Het is zover: de feestdagen staan voor de deur en je wilt met mooie, lekkere en luxe gerechten eens flink uitpakken. Helaas is niet iedereen geboren met gouden handen, getrouwd met een uitstekende chef of heeft hier überhaupt de tijd voor. Het is dan wel zo prettig als je gerechten kunt bereiden die luxe uitstralen, heerlijk van smaak zijn maar met zo min mogelijk handelingen op tafel te zetten zijn! Kortom: luxe gerechten met een simpele bereiding. Ideaal voor de komende feestdagen of wanneer je een bijzonder etentje geeft. In dit artikel geef ik enkele je tips voor luxe gerechten met een simpele bereiding. Lees je mee?

Luxe gerechten met een simpele bereiding

Zoals sommige misschien wel weten is mijn man altijd kok geweest, ik sta dan ook niet veel in de keuken om lekkere gerechten te maken. Toch hoeft een lekker luxe gerecht echt niet veel tijd te kosten. Hieronder volgen enkele tips met luxe gerechten met een simpele bereiding zodat jij ook geen uren in de keuken hoeft te staan.

Een goed begin is het halve werk

Je weet wat ze zeggen: een goed begin is het halve werk. Maar hoe begin je nou goed? Als je niet zoveel ervaring of tijd hebt in de keuken, maar wel een mooi menu op tafel wilt zetten dan is het belangrijk dat je van tevoren bedenkt wat, hoe en wanneer je jouw gerechten gaat kopen en bereiden. Wist je dat je veel gerechten al een paar dagen van te voren kunt voorbereiden? Op die manier kun je alle losse onderdelen van je gerecht op je gemak maken en op de avond zelf afmaken en uitserveren. Je menu is dus een belangrijk onderdeel van je planning.

Het menu bedenken

Het is dus van belang om een goed menu samen te stellen. Bedenk eerst hoeveel mensen er komen eten en zorg ervoor dat je zeker weet dat iedereen die je meetelt ook daadwerkelijk komt. Uiteraard kun je ook rekening houden met eventuele dieetwensen van mensen. Het is handig om dit van tevoren even na te vragen bij je gasten door deze vraag bijvoorbeeld in de uitnodiging neer te zetten. Je moet ook rekeninghouden met de tijd die je hebt, het is bijvoorbeeld niet praktisch wanneer alle gerechten tegelijk in de oven moeten.

Ga je voor simpel en snel zijn? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor ingrediënten die je kunt bewaren in de vriezer en een korte bereidingstijd nodig hebben. Een voorbeeld menu van luxe gerechten met een simpele bereiding is als volgt:

Voorgerecht

Toast met vis, vlees en/of groenten. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van gerookte zalm met crème fraîche, verse dille en een schijfje citroen. Je hebt alleen een broodrooster of grill nodig en de rest leg je er zo bij. Je kunt ook op een plankje meerdere van dit soort hapjes serveren. Ziet er luxe en feestelijk uit!

Tussengerecht

Een tussengerecht mag niet ontbreken in je feestelijke menu. Ga voor een huisgemaakte soep, bijvoorbeeld courgette-doperwtensoep of een pittige linzensoep. Het voordeel van dit gerecht is dat je de soep gemakkelijk een of twee van dag van te voren kunt maken. Op de dag zelf hoef je je over dit gerecht dus geen zorgen meer te maken. Opwarmen en klaar!

Hoofdgerecht

Kies voor het hoofdgerecht voor bereiding van vis, vlees of vegetarisch die iedereen kan doen. Denk bijvoorbeeld aan een recept met eendenborst. Stiekem mijn persoonlijke voorkeur omdat je eendenborst niet dagelijks op tafel zet maar ook omdat het geen moeilijke bereiding heeft. Dit vlees hoeft namelijk niet door en door verhit te worden en heeft ook nog eens een heerlijke smaak.

Nagerecht

Wist je dat je tegenwoordig heerlijke kant-en-klare nagerechten van goede kwaliteit kunt kopen? Denk bijvoorbeeld aan chocolade moelleux die je af kunt bakken in de oven en serveert met vanille ijs en vers rood fruit. Heerlijk! Ook kun je kiezen voor een luxe kaasplank met verschillende soorten jam, toastjes en vijgen- of notenbrood.

Tot slot..

De laatste tip die ik je mee wil geven is dat je ook een hoop luxe kunt bereiken met de opmaak van je bord. Als je je best doet om het bord mooi op te maken, dan creëer je al gauw met simpele gerechten een luxe uitstraling. Op het internet zijn er genoeg video’s en blogs te vinden hierover hoe je dit kunt doen. Hopelijk heb ik je met dit artikel over luxe gerechten met een simpele bereiding geïnspireerd voor de komende feestdagen. Welk luxe gerecht zet jij graag op tafel? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis