Ongelofelijk maar waar, we wonen dit weekend alweer vier maanden in ons nieuwe huis. Bijzonder hoe snel de tijd kan gaan. Ik weet nog goed dat we niet konden wachten totdat we de sleutel kregen. Elke maand laat ik een deel van ons huis zien, afgelopen maand wilde ik jullie graag al een kijkje geven in onze keuken. Wegens omstandigheden is dat helaas niet gelukt. Achteraf maar goed ook, want ik heb deze week nog wat veranderingen doorgebracht. Op deze manier kan ik onze keuken laten zien zoals hij daadwerkelijk is, inclusief Paastak. Die moet ik namelijk nog opruimen, het staat alleen nog gezellig dus dat houd ik dan nog maar even zo. Lees je mee? Ons nieuwe huis: dit is de keuken!

Zo was de keuken en dit hebben we gedaan

Na de eerste bezichtigingen hadden we grootse plannen met onze keuken. We wilde een gedeelte van de overwaarde investeren in de keuken zodat we van het gas af konden en was de wens er voor een oven met meerdere functies. Daarnaast, onder het mom van ‘als we dan toch bezig zijn’ dan ook graag een werkblad wat tegen een stootje en hitte kan. Toch hebben we deze zaken (nog) niet gedaan. De keuken is erg praktisch en kan zeker nog jaren mee. Daarnaast vormt de keuken een geheel met de rest van het huis en past hij bij onze woonstijl. Geld kun je maar een keer uitgeven en we hebben besloten om dat elders in ons huis te investeren. Waarin? Dat laat ik je de komende maanden in deze rubriek zien. Ik kan je wel verklappen dat onze trappen erg mooi zijn geworden!

Je vraagt je misschien af wat we dan wel gedaan hebben. Eigenlijk niet veel maar wel voor ons noodzakelijk dingen:

  • plafond is gewit;
  • muren zijn voorzien van een nieuwe verflaag, kleur: James White;
  • glasplaat bevestigd naast de vaatwasser;
  • nieuwe verlichting aangebracht, er is nu verschil tussen sfeerlicht en werklicht;
  • nieuwe koelkast geplaatst;
  • alles grondig schoongemaakt;
  • uiteraard alles naar onze smaak ingericht.

De vloer en de kozijnen zijn ook gedaan maar de resultaten daarvan zijn nauwelijks zichtbaar op de foto’s in dit artikel. Wanneer ik jullie onze leefruimte laat zien zal ik hier meer informatie over geven en natuurlijk de resultaten showen. Net als bij de badkamer heb ik ook van de keuken geen ”voor’ foto. Ik heb wel heel veel foto’s van hoe de keuken nu is, lees snel verder om ze te zien.

Dit is de keuken

De keuken is geen aparte ruimte in ons huis, de benedenverdieping is een grote ruimte van 60 m2. Ik schat dat de keuken hier ongeveer 10 m2 van in beslag neemt en ligt aan de voorkant van het huis. Door het kleurgebruik in de gehele ruimte op elkaar af te stemmen hoort de keuken echt bij de leefruimte en voelt alles als één geheel. En toch, is het ook een aparte knusse ruimte geworden. Dat laatste komt voornamelijk doordat de keuken uit twee delen bestaat, het aanrecht en een keukenblok.

het aanrecht de keuken

De keuken is voorzien van hoogglans witte frontjes en heeft een antraciet houtenwerkblad met een werkje erin. Dit geeft de keuken een strak en moderne uitstraling die helemaal bij onze stijl past. De keuken is afwerkt met ATAG-apparatuur, uitgevoerd in RVS. Wat opvalt aan deze keuken is dat er geen bovenkastjes zijn. Hier ben ik erg blij mee, dit maakt de keuken ruimtelijk en geeft een open gevoel. Doordat het keukenblok rondom voorzien is van kastjes is er meer dan voldoende opbergruimte. Boven het aanrecht hangt nog een lamp die zorgt voor voldoende werklicht en is er mechanische afzuiging.

offie hoek mamazetkoers

kook gedeelte

Op het aanrecht staan de zaken die we het meest gebruiken. Aan de linkerkant vind je een houten kistje met o.a. peper en zout en staat er een messenblok. Het belangrijkste staat aan de rechterkant van het aanrecht: het koffiezetapparaat én de koffie. Ik kan niet meer zonder in de ochtend. Er staat ook nog een waterkoker en mijn lievelingsthee. Voor het raam hebben we gekozen voor luxaflex met megaview. Hierdoor komt veel licht de keuken binnen, is het materiaal goed vetvrij te maken en kan het raam nog steeds open. De gezellige plantjes voor het raam maken het aanrecht helemaal af.

leuk hoekje de keuken

Het keukenblok is zonder bloemen, of in dit geval de Paastak, wat kaal. Ik zorg er dan ook voor dat er regelmatig mooie bloemen in de vaas staan. Op het keukenblok staat verder de fruitschaal, een tof plantje, een snoeppot en mijn pink planner met desk organizer. Ook zonder de Paastak hebben we veel kleur in de keuken toe kunnen voegen en daar zijn we enorm blij mee. Je moet de keuken dan wel in zijn geheel zien. De keuken had maar een nadeel en dat is de koelkast. Er zit alleen een tafelmodel koelkast in met een mini vriesvak. Niet heel erg praktisch voor een gezin wat houdt van veel én lekker eten en drinken. Daarom hebben we gekozen voor een grote koelkast die naadloos aansluit bij de rest van de keuken en ons huis.

de keuken keukenblok

Leuk detail: het schilderij boven het keukenblok hadden we al in het oude huis en heeft hier een nieuwe mooie plek gekregen, de ruimte kon wel wat kleur gebruiken. Daarom hebben we ook voor deze sfeerverlichting gekozen (zie foto’s). Wanneer de lampen uit zijn brengt het kleur in de ruimte, wanneer ze aan zijn geven ze een warm gelig licht af wat de keuken een warme uitstraling geeft. Dit is voor ons erg belangrijk omdat een keuken snel koud aan kan voelen. Het zwarte planbord heeft in deze keuken ook een nieuwe plek gekregen. Hier komt hij veel beter tot zijn recht en wordt dagelijks gebruikt.

overview de keuken mamazetkoers

Wist je trouwens dat onze trap in de woonkamer en keuken zit? Die heb ik nog niet in dit artikel laten zien omdat die nog gerenoveerd moest worden. Een trap renoveren hoeft niet duur te zijn en er zijn ontzettend veel mogelijkheden.

Tot slot..

Wij zijn er blij met onze keuken. Hoe vind jij hem geworden? Laat het me weten door hieronder een reactie achter te laten, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een berichtje sturen via de contactpagina. Wil je weten hoe de rest van ons huis eruitziet? Houdt dan mijn stories op Instagram in de gaten en de categorie interieur op deze website. In mei laat ik jullie onze slaapkamer zien.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share