Je sterrenbeeld, iets wat is bepaald op de dag dat je geboren wordt. Ik ben geboren op 25 oktober, dat maakt mij een schorpioen (23 oktober – 21 november). Hoewel ik nooit echt met mijn sterrenbeeld bezig ben geweest droeg ik als kind al sterrenbeeld sieraden. Gekregen van familieleden bij mijn geboorte, communie en vormsel. Daarnaast was elke Henna tattoo die ik liet zetten een schorpioen. Ik vind het een prachtig mooi, slim en krachtig schepsel. Het beestje was misschien wel het tegenovergestelde van hoe ik me op jonge leeftijd voelde. In dit artikel: dit zegt mijn sterrenbeeld over mij én vertel ik je of het wel klopt.

Dit zegt mijn sterrenbeeld over mij..

De kenmerken van een schorpioen worden samengevat in een aantal kernwoorden. De schorpioen is vastberaden, gepassioneerd, iets wat snel emotioneel en doelgericht. Daarnaast werkt de schorpioen op basis van feiten, heeft zij een grote wilskracht maar is ook erg koppig.

Er wordt ook geschreven dat een schorpioen als kind intens, vol energie en dominant is. Bij mij komen er dan meteen een paar vraagtekens op. Nu zijn natuurlijk vrijwel alle kinderen vol energie maar ik kan me niet herinneren dat ik dominant was. In mijn jonge jaren ben ik zelfs veel gepest en kon ik moeilijk voor mezelf opkomen. Het liefste was ik een enorme pleaser, in de hoop dat leeftijdsgenootjes (langer) met me wilde spelen. Ik kan me niet herinneren dat ik eenzaam ben geweest, ik heb gelukkig altijd leuke vriendjes en vriendinnetjes om me heen gehad. Ik kan me van vroeger wel herinneren dat ik thuis meer durfde en wel mijn mondje klaar had staan, maar dominant was ik niet.

Waar ik me in het sterrenbeeld wel herken is het gepassioneerde en het emotionele. Ik doe alles namelijk met passie óf ik doe het niet. Natuurlijk heb ik het dan niet over het huishouden want sommige dingen horen er nu eenmaal bij maar ik vind het wel belangrijk dat ik mijn werk en deze website met passie doe. Anders heeft het geen zin. We moeten nog lang werken, dan kun je maar beter iets doen waar je gelukkig van wordt. Zelf kan ik snel wisselen in emoties, zo kan ik van blij naar intens verdrietig gaan. Ik heb ook wel de neiging om dingen persoonlijker op te pakken dan ze zijn. Dat had ik als kind al en heb ik nu soms nog. Gelukkig is dit al veel minder en heb ik hierin mijn weg gevonden.

Wat een krachtige eigenschap van mij is dat ik niet snel opgeef en wanneer ik ergens in geloof, ik er alles aan zal doen om dat voor elkaar te krijgen. Van de kleinste dingen tot grote projecten op mijn werk. Als ik iets wil bereiken of realiseren dan ga ik daar vol voor. Het maakt me dan niet uit hoe lang het duurt totdat het zover is, sommige zaken duren gewoon langer: ik heb dan vooral het doel voor ogen. Het is niet zo dat anderen daar dan voor moeten wijken, ik ga echt voor de beste oplossing of richting voor iedereen.

Ik cijfer mezelf nu gelukkig veel minder weg dan dat ik als kind deed, dat is niet helemaal verdwenen. Toch ben ik blij met die eigenschap want ik kan namelijk weleens bot uit de hoek komen terwijl dat zo helemaal niet bedoeld is. Die passie kan soms ook bij mindere emoties een totaal ander gevoel overbrengen dan wat de bedoeling is. Wanneer ik mezelf soms niet zou wegcijferen kan er snel gedacht worden dat ik egoïstisch ben. Dat is jammer want ik bedoel het natuurlijk goed.

Sterrenbeeld sieraden

dit zegt mijn sterrenbeeld over mij mamazetkoers 2-

Wat mijn sterrenbeeld over mij zegt klopt dus maar voor een gedeelte. Al denk ik dat dat voor de meeste van ons wel geldt. Nog steeds vind ik de schorpioen een prachtig mooi, slim en krachtig schepsel. Ik durf nu, zonder arrogant te doen, te zeggen dat ik me ook zo voel. Ik ben tevreden met mijzelf en trots op alles wat ik bereikt heb. Daarom draag ik de ring op de foto’s in dit artikel ook met trots. Dat klinkt misschien gek maar het laat me zien dat ik mag zijn zoals ik ben. Vol passie, vastberaden en doelgericht maar ook koppig en soms wat emotioneel. Dat zal voor sommige een intense combinatie zijn, maar gelukkig is iedereen anders 😉 .

Deze mooie ring heb ik gekregen van My Jewellery en is te bestellen in een zilver- en goudkleur en is gemaakt van roestvrij staal. Wat ik prettig vind aan dit sieraad is dat het niet afgeeft en verkleurt. Dit heb ik namelijk weleens gehad en toen was de kleur binnen 2 weken verdwenen. De ring kun je in een maat bestellen maar is doordat hij niet helemaal gesloten is af te stellen. Hij past dus altijd!

Het is een moderne ring die past bij mijn persoonlijkheid en mijn kledingstijl. Mijn oude sterrenbeeldsieraden heb ik opgeborgen in een doosje en zal ik altijd bewaren.

Tot slot..

Het is stiekem toch een persoonlijk artikel geworden, meer dan dat in eerste instantie de bedoeling was. Grappig hoe dat soms zo kan lopen. Ik vind het leuk als je laat weten wat je van dit artikel vond, dat kan door hieronder een reactie achter te laten, op Facebook of op Instagram. Je mag natuurlijk ook altijd een berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share