In dit artikel deel ik mijn recept voor gezonde wafels die je als ontbijt, lunch of als tussendoortje kunt eten! In dit recept voor gezonde wafels worden geen geraffineerde suikers toegevoegd en is helemaal glutenvrij en past daarom prima in een eetpatroon voor wie fitter en gezonder wilt (gaan) leven. Benieuwd naar dit recept? Lees dan snel verder.

Wil je trouwens variëren tijdens het ontbijt of de lunch? Maak dan ook eens een salade met bloemkoolrijst of maak een groente smoothie.

Opzoek naar meer receptinspiratie? Check dan vooral ook mijn andere recepten.

Boodschappenlijstje

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 140 gram kwark
  • 80 gram boekweitmeel of amandelmeel
  • 80 gram havermeel
  • 1,5 eetlepel agavesiroop of honing of maple syrup⁠
  • 1,5 theelepel vanille extract ⁠
  • 2 theelepels bakpoeder
  • eventueel extra kwark en rood fruit om de gezonde wafel mee te serveren.

Met dit recept maak je ongeveer 9 dikke gezonde wafels, dit is genoeg voor drie personen.

Recept: gezonde wafels

Het recept voor deze gezonde wafels is niet moeilijk en maak je in een handomdraai. Ideaal dus voor je ontbijt, als lunch of als tussendoortje. Wil je meer of minder gezonde wafels maken? Halveer of verdubbel dan de ingrediënten van het boodschappenlijstje.

Bereidingstijd: 10 minuten, inclusief het maken van het beslag en bakken van de gezonde wafels.
Extra nodig: een wafelijzer

  1. Klop het ei los
  2. prak de banaan door het ei heen
  3. zet alvast je wafelijzer aan
  4. meng daarna door het mengsel de kwark, honing en het vanille extract
  5. meng ook het meel en het bakpoeder er doorheen
  6. verhit wat bakspray in je wafelijzer en scherp met een juslepel wat beslag op het wafelijzer
  7. herhaal stap 6 net zo lang totdat het beslag op is
  8. serveer de wafels eventueel met kwark en rood fruit of poedersuiker. Eet smakelijk!

De wafels kun je gemakkelijk een dag van te voren maken. Na het bakken kun je ze 48 uur bewaren in een afgesloten bakje. Koud zijn de gezonde wafels minder lekker dan warm uit wafelwijzer. Eventueel kun je de wafels dan in de magnetron, pan of wafelijzer even opnieuw opwarmen.

Tot slot..

Nu ben ik benieuwd: ga je deze gezonde wafels eten als ontbijt, lunch of als tussendoortje? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag ook altijd contact met mij zoeken via de contactpagina. Neem ook eens een kijkje bij mijn andere gezonde recepten. Tot de volgende keer!

Liefs Francis

Disclaimer: in dit artikel maak ik gebruik van affiliate (partner) linkjes. Indien jij iets koopt via één van deze links ontvang ik een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s maar met deze commissie kan ik Mamazetkoers.nl wel online houden. Uiteraard link ik alleen naar producten die ik vertrouw en waarvan ik denk dat jij ze ook interessant vindt. #mamazetkoersAD

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis