Ze zijn gezond en lekker deze mini amandelpannenkoekjes. Het is een glutenvrij én koolhydraat-arm recept voor een heerlijk ontbijt, lunch of tussendoortje. Dit recept past dus perfect in een gezond voedingsschema! Ga jij deze amandelpannenkoekjes maken? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recepten.

Boodschappenlijstje

  • 75 gram amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel honing (mag je ook weglaten)
  • 2 eieren
  • 3 flinke eetlepels kwark

Met dit recept maak je ongeveer 8 tot 10 mini pannenkoekjes.

Recept: amandelpannenkoekjes

Volg de onderstaande stappen en dan heb je binnen 10 minuten heerlijke mini amandelpannenkoekjes op tafel staan. Tip: heb je aan 8 tot 10 pannenkoekjes niet genoeg? Verdubbel dan de ingrediënten van het boodschappenlijstje.

  1. mix alle ingrediënten in een kom met de garde
  2. doe boter of olie in de pan en schep met een juslepel een beetje beslag in de pan
  3. wanneer er open ”bubbeltjes” ontstaan in het beslag kun je het pannenkoekje omdraaien
  4. herhaal stap 1 tot en met 3 totdat het beslag op is. Serveer eventueel met vers fruit.

De amandelpannenkoekjes kun je nog 1 à 2 dagen bewaren in de koelkast. Warm ze gedurende 60 seconden op in de magnetron, ze zijn dan wel wat slapper maar nog steeds lekker.

Tot slot..

Genieten! Ga jij deze amandelpannenkoekjes ook maken? Laat het me weten door een reactie hieronder achter te laten, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Neem ook eens een kijkje bij mijn andere recepten. Tot de volgende keer.

Eet smakelijk!

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share