Met mijn gezin op vakantie gaan doe ik het liefste. Hoewel ik een tripje met vriendinnen ook nog heel graag wil doen vind ik het toch vooral gezellig en fijn om er samen met de rest van mijn gezin eropuit te gaan. Nu gaan wij al jaren in Nederland op vakantie. In dit artikel deel ik tips over met je gezin op vakantie in Nederland gaan. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Met je gezin op vakantie in Nederland

Nederland is een land dat erg in trek is bij zowel buitenlandse toeristen als bij de Nederlanders zelf. Er zijn mooie natuurgebieden om te bezoeken en de bezienswaardigheden en attractieparken zijn eindeloos. Met je gezin op vakantie in Nederland kan op verschillende manieren en is dus zo gek nog niet.

Wil je meer tips voor een dagje uit en vakantie? Check dan de artikelen in mijn eropuit gaan categorie!

Kamperen

Nederland heeft heel veel campings. Je kunt hier met een eigen tent of met een caravan kamperen, maar je kunt ook een volledig ingerichte tent huren. Tegenwoordig heeft ook elke camping wel accommodaties te huur voor het geval een tent niet wenselijk is. In dat geval kan je een bungalow huren. De bungalows zijn vaak van alle gemakken voorzien en zijn een goede uitvalbasis om Nederland te ontdekken.

De afgelopen jaren hebben veel kampeerders een camper aangeschaft om zo toch op vakantie te kunnen gaan. Een camper is ideaal omdat het je veel vrijheid geeft, je kunt namelijk gaan en staan waar je maar wilt. Er zijn verschillende soorten camperplaatsen in Nederland. Er zijn camperplaatsen op campings en er zijn gratis camperplaatsen. De gratis camperplaatsen zijn vaak op een afgelegen terrein of op een parkeerplaats bij een restaurant of sportvereniging.

Bij de camperplaatsen die afgelegen liggen zijn vaak geen voorzieningen. Bij sommige gratis camperplaatsen die bij een restaurant liggen is het wel wenselijk om bijvoorbeeld een maaltijd af te nemen wanneer je er overnacht. Overnachten met een camper hoeft dus niet duur te zijn. Kamperen in Nederland kan op veel manieren en is tegenwoordig dan ook erg populair onder gezinnen.

Een vakantiewoning huren

Een bungalow of vakantiewoning huren kan zowel op een bungalowpark als bij particulieren. Steeds vaker worden vakantiehuizen particulier te huur aanboden. Dit zijn niet alleen bungalows op een vakantiepark maar ook bungalows in de natuur of aan het strand. Dit is zeker aan te raden als je de mensenmassa wilt ontlopen. Ga je op vakantie met kleine kinderen dan is een bungalowpark misschien een betere optie.

Op een bungalowpark is vaak animatie voor kinderen, waardoor je als ouder even echt je handen vrij hebt. Wil je net even iets anders dan een standaard vakantiewoning, dan bestaat ook de mogelijkheid om op een bijzondere manier te overnachten. Dit zijn accommodaties met bijvoorbeeld extra luxe, een unieke locatie of de vakantiewoning is op een speciale manier gebouwd. Zoals bijvoorbeeld een boomhut, tinyhouse, vliegtuig, paardenstal etc. Dit is erg leuk voor zowel kinderen als ouders, ideaal!

Hotelovernachting

Een hotelovernachting is een prima optie voor als je zelf echt helemaal niks wilt doen. In een hotel worden de bedden opgemaakt en de kamer schoongehouden. Vaak kiezen stellen zonder kinderen voor deze vorm van vakantie maar kan ook zeker mét gezin. Zo gaan wij deze zomer met zijn alle naar het Efteling Hotel om ons trouwjubileum te vieren. We hebben alles al geboekt en er ontzettend veel zin in! Met je gezin op vakantie in Nederland is dus ook een hotel een goede keuze.

Bed & Breakfast

Een bed and breakfast accommodatie is bijna hetzelfde als een hotel. Het verschil is dat een bed and breakfast vaak particulier wordt aangeboden. Deze zijn over het algemeen erg schoon en ook van alle gemakken voorzien. Een bed and breakfast is veelal goedkoper dan een hotel maar heeft vaak niet de voorzieningen zoals een bar of restaurant. Er is meestal wel een jacuzzi, zwembad en uitgebreid ontbijt. Ook zijn er vaak speeltoestellen voor kinderen. Ook een bed and breakfast is dus ideaal als je met gezin op vakantie gaat.

Tot slot..

Dit was mijn artikel over de mogelijkheden met je gezin op vakantie gaan in Nederland. Ik kijk in elk geval uit om met mijn gezin op vakantie te gaan in de Efteling! Nu ben ik benieuwd, ga jij met je gezin op vakantie dit jaar of niet? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis