De afgelopen maanden heb je het grootste gedeelte van ons huis al kunnen zien, ik vind het super tof dat jullie deze artikelen massaal lezen. Dat tovert elke keer weer een lach op mijn gezicht. Dank jullie wel. De slaapkamers van van Ize en Luke heb ik je al eerder laten zien, deze week is het de beurt aan onze slaapkamer. De slaapkamer is erg ruim met zijn 12 m2 en bied daarmee voldoende ruimte voor al onze wensen. Benieuwd hoe onze slaapkamer is geworden? Lees dan snel verder!

Zo was de kamer, en dit hebben we gedaan

Hoe de slaapkamer was is vergelijkbaar met de slaapkamers van de kinderen. De roodbruine laminaatvloer lag op de gehele bovenverdieping, dus ook in onze slaapkamer. Geld kun je maar een keer uitgeven, om die reden hebben we ervoor gekozen om de muren van onze slaapkamer niet te verven maar schoon te maken met een sierpleisterreiniger. Ook omdat we tevreden zijn met de kleur van de muren en verven kan altijd nodig. Een muur is grijsgroen en de andere drie muren zijn wit. Het plafond hebben we ook met sierpleisterreiniger gereinigd. Super spul.

zo was onze slaapkamer

Waar we in ons oude huis vloerbedekking lag in onze slaapkamer hebben we nu op de gehele bovenverdieping dezelfde laminaatvloer liggen. Ik ben nog steeds blij met de nieuwe vloer, het is fris en geeft je door de lange ‘v-groef’ een gevoel van ruimte. Op de foto’s is dat helaas minder goed zichtbaar door de grote meubels.

Als laatste is ook in deze kamer al het houtwerk door een schilder opnieuw in de verf gezet. Daarna was het een kwestie van inrichten en slapen 😉 .

Onze slaapkamer

De slaapkamer in ons oude huis was maar kaal en vond ik het lastig om sfeer toe te voegen zónder er een hele toestand van te maken. Van veel sierkussens op het bed of tierelantijntjes zijn we niet. Daarom ben ik blij dat het in deze slaapkamer wel is gelukt!

mamazetkoers onze slaapkamer

Door verschillende lijstjes speels op te hangen breekt het de lange grijsgroene muur en het brengt sfeer in de ruimte. Het geheel oogt niet druk omdat ze allemaal in dezelfde kleuren zijn.

Dressboy

Iets wat ik trouwens al heel lang wilde was een dressboy, of in elk geval een plek om mijn kleren op te hangen na bijvoorbeeld een dagje dragen. Want mijn mooie kleding op de grond gooien was ik zat. Omdat we in de hal geen plek meer hadden voor deze kapstok heeft hij op de slaapkamer een mooi plekje gekregen. Er was ook nergens anders plek en we wilde hem ook niet wegdoen. Dit is dus een prima oplossing waar we heel blij mee zijn.

dressboy mamazetkoers

Ik leg graag de avond van tevoren mijn kleding klaar, zodat ik niet alles bij elkaar hoef te zoeken wanneer iedereen nog slaapt. Het kost ook minder tijd omdat ik in de ochtend niet meer na hoef te denken wat ik wil dragen. Aan de haakjes kan ik alles gemakkelijk ophangen en in de klepbank liggen al mijn schoenen. Wat ik nog wel wil veranderen zijn de zichtbare kabels vanaf het stopcontact naar de tv, want dat is natuurlijk vet lelijk. We zijn er helaas gewoon nog niet aan toe gekomen. Maar hé: alle plinten zijn wel allemaal geplaatst!

plantjes mamaz

De drie planten in de slaapkamer vind ik gezellig, al zou ik er best nog wel meer willen hebben maar misschien komt dat nog. Voor nu heb ik meer dan genoeg planten in huis, ik moet ze eerst ook allemaal maar eens in leven zien te houden. Waar ik trouwens ook erg blij mee ben is de grote kledingkast op onze slaapkamer, al onze kleding past hier gemakkelijk in. De kast zie je op de eerste foto van dit artikel, helemaal bovenaan.

Ik ben nog wel aan het bedenken hoe ik meer kleur in de slaapkamer toe kan voeren zónder er een bonte kermis van te maken. Het hoeft ook niet allemaal in het eerste jaar af natuurlijk, we zien wel wat er allemaal op ons pad komt.

Tot slot..

Dit was dan alweer de laatste ruimte van onze bovenverdieping. Alleen de zolder, de woonkamer en de buitenruimtes zijn nog niet aan bod geweest. Dat komt de komende maanden, nog even geduld hebben! En zeg eens eerlijk? Moet de hele vensterbank in onze slaapkamer vol planten komen te staan? Laat het me weten door hieronder een reactie achter te laten, op Facebook of op Instagram. Je mag natuurlijk ook altijd een berichtje sturen via de contactpagina. Volgende maand laat ik jullie ons dakterras zien!

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share