Het is bijna 2022 en daarom is nu de ideale tijd om de kleurentrends van 2022 met jou te delen. De afgelopen weken heb ik mij verdiept in de kleurentrends van 2022 voor in je interieur. Om het voor jou zo overzichtelijk mogelijk te maken heb ik alle kleurentrends van 2022 hieronder voor je uitgeschreven. Wil jij de kleurentrends van 2022 toevoegen aan je interieur? In dit artikel deel ik ook nog handige tips hoe je dit kunt doen. Lees je mee?

De kleurentrends van 2022 toevoegen aan je interieur

Je vraagt je misschien af waarom zou je de kleuren die je kiest laten bepalen door een trend? Toch zien we door de jaren heen dat we onze favoriete kleuren en interieuritems voornamelijk worden geïnspireerd door trends. Kijk welke kleurentrends van 2022 perfect passen bij jouw huidige kleurencombinaties in je interieur! Het toevoegen van een nieuwe kleur was nog nooit zo makkelijk met onderstaande tips. Hier zijn de 5 kleurentrends van 2022.

Natuurlijke pasteltinten

Laten we beginnen bij de basis, want een goede basis is echt het halve werk en de tijd van strakke witte muren is nu echt voorbij. Gelukkig maar! Ga voor een mooie natuurlijke pasteltint op de muur, deze is ook altijd met iedere woonstijl te combineren. Ga voor natuurlijke aardse tinten in een pastelkleur. Deze kleuren voelen harmonieus en neutraal aan, indien de kleurentrend in 2023 niet terugkomt blijft deze kleur altijd stijlvol.

Donkerblauw

Donkerblauw is helaas geen kleur die vaak gekozen wordt, ik hoop daarom dat deze trend breed omarmt gaat worden de komende maanden. Waarom? Ik ben zo’n fan van deze kleur. Wie mij op Instagram volgt weet dat mijn eetkamerstoelen, jaloezieën en gordijnen deze prachtige kleur hebben. Voor wie ontzettend veel lef heeft kan natuurlijk een wandje in die kleur verven, maar persoonlijk vind ik deze kleur meer passen bij grotere meubels. Waarom? Je kunt met deze kleur echt een statement maken. En trouwens, voor wie dacht dat donkerblauw een koude kleur was? Check dan eens deze blauwe hoekbank hieronder, de ruimte voelt ontzettend warm aan en ik zie mijzelf er al helemaal zitten!

De kleurentrends van 2022 toevoegen aan je interieur woonenzo mamazetkoers

Geel- en Goudtinten

De kleur okergeel zagen we in 2021 al maar zet in 2022 nog even door. Wat er wel bijkomt is dat er in het interieur meer de nadruk wordt gelegd met de kleur goud. Mijn advies is niet om overal deze accentkleur toe te voegen maar dit subtiel en stijlvol te doen, bijvoorbeeld met een mooi fotolijstje, afbeelding of beeld. Op de foto hierboven zie je dat dit mooi gedaan is met de goudkleurige poten van de hoekbank. Door middel van verlichting kun je trouwens ook mooie warme gele/goudkleurige tinten toevoegen. Persoonlijk vind ik deze gouden kleur het interieur een warme elegante uitstraling geeft.

Groen

Ook deze kleur is in 2022 net zo populair als het jaar ervoor. Niet zo heel gek want een interieur in natuurlijke kleuren met natuurlijke materialen is ontzettend populair. Kies voor een mooie lichte groene pastelkleur voor op de muur of plaats verschillende groene planten in je woonkamer. Deze kleur is op oneindig veel manieren toe te voegen in je interieur en is ook nog een ideale combinatie met de andere kleurentrends van 2022.

Terracotta en donkerbruine materialen

Dan zijn we nu aangekomen bij de laatste kleur, en dit is uiteraard een organische kleur die we veel (gaan) zien: terracotta. Deze kleur die letterlijk gebrande aarde betekent, geeft een warm aards gevoel aan je interieur en zie je gelukkig steeds meer voorbij komen. Je voegt hem toe door bijvoorbeeld je gordijnen in deze kleur te kiezen of door al je planten in de terracotta potjes te plaatsen. Ben je niet van de terra kleur? Kies dan voor mooie donkerbruine materialen. Dit geeft een prachtig contrast met het groen en blauw.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel met de 5 kleurentrends van 2022. Je hebt vast wel door wat mijn favoriete kleur is: donkerblauw! Nu ben ik erg benieuwd naar jouw favoriete kleur. Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis