Nog een paar dagen en dan vieren we alweer oud & nieuw. Dit is dan ook alweer het laatste artikel wat ik schrijf en publiceer in 2018. Dat voelt toch wel een beetje gek. Aan het begin van 2018 heb ik een koers (doelen) voor mezelf uitgezet, heb ik deze gehaald? Daar kom je in dit artikel achter. Daarnaast deel ik ook met jullie wat mijn koers voor 2019 gaat zijn. Zo komt er bijvoorbeeld een nieuw blogschema. Ben al je benieuwd? Lees dan snel verder! Wat zijn jouw plannen voor het nieuwe jaar? Laat het me weten bij de reacties hieronder.

De foto boven dit artikel stamt trouwens uit 2012. Echt al heel lang geleden (wat een broekie, haha!). Waarom ik deze foto koos lees je bij de koers die ik voor 2019 heb uitgezet.

Koers 2018

In april heb ik de volgende koers voor mezelf uitgezet.

 1. Uiteraard de leukste mama zijn voor Ize en Luke!
 2. 100 volgers genereren op mijn Blog, Facebook en Instagram.
 3. 150 km fietsen op de racefiets tijdens ”de uitdaging” die jaarlijks gehouden wordt voor Bavaria personeel.
 4. 5 kg afvallen (deze zijn helaas nog overgebleven van de zwangerschap van Luke).

Ik kan je nu al verklappen dat ik niet alles gehaald heb, haha. Maar ja, het is ook niet voor niets een doel wat je wilt halen. Als het allemaal makkelijk zou zijn dan is het in mijn ogen geen doel. Nou daar komt ie dan…

1. Uiteraard de leukste mama zijn voor Ize en Luke

Deze heb ik gehaald hoor, althans dat vind ikzelf. Weetje, ondanks dat ik weleens mijn geduld verlies wil ik wel het aller beste voor mijn kindjes en gezin. Soms ben ik niet de slimste, wat onhandig of mag ik iets beter luisteren maar dat doet niets af aan de liefde voor mijn kindjes. Ik probeer elke dag iets leuks of gezelligs met ze te doen (thuis of ergens heen). Ik kan enorm genieten van die unieke momentjes samen. Soms is dat kort, zeker op de dagen dat ik werk. Je moet nu niet denken dat ik elke dag een uitje met ze maak, maar een op een aandacht is heerlijk. Denk aan samen een filmpje kijken, knutselen, spelletjes doen of een stukje wandelen. Naar de supermarkt gaan vinden ze geweldig. Het zit hem in de kleine dingen.

2. 100 volgers genereren op mijn Blog, Facebook en Instagram.

Wauw! Via deze weg wil ik jullie allemaal heel erg bedanken, wat heb ik in een paar maanden veel trouwe lezers gekregen. Het is erg leuk om op straat en via sociale media kanalen lieve en leuke reacties van jullie te ontvangen. Mijn ”doel” was 100 lezers te krijgen en 100 volgers op mijn sociale media. Dat zijn er écht veel meer geworden. Mamazetkoers heeft ondertussen meer dan 1000 unieke bezoekers per maand en al 130 volgers op Facebook en 450 volgers op Instagram. Dat zijn er zo veel meer dan dat ik had durven dromen! Nogmaals, bedankt en blijf vooral lekker lezen en reageren.

3. 150 km fietsen op de racefiets tijdens ”de uitdaging” die jaarlijks gehouden wordt voor Bavaria personeel.

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: dit is niet gelukt. Dat hebben jullie ook kunnen lezen dit artikel. Toch heb ik niet helemaal stil gezeten heb ik een andere koers gereden. Die was weliswaar korter en op mijn MTB maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb mezelf dit jaar overtroffen om toch een koers te gaan fietsen. Dat artikel gemist? Ik heb de Leyetocht gefietst en ga dat in 2019 hopelijk ook weer doen. Dat verklap ik alvast.

4. 5 kg afvallen

Het eerste artikel over afvallen ging over hoe je koolhydraten in kan zetten om gewicht te verliezen. In juli gaf ik jullie een kijkje ”achter de schermen” of dat afvallen al een beetje vorderde. Dat deed het toen, ik ben 2,5 kilo kwijt. Vandaag de dag is dat nog steeds zo. Sinds juli ben ik niet aangekomen maar dus ook niet afgevallen. Ik heb ook nagedacht, maakt die 2,5 kilo voor mij het verschil? Ja wanneer ik op de weegschaal sta, maar in het dagelijks leven? Nee. Daarom heb ik een nieuw doel voor mijn koers in 2019: lekker in je vel zitten. Dat is veel meer dan alleen maar een getal op je weegschaal.

De 6 best gelezen artikelen van 2018

Wat ikzelf altijd leuk vind om terug te zien is welke artikelen het afgelopen jaar super goed gelezen zijn. Deze wil ik nog even met jullie delen.

 1. De leukste dagjes uit met kleine kinderen.
 2. Persoonlijk: ik heb mijn functie terug gegeven.
 3. Dagelijkse routine en de balans vinden.
 4. Persoonlijk: misschien hoort uw dochter niet goed.
 5. Het schoonmaken van je sportfiets: zo doe je dat.
 6. Persoonlijk: ik verlies weleens mijn geduld.

Heb jij ze al gelezen? Zo niet, klink dan op een van de linkjes en je komt direct bij het artikel terecht.

De koers voor 2019

Wat kun je in 2019 verwachten van Mamazetkoers.nl? Nou eigenlijk gewoon hetzelfde als in 2018. Ik ga lekker op deze manier door en hierbij hoort natuurlijk wel een nieuwe koers én een nieuw blogschema!

 • De leukste mama blijven voor Ize en Luke (zou een beetje raar zijn als ik dat in 2019 niet meer zou zijn hè 😉 )
 • Lekker in mijn vel zitten. Hoe? Dat weet ik nog niet precies maar ik wil in elk geval tevreden zijn met mezelf en ga hier op mijn blog meer aandacht aan geven. Op de foto van dit artikel zat ik ook niet lekker in mijn lijf terwijl ik dat nu juist terug zou willen. Tips en dergelijke zijn altijd welkom!
 • Ik wil weer een koers gaan fietsen én een rit maken van >100 kilometer. Hiervoor zal ik echt moeten gaan trainen.
 • Lekker eten: ik wil meer recepten gaan delen, dit ga je terug zien in mijn nieuwe blogschema hieronder.
 • Als laatste hoop ik dat mijn blog blijft groeien en dat ik eind 2019 kan zeggen dat ik op de 1200 unieke bezoekers. Het zou daarnaast ook erg tof zijn om 1000 volgers te krijgen op Instagram.
 • Ik zou meer met Pinterest willen doen. Op dit moment doe ik vrijwel niets met Printerest, mooie uitdaging dus om daarmee aan de slag te gaan.

Blogschema:

– Elke zaterdag komt er een artikel online over family of lifestyle.

– Elke 2e woensdag van de maand komt er een recept online.

– Elke laatste woensdag van de maand komt er een artikel online over fietsen.

Alle artikelen worden om 15:00 geplaatst.

Tot slot..

Dank je wel dat je als (trouwe) bezoeker weer een bezoek brengt aan mijn blog. Dit was alweer het laatste artikel voor 2019. Ik wens jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling en tot in het nieuwe jaar! Wat vind je trouwens van mijn nieuwe koers voor 2019? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd via de contactpagina iets laten weten.

Liefs Francis.

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share