Greens?! Je leest het goed, mijn artikel gaat over greens toevoegen aan je voedingsschema. Een gezonde leefstijl willen we allemaal, helaas denken sommige van ons nog steeds dat je hiervoor een strikt dieet moet volgen in combinatie met een intensief sportprogramma. Niets is minder waar, balans is het sleutelwoord en greens kunnen hier van toevoegde waarde in zijn. In dit artikel vertel ik wat greens zijn en wat ze voor je kunnen doen. Tot slot vertel ik je ook nog welke supplementen ik gebruik ter aanvulling en waarom. Nieuwsgierig geworden naar greens toevoegen aan je voedingsschema? Lees dan snel verder.

Alles over greens toevoegen aan je voedingsschema!

De kans is groot dat je de term ‘greens’ al eens tegen bent gekomen op sociale media als Instagram. Niet heel gek, want greens zijn ontzettend populair bij sporters en vrouwen die bezig zijn met een gezonde leefstijl. Zo deelt ook Fittergy regelmatig leefstijltips, recepten én productinformatie over greens en van diverse supplementen.

Ben jij net als ik nieuwsgierig naar deze mysterieuze greens? Lees hieronder dan wat het is en alles over greens toevoegen aan je voedingsschema.

Wat zijn greens?

Greens is een Engelse benaming voor groente. In de voedingsindustrie wordt met de term ‘eat your greens’ bedoeld dat je dagelijks je aanbevolen hoeveelheid aan groente én fruit binnen moet krijgen. Wist je dat het Voedingscentrum aanbeveelt om minimaal 250 gram groente en 200 gram fruit per dag te eten? Nu denk je misschien, dat eet ik met gemak! Maar de realiteit is dat maar 16% van de Nederlanders minimaal 200 gram groente per dag eet en maar 13% van de Nederlanders komt aan de 200 gram fruit per dag. Dat is vast even schrikken, de kans is dus groter dat je niet aan jouw aanbevolen dagelijkse greens komt!

Het is dus lastig om aan deze aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan groente en fruit te komen. Daarom kun je tegenwoordig greens als supplement in poedervorm kopen. Deze groene poeders helpen je om al je essentiële vitamines en mineralen uit groente en fruit binnen te krijgen. Greens toevoegen aan je voedingsschema is dus niet zo heel moeilijk, maar waarom zou je dit doen? Klinkt het niet te mooi om waard te zijn?

Waarom greens toevoegen aan je voedingsschema?

Groente en fruit leveren vezels, deze zijn belangrijk voor onze spijsvertering. Er zijn veel verschillende soorten groente en fruit, allemaal hebben ze hun eigen unieke eigenschappen. Zo bevat de een veel vitamine C of is rijk aan ijzer, terwijl de ander boordevol antioxidanten zit. Het is daarom belangrijk om te variëren in je voedingsschema zodat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Maar er is meer, hieronder een opsomming

 • zijn érg lekker
 • zorgen voor een verzadigd gevoel
 • dragen bij aan een stabiele bloedsuikerspiegel
 • leveren veel vitamines, mineralen en antioxidanten die we nodig hebben

Is het gebruik van een greens supplement net zo goed als het eten van vers groente en fruit? Laat ik voorop stellen dat een evenwichtig en gezond voedingspatroon de basis is. Leef jij op fastfood en cola dan gaat dit supplement je niet helpen. Het is een aanvulling op je voedingsschema om aan je dagelijkse vezels en groente en fruit te komen. Eet jij gevarieerd en over het algemeen gezond? Dan zijn greens supplementen een hele mooie aanvulling. Zeker omdat ze gemaakt zijn van verschillende groente en fruit soorten en zo zorgen voor een goede weerstand, darmen en energie!

Wil je meer lezen over een gezonde leefstijl en weten hoe ik 12 kilo ben afgevallen met een gezonde leefstijl? Lees dan dit artikel.

Greens toevoegen, hoe doe je dat?

Nu je weet dat greens toevoegen aan je voedingsschema verstandig is, is het ook nog goed om te weten hoe je dat dan doet. Eigenlijk is het ontzettend simpel, je voegt één maatschepje (ongeveer 9 gram poeder) toe aan:

 • een glas water
 • je smoothie
 • wafels
 • pannenkoeken
 • eiwitshake
 • een smoothie bowl
 • en ga maar door, de mogelijkheden zijn eindeloos

Kijk vooral eens bij mijn recepten voor alle lekkere mogelijkheden van greens toevoegen. Ik vind het in elk geval erg lekker.

Mijn supplementen

Naast greens toevoegen aan mijn voedingspatroon neem ik nog andere supplementen, deze zie je op de foto aan het begin van dit artikel. Je vraagt je misschien af, krijg je met een gevarieerd voedingsschema dan niet alles al binnen? Helaas niet, en daarom vul ik het aan. Hieronder per paragraaf welke ik neem en waarom.

Multivitamine met B12

Sinds ik meer bezig ben met mijn gezondheid wil ik goed voor mijn lijf zorgen. Ik hoop er nog heel lang mee te mogen doen en wil er goed voor zorgen. We zorgen toch ook goed voor ons stenen huis? Er mag best wat meer aandacht naar ons lijf. Om die reden maak ik gebruik van een multi-supplement. Hieronder de goedgekeurde gezondheidsclaims van de specifieke voedingsstoffen:

 • koper helpt het bindweefsel van de huid soepel te houden
 • ijzer, Jodium & Zink houden de geest helder
 • vitamine A, B6, B12, C, D, ijzer, koper, zink & selenium zorgen mede voor een goede weerstand
 • jodium, biotine, Vitamine B3, B2, A, C en zink zijn belangrijk voor de huid
 • mangaan, goed voor het kraakbeen
 • biotine, seleen, zink zijn goed voor de haren
 • Vitamine C is belangrijk voor bloedvaten
 • Koper, mangaan, vitamine B2, selenium en vitamine C zijn cel beschermend
 • golaat, ijzer, koper, seleen, zink, vitamine A, B12, B6, C en vitamine D ondersteunen het immuunsysteem
 • biotine, calcium, fosfor, ijzer, jodium, koper, magnesium, mangaan, vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12 en vitamine C ondersteunen het energieniveau
 • folaat, ijzer, magnesium, Vitamine B2, B3, B5, B6, B12 en vitamine C helpen bij vermoeidheid

Nu is niet elk multi-supplement hetzelfde, ik kies bewust voor een variant met vitamine B12 voor extra energie. Let er ook op dat je vitamines gemaakt zijn natuurlijke bestanddelen. Er zijn ook supplementen te koop met synthetische vitamines. Deze stoffen zijn in een laboratorium zijn gemaakt en worden minder goed door ons lichaam opgenomen. Dit geldt ook voor greens toevoegen aan je eetpatroon, kies ook hier voor een product met een natuurlijke basis. Dit supplement neem ik in tijdens de lunch.

Vitamine D

Zodra je moeder wordt weet je: de kinderen geef je een vitamine D supplement omdat vitamine D helpt calcium goed op te nemen in je botten, tanden en zorgt voor sterke spieren. Nu geven we dat allemaal braaf aan onze kinderen maar wie niet de hele dag buiten te vinden is doet er ook goed aan om een vitamine D supplement te nemen. Zéker in de donkere maanden.

In de zomermaanden is je huid in staat om onder invloed van zonlicht voldoende vitamine D aan te maken. In de maanden met een ‘r’ in de maand zijn de dagen veel korter en kom ik minder lang buiten. Daarom vul ik tijdens de lunch mijn vitamine D aan met een supplement.

Vitamine C

Vitamine C draagt bij aan de ondersteuning van de weerstand, iets wat ik in de wintermaanden extra goed kan gebruiken. Virussen gaan in de winter eenmaal sneller rond dan in de zomer. Vitamine C heeft daarnaast ook een antioxiderende werking in het lichaam en helpt op die manier bij de bescherming van jouw gezonde lichaamscellen. Maar dat is nog niet alles, vitamine C doet nog meer. Vitamine C is goed voor de aanmaak en opbouw van het kraakbeen in de gewrichten en draagt onder meer bij aan het behoud van sterke botten en tanden. Juist om die reden neem ik dagelijks een vitamine C supplement tijdens mijn ontbijt.

Magnesium

Sport je net als ik veel? Dan is het ontzettend belangrijk om je spieren goed te onderhouden. Om die reden slik ik dagelijks magnesium. Magnesium draagt bij aan het behoud van sterkte en soepele spieren. Ik neem mijn magnesium elke avond op dezelfde tijd in voor een optimale werking.

Visolie, omega 3

Je hebt de termen omega-3 vetzuren en omega-6 vetzuren vast ergens op een product zien staan of erover gelezen. Beide zijn goede vetten die je nodig hebt en die ons lichaam niet zelf kan aanmaken. We moeten deze stoffen dus halen uit onze voeding. Omega-3 halen we voornamelijk uit vette vis en omega-6 uit plantaardige oliën. Tegenwoordig is omega-6 aan veel producten toegevoegd, denk hierbij aan bak-en-braad producten, hierdoor krijg je meer dan voldoende Omega-6 vetzuren binnen.

Dat geldt helaas niet voor de omega-3 vetzuren. Vette vis staat maar weinig op het menu en ook dan is het lastig om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnen te krijgen. Omega-3 vetzuren hebben bij een bepaalde dosering een positief effect op ons hart en de bloedvaten.

Ik vul mijn Omega-3 dus aan met een supplement, een natuurlijke visolie, die ik tijdens de lunch neem. Mijn visolie bevat ook choline, choline ondersteunt de reinigende werking van de lever en de vetstofwisseling. Naast greens toevoegen aan je voedingsschema is het dus ook verstandig om te kijken welke supplementen voor jou een goede aanvulling kunnen zijn.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel over supplementen en greens toevoegen aan je voedingsschema. Wil je nu meer weten over een gezonde leefstijl en het gebruiken van supplementen en greens? Kijk dan ook eens op de website, Instagram en Facebook pagina van Fittergy.

Ik hoop je met dit artikel over onder andere greens toevoegen aan je voedingsschema te hebben geïnspireerd om eens te kijken naar wat greens en supplementen voor jou kunnen doen. Ga jij greens toevoegen of maak je gebruik van supplementen? Laat het me weten bij de reacties hieronder of op Instagram of Facebook. Je mag me ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

De producten in dit artikel heb ik gekregen: #mamazetkoersAD. Dit doet niets af aan de echtheid en oprechtheid van het artikel. 

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis