpannenkoeken melkvrij én glutenvrij zijn? Ikzelf geniet er elke keer weer van samen met de kinderen. Met dit recept: bananenpannenkoeken bakken maak jij ze ook in een handomdraai. Lees je mee?

Fan van mini pannenkoeken? Maak dan ook eens de amandelpannenkoeken (glutenvrij).

Boodschappenlijstje

  • 3 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 2 theelepels bakpoeder
  • plantaardige bakboter
  • optioneel: kaneel en blauwe bessen

Met dit recept maak je ongeveer 8 tot 10 bananenpannenkoeken.

Recept: bananenpannenkoeken bakken

Het recept is erg gemakkelijk. Door het toevoegen van bakpoeder kun je de bananenpannenkoeken gemakkelijker omdraaien. Wil je meer of minder pannenkoeken maken? Halveer of verdubbel dan de ingrediënten van het boodschappenlijstje.

  1. prak de bananen in een kom fijn met een vork
  2. voeg de eieren toe aan de bananen
  3. doe het bakpoeder erbij
  4. klopt alles met een garde (of mixer) tot een glad beslag
  5. verwarm de bakboter in een bakpan en voeg een beetje beslag toe
  6. draai de bananenpannenkoek om zodra er geen belletjes meer ontstaan en bak beide kanten goudbruin
  7. herhaal bovenstaande stappen totdat het beslag op is
  8. garneer de pannenkoeken met kaneel en blauwe bessen
  9. eet smakelijk!

De bananenpannenkoeken kun je nog 1 à 2 dagen bewaren in de koelkast. Warm ze gedurende 60 seconden op in de magnetron. Ze kunnen dan wat slapper zijn maar zijn nog steeds lekker!

Tot slot..

Ga jij ook met dit recept: bananenpannenkoeken bakken aan de slag? Laat het me weten door hieronder een reactie achter te laten, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recepten. Tot de volgende keer.

Eet smakelijk!

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
LinkedIn1k
LinkedIn
Share