Wanneer je het schoolplein opkomt als moeder met een schoolgaand kind valt het je misschien meteen op: groepjes ouders die bij elkaar staan. Het kan er misschien een beetje intimiderend uitzien als nieuweling daar maar geloof me: elke ouder heeft zich in het begin zo gevoeld. Doe wat goed voelt en je raakt vanzelf, als je er behoefte aan hebt, in gesprek met iemand. Heb jij een vriendin op het schoolplein? Zo niet, check dan snel de 15 redenen hieronder waarom een vriendin op het schoolplein handig is! Lees je mee?

15 redenen waarom een vriendin op het schoolplein handig is!

Ikzelf vind het persoonlijk erg fijn dat ik een vriendinnetje heb gemaakt op het schoolplein. Ze heeft mij al meerdere keren uit de brand geholpen en ik haar. Nog niet overtuigd? Hier volgen mijn 15 reden waarom een vriendin op het schoolplein handig is!

1. Je bent niet alleen

Sommige mensen vinden het heerlijk, maar als ik de deur uitga vind ik alleen zijn maar saai. Met een vriendin op het schoolplein sta je nooit meer alleen en het is ook nog eens ontzettend gezellig.

2. Te laat!

Voor elke ouder denk ik wel herkenbaar: je bent te laat! Maar geen paniek, je belt je vriendin en zij houdt een oogje in het zeil. Zo help je elkaar als vriendin op het schoolplein.

3. Zij is te laat..

Het werkt natuurlijk ook andersom, jij bent er wanneer zij het niet dreigt te halen. Al valt dat in de praktijk natuurlijk altijd mee want mijn angst om het niet te halen is vaak groter en is iedereen vaak gewoon op tijd. Maar hoe fijn is het om een vangnet te hebben!

4. Vergeet de knutselspullen niet

Je kent het wel, een tijdje terug kreeg je een berichtje of je op dag x lege eierdozen, melkpakken of ander knutselmateriaal mee wilt nemen. Ontzettend belangrijk want anders kan je kindje geen stoomboot, kerstster of lentewerkje maken. Ik heb het vergeten van dit soort dingen denk ik tot een soort kunst verheven want ik vergeet dit dus zo vaak. Nu dus niet meer!

5. Studiedag

Valt een beetje in dezelfde categorie als hierboven: de studiedag vergeten en dan ook vergeten om bij het kinderdagverblijf opvang aan te vragen. Nu helpen we elkaar door af en toe eens te zeggen ”hé, weet je dat het donderdag studiedag is?”. Werkt als een trein. Wat hierbij mooi aansluit is het feit dat als er iets op de BSO wordt aangepast, andere locaties of totaal een andere ophaaltijd, dan kun je dit mooi aan elkaar laten weten. Twee zien meer dan een hè.

6. Geen fruit meer in huis

Je hebt van die momenten dat je denkt: ik doe morgen de boodschappen wel. Dat lijkt een prima plan totdat je de volgende ochtend erachter komt dat er geen fruit meer in huis is. Omdat een blik met ananasstukjes ook niet dé oplossing is, is daar je vriendin op het schoolplein die je snel twee appels kan toesteken. Opgelost!

7. Klassentaken

Er wordt als ouder soms best wel wat van je verwacht. De kinderen hebben huiswerk, moeten lezen, soms verkleed naar school en noem maar op. Dan heb ik het nog niet over de klassenouder of de luizenmoeder. Waarom eigenlijk geen luizenvader? Maar enfin, al deze taken zijn toch echt een stuk minder erg om te doen samen met je vriendin.

8. School eerder uit

Geen idee wie dat bedacht heeft maar het komt dus nog best weleens voor dat op vrijdag de gehele school veel eerder uit is dan normaal. Rond kwart voor twaalf in plaats van half drie. Uiteraard staat dat ergens in een nieuwsbrief vermeld maar die moet je dan maar net hé-lé-maal lezen. Ik ben vast niet de enige die dat niet doet, en ja: dan mis je weleens informatie. Ook dit geven we aan elkaar door en indien nodig helpen we elkaar met het even opvangen van de kinderen.

9. Materialen mee naar school

Vorige maand kreeg ik de vraag of de kinderen hooi, stukken hout, glazen potten of vogelzaad mee naar school konden nemen. Je moest het absoluut niet kopen maar de klas wilde met restanten leuke dingen voor in de schooltuin gaan maken. Nu ben ik geen fan van de huisdier en eten we verse groenten en appelmoes uit plastic kuipjes. Al die materialen heb ik dus niet in huis. Gelukkig heeft mijn vriendin konijnen en kon mijn dochter ook met wat hooi naar school. Ik kan het dan niet over mijn hart verkrijgen om haar niets mee te geven.

10. Wat is nou de bedoeling?!

Ik noemde het al eerder: vanaf groep 3 krijgen de kids dus serieus werk mee voor thuis. Huiswerk dus. Hier doen ze ”zoom”, lezen en krijgen ze een stencil mee. Maar snap je de huiswerkopdracht niet? Toch beter om dat aan een mede moeder te vragen dan aan de juf 😉 .

11. Noodgeval

Iedere moeder herkent het vast wel, soms lukt het je helemaal niet om je kindje op te halen. File onderweg, je kleinste poept net alles vol waardoor je veel later bent of de auto doet het niet. Of een van die andere dingen die je dagelijks kan overkomen. Gelukkig is er dan iemand die ze even opvangt zodat jij, met nog steeds wat stress, ze daar op kan halen.

12. Te vroeg op school?

Na het halen van een paar boodschappen of tripje naar een kledingwinkel komt het regelmatig voor dat ik tijd over heb, zo net voordat de school uit is. Te weinig tijd om eerst naar huis te lopen maar te veel om rond de school te blijven hangen. Zeker wanneer het weer wat minder is. Dan ga ik dus lekker even bij haar op de koffie of thee, als ze thuis is en tijd/zin heeft. Gezellig!

13. Je wordt sneller gevonden op het schoolplein

Als je samen staat met iemand, vinden je kinderen je sneller. Ook al zien ze mij niet staan maar mijn vriendin wel, lopen ze automatisch daarheen. Ze weten dat ik dan daarheen kom of ze horen waar ik wel ben. Wanneer mijn zoontje eerder bij mij staat dan de oudste en wilt afspreken sta ik niet altijd meer op dezelfde plek. Ize kan me dan altijd vinden. Geldt ook voor de kinderen van mijn vriendin op het schoolplein.

14. Schooluitjes here we come!

Zitten je kindjes ook nog samen in een klas? Dan is meegaan op een schooltripje ook ineens veel interessanter en leuker. Een vriendin op het schoolplein is dan helemaal gezellig.

15. Praten

Een vriendin op het schoolplein weet namelijk precies in welke lastige fase je zit. Soms heb je gewoon even iemand nodig om je hart bij te luchten en even te klagen over de kleine dingen die je even kwijt moet omdat je anders misschien je geduld misschien weleens verliest. Zij zit in dezelfde levensfase als ikzelf en loopt vaak tegen dezelfde dingen aan. Dat is dan toch fijn. Daarnaast, als het goed klikt kun je ook samen aan de wijn en de nacho’s. Niets zo gezellig als een avondje uit met een vriendin!

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel met 15 redenen waarom een vriendin op het schoolplein handig is! En weet je, misschien houd je er wel een vriendin voor het leven aan over! Nu ben ik benieuwd, heb jij een vriendin op het schoolplein of niet? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis