Een mooiere wereld begint bij jezelf, dat kreeg ik vroeger al mee vanuit huis. Daarmee zit het in de kleine dingen, zoals wees lief voor elkaar en afval gooi je niet op straat. Simpel. Ondanks dat ik niet dagelijks bewust met duurzaamheid bezig ben, probeer ik met simpele dingen wel mijn steentje bij te dragen. Zo gebruik ik bijvoorbeeld geen wegwerp wattenstaafjes en wattenschijfjes meer. Die heb ik vervangen door een twee siliconen staafjes en maak ik gebruik van kleine sponsjes. Deze materialen zijn goed te reinigen en gaan lang mee. Hiermee verbruik ik minder plastic en maak ik de afvalberg weer een stukje kleiner. Omdat alle kleine beetjes helpen ben ik al een tijdje nieuwsgierig naar de shampoo bar. In dit artikel vertel ik je wat het is en deel ik mijn ervaringen met een shampoo bar. Lees je mee?

ervaringen met een shampoo bar mamazetkoers -

Wat is een shampoo bar?

De website https://shampoobars.nl/ en het merk ShampooBars is opgericht door een klein team met als doel om het gebruik van o.a. plastic shampoo flessen drastisch te verminderen. Hoe? Door shampoo te verkopen in een vaste vorm. Een plastic verpakking is dan niet nodig en het product kan verpakt worden in een stukje papier. Deze shampoo wordt gemaakt van natuurlijke plantaardige oliën, plantaardige boter, essentiële oliën en kruiden. Deze bars hebben een vaste vorm en bevat daarom geen vloeistof. Hierdoor zijn de bars geconcentreerd en zijn er geen conserveringsmiddelen nodig. Het is een ideaal product voor wie minder plastic wil consumeren en geld wil besparen. Dat laatste is namelijk mogelijk omdat bij goed gebruik een shampoo bar wel 80 wasbeurten mee gaat, dit staat gelijk aan 3 normale shampoo flessen.

Elke bar geschikt voor jou?

Nee, helaas zijn niet alle bars geschikt voor jouw hoofdhuid en haartype. Ikzelf heb gekozen voor de Amandel. Dit is een voedende en herstellende shampoo bar die geschikt is voor de droge en gevoelige hoofdhuid. Ideaal voor mij, aangezien ik last heb van psoriasis heb. Daarnaast helpt deze shampoo het haar herstellen wanneer het te veel in contact is geweest met de zon. Laat die lange zomeravonden dus maar komen!

Het is dus belangrijk dat je een shampoo bar kiest die bij jouw hoofdhuid en haar past. Zo kun je kiezen voor een Shampoo tegen vet haar, speciaal voor pluizig haar en is er een anti roos variant. Een tip: bekijk altijd de ingrediënten of je ergens overgevoelig voor bent. Deze staan netjes op de website én op de verpakking vermeld. 

almond shampoo bar ervaring mamazetkoers

Mijn ervaringen met een shampoo bar

Laat ik voorop stellen dat deze bar echt ontzettend goed ruikt. Ik ben enorm fan van de amandelgeur. Bij een gewone amandel shampoo is de geur lang niet zo sterk. Heel eerlijk? Ik moest wel even wennen aan het gebruik van deze bar, dit omdat het minder schuimt. Dit heeft verder geen invloed op de werking van de shampoo, het is maar net wat je gewend bent. Een babyshampoo schuimt ook veel minder.

Het gebruik is eigenlijk erg gemakkelijk, je maakt je haren nat en daarna zeep je je haren in door met de bar over je haren heen te gaan. De bar leg je vervolgens weg en dan masseer je je haren zodat de oliën goed zijn werk kunnen doen. Daarna je haren uitspoelen zoals je normaal ook doet. Omdat de shampoo bar geconcentreerd is, is een conditioner vaak niet nodig. Mijn haren zijn zacht en ruiken heerlijk. Met een nieuwe shampoo ben ik stiekem altijd bang dat bang dat mijn psoriasis plekken trekkerig aanvoelen maar dat is gelukkig niet zo.

Een ander voordeel van een bar is dat je deze gemakkelijk mee kan nemen zonder dat hij kan gaan lekken in je (hand)bagage. Dat is echt een nachtmerrie. Als laatste adviseer ik wel om bij de bar een speciaal zeepschaaltje te bestellen (zie foto). Op deze manier kun je de shampoo hygiënisch bewaren en ‘smelt’ hij ook niet. Dit kan gebeuren wanneer je hem los ergens laat liggen, op een speciaal schaaltje kan hij goed drogen en heb je het langste plezier van je bar.

Tot slot..

Dit is mijn ervaring met een shampoo bar. Heb jij er wel eens een gebruikt en hoe was dat? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
LinkedIn1k

De ‘Almond Shampoo Bar’ heb ik gekregen: #mamazetkoersAD. Dit doet niets af aan de echtheid en oprechtheid van dit artikel.


14 reacties

Bettie · mei 16, 2020 op 20:34

De lush heeft ze ook en ik vind ze ook wel fijn qua gebruik. Ze schuimen inderdaad wat minder maar zolang mijn haar zacht is, glanst en gezond aanvoelt vind ik het prima.

  Francis | Mamazetkoers · mei 24, 2020 op 22:22

  Juist Bettie, dat vind ik nou ook.

Lizette · mei 17, 2020 op 11:11

Leuk om te lezen dat je er enthousiast over bent. Ik gebruik het vooral op reis.

  Francis | Mamazetkoers · mei 24, 2020 op 22:22

  Goed om te horen!

Felice Veenman · mei 17, 2020 op 12:27

ik moet zo’n bar toch een keer uitproberen, zoveel millieuvriendelijker dan een flesje. Dat het veel helpt bij psoriasis, dat geloof ik niet direct. Maar het is vast fijne shampo

  Francis | Mamazetkoers · mei 24, 2020 op 22:03

  Hallow 🙂 , ik zeg ook niet dat het helpt tegen psoriasis. Dat is namelijk een autoimuunziekte en kun je niet zomaar met een shampoo verhelpen. Ik ben er alleen wel achter dat sommige shampoos een trigger voor mij zijn en dat de psoriasis plekken door verkeerde shampoos ook erg kunnen uitdrogen. Dat is wat ik bedoel.

Jasmina · mei 17, 2020 op 16:48

Wat ben je bezig, want idd wat je zegt…een beter milieu begint bij jezelf

  Francis | Mamazetkoers · mei 24, 2020 op 21:51

  Ja het zijn ook echt de kleine dingen die helpen!

corrina · mei 18, 2020 op 07:36

Nog nooit van gehoord, maar klinkt goed

  Francis | Mamazetkoers · mei 24, 2020 op 21:50

  Je hoort er gelukkig tegenwoordig steeds meer over 🙂

Zarina · mei 19, 2020 op 11:42

Had al vaker van shampoo bars gehoord, maar nog niet zelf gebruikt. Ik gebruik nu wel stukken zeep i.p.v. doucheschuim (ook vanwege het milieu) dus de volgende stap is een shampoo bar 😉 Wat je zegt: wel ideaal voor reizen want ik heb inderdaad weleens lekkende producten in mijn tas gehad, bah! Goed te weten dat er speciale shampoo bars voor vettig haar zijn want die zal ik nodig moeten hebben, het tegenovergestelde van jouw droge hoofdhuid! Maar fijn dat het zo goed werkt voor jou en bedankt voor deze fijne tip 🙂

  Francis | Mamazetkoers · mei 24, 2020 op 21:38

  Dank je wel voor je toffe reactie.

Janet · mei 21, 2020 op 14:00

Ik kom de laatste tijd regelmatig van dit soort bars tegen en ik sta er eigenlijk wel voor open, maar tot op heden heb ik het nog nooit gebruikt. Wellicht in de toekomst, het lijkt me vooral ook handig tijdens mijn reizen.

  Francis | Mamazetkoers · mei 24, 2020 op 21:37

  Met reizen is het zeker gemakkelijk. Ik gebruik heb nu al een tijdje en ben echt tevreden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.