Fit blijven tijdens de zwangerschap is niet vanzelfsprekend en gaat ook niet vanzelf. Als ik terugkijk op mijn twee zwangerschappen was ik in het begin vooral erg moe en tegen het einde was alles fysiek veel zwaarder. Ik had gewoonweg de tijd en energie niet om te gaan sporten op een vast moment in de week. Gelukkig kun je tegenwoordig online, waar en wanneer jij wilt, leuke sportlessen volgen tijdens je zwangerschap! Ik ben een groot voorstander om vanuit huis te sporten en was dan ook blij verrast dat er een online sportplatform is speciaal voor zwangere.

Om mijn zwangere lezers meer inzicht te geven over fit blijven tijdens de zwangerschap (ik ben dus zelf niet zwanger) test ik graag een nieuw online sportplatform speciaal voor zwangere dames. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Fit blijven tijdens de zwangerschap

Klinkt goed hè, fit blijven tijdens de zwangerschap zónder daar de deur voor uit te hoeven. Dat vind ik dus het mooiste aan online vanuit je eigen huis sporten: de lessen volgen wanneer het uitkomt en wanneer jij je goed voelt. Met het Fit Zwanger Online Programma kun je als zwangere sporten onder begeleiding van een erkend bekkenfysiotherapeut en zijn alle lessen afgestemd op de week waarin je zwanger bent en op jouw sportniveau.

Waarom is fit blijven tijdens de zwangerschap belangrijk?

Bewegen en sporten is belangrijk en gezond voor iedereen, of je nu zwanger bent of niet. Toch biedt fit blijven tijdens de zwangerschap veel voordelen. Een zwangerschap heeft immers veel impact op je lijf, je creëert nieuw leven in je lichaam en gaat dit wonder ook nog op de wereld zetten. Het is hard werken voor je lijf en hier komen dan ook zogenaamde zwangerschapskwaaltjes bij kijken. Wanneer je deze wilt beperken, zo fit mogelijk de bevalling in wilt gaan én na de zwangerschap sneller herstellen is het aanbevolen om tijdens je zwangerschap te bewegen en te sporten. Luister hierbij wel goed naar je lichaam en doe alleen wat goed voelt en kan.

Wat heeft Fit Zwanger Online te bieden?

Elke week komen er drie nieuwe workouts online in de Fit Zwanger Online omgeving die je mee kunt doen op je eigen niveau. Zo is er een lichte workout, een medium workout en een zwaardere workout voor de doorgewinterde sporter. Je kiest dus wat het beste bij jou past. Door actief mee te doen met de duidelijke video’s sport je samen met de instructeur en zie je alle bewegingen. Deze heb je dus niet op een blaadje waarna je het zelf uit moet zoeken. Alles is duidelijk uitgelegd en uitgevoerd.

Naast deze toffe workouts die dus speciaal zijn gemaakt voor jou als zwangere krijg je ook toegang tot recepten en informatieve video’s omtrent de zwangerschap. Het lidmaatschap sluit je eenmalig af en blijft altijd geldig, dus ook bij een eventuele volgende zwangerschap.

Mijn eigen ervaring

Na het bekijken en volgen van enkele video’s kwam het besef dat je als zwangere echt nog veel meer kan en mag op sportgebied dan ik dacht. Tijdens mijn zwangerschappen heb ik aan zwangerschapszwemmen gedaan en hoe leuk dat ook was: ik zat vast aan een vaste dag en tijd per week. Dat moment is een gegeven, maar je energielevel en motivatie is elk moment anders en na een lange werkdag (of huishouden) had ik daar echt niet altijd de puf voor. Fit blijven tijdens de zwangerschap kan dus gemakkelijk in je eigen woonkamer en wanneer het jou uitkomt.

De video’s in het programma zijn erg duidelijk en fijn, je wordt direct toegesproken en geeft een gevoel van samen sporten. Het enige ‘nadeel’ van online vanuit huis sporten is dat je geen mede zwangere ontmoet. Nu heb ik persoonlijk geen behoefte om met gelijkgestemde te sporten, al vond ik dat tijdens mijn zwangerschappen wel fijn. Nu heb ik alleen de video’s bekeken maar misschien is er wel een speciale community op Facebook waarbij je contact kunt leggen met mede zwangere. Zo niet, dan is dit een tip.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel over fit blijven tijdens de zwangerschap. Nu ben ik benieuwd, ben jij zwanger en ga je gebruik maken van een online sportplatform? En fit blijven tijdens de zwangerschap, hoe doe of deed jij dat? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Uiteraard mag je me ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis