Van sporten en bewegen word ik een blij mens en van sporten vanuit huis nog meer. Ik ben er dan ook van overtuigd dat goed in je vel zitten samenhangt met een gezonde leefstijl en dus met sporten en bewegen. Hoe fijn is het dan om te sporten vanuit huis? Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat het geweldig is. In dit artikel vertel ik je graag waarom dat is, welk programma ik volg en deel ik de voor- en nadelen van sporten vanuit huis. Lees je mee?

Lekker bewegen: sporten vanuit huis!

Een paar weken deelde ik een openhartig artikel waarin ik vertelde dat ik 12 kilo ben afgevallen. Zoals je in dat artikel hebt kunnen lezen is dat niet vanzelf gegaan. Ik heb mijn hele leefstijl omgegooid, zo heb ik aanpassingen doorgevoerd in mijn voedingspatroon en ben ik meer gaan bewegen. Op de eerste plaats ben ik gestart met hardlopen maar vrij snel daarna gekeken naar de mogelijkheden om te sporten vanuit huis. Waarom? Voor mij is het laagdrempelig en verder hoef ik met niemand binnen mijn gezin rekening te houden. Ideaal voor mij.

Ruim een jaar geleden ben ik daarom lid geworden van het online sportplatform Hello New You van Marlou Volkerink en afgelopen januari heeft het online platform een geweldig update gekregen. Uiteraard ga ik je daar zo meer over vertellen maar wil wel graag vermelden dat dit artikel niet is gesponsord, ik geen gratis lidmaatschap heb en ook niet wordt betaald voor dit artikel. Ik ben oprecht content met dit programma en deel graag mijn ervaringen met jou.

Sporten vanuit huis met Hello New You

Laat ik je eerst vertellen waarom ik zo’n fan ben van sporten vanuit huis. Als werkende moeder met jonge kinderen én een man die graag regelmatig een tocht maakt op de mountainbike is buitenshuis sporten soms lastig plannen en een gedoe. Zeker als je beide meerdere keren in de week wilt gaan sporten, er kinderen naar zwemles en sportclubs moeten en dan heb ik het nog niet over andere sociale bezigheden en eventuele zorgtaken waar onze agenda’s mee vol staan.

Je snapt hem: ik ben fan van sporten vanuit huis. Heerlijk mijn eigen tijd indelen en ik kan de workouts gewoon doen wanneer het mij uitkomt. Zo sport ik regelmatig in mijn lunchpauze, in de vroege ochtend of wanneer de kinderen thuis zijn. De kinderen doen dan af en toe gewoon lekker mee of spelen in dezelfde ruimte. En zeg nou eerlijk, mijn sportruimte op zolder (zie foto bovenaan in dit artikel) nodigt toch uit om te gaan bewegen! Ik ben er in elk geval heel erg blij mee.

Hello New You, meer dan alleen workouts

Bewegen en sporten zorgen ervoor dat ik weer lekker in mijn vel zit. Niet zozeer omdat ik nu ook minder gewicht met me mee draag maar het is werkelijk goed voor elke vezel in mijn lijf én hoofd. Ik geloof erin dat ik nu meer energie heb door meer te bewegen, gezonder te eten en te ontspannen. Om die reden sluit het Hello New You programma zo goed bij mij aan. Sinds januari is het workout programma namelijk uitgebreid met yogalessen, persoonlijke ontwikkeling én nog veel meer.

Workouts

De workouts zijn zogenaamde HIIT trainingen in circuitvorm. HIIT staat voor Hoog Intensieve Interval Training waarbij je intensieve inspanning afwisselt met momenten van rust. Elke training bestaat uit een warming-up, drie sets van diverse oefeningen met rust en wordt afgesloten met een cooling-down.

Het programma biedt elke week (het hele jaar door) 3 trainingen aan, je bepaalt zelf hoeveel je er doet. Een workout van Hello New You neemt ongeveer 30 minuten in beslag en de oefeningen zijn afgestemd op zowel de beginnende sporter als de gevorderde. Alle oefeningen worden duidelijk uitgelegd en de training kun je zelf zo intensief maken als je zelf wilt. Daarnaast heb je ook zelf de keuze welke spiergroepen je wilt trainen en heb je toegang tot alle workout video’s die Marlou ooit gemaakt heeft.

Maar het programma bevat nog veel meer dan alleen sporten vanuit huis, onder deze foto lees je daar meer over.

sporten vanuit huis, mijn home gym mamazetkoers

Yoga & Meditatie

Naast sporten is rust ook van belang, zowel voor je lijf als voor je hoofd. In elke module (6 modules in totaal) staan er 4 yogalessen voor je klaar in het Hello New You programma. In het begin dacht ik daar geen gebruik van te maken maar ik vind deze lessen steeds fijner. Even ontsnappen aan alle drukte en je concentreren op je lijf en gedachten. Na een zware training en spierpijn merk ik dat mijn lijf de yogalessen erg prettig vindt. De verschillende yogavormen komen in het programma allemaal aan bod, zo ervaar je wat het beste bij jou past en kun je de lessen daarop uitzoeken. Heel laagdrempelig dus.

In elke module kun je er ook een meditatie video vinden. Is het voor jouw gevoel te zweverig? Check dan eerst even dit artikel: 7 redenen om te beginnen met mediteren. Het is absoluut niet zo zweverig en helpt je echt naar binnen te kijken en de focus op jezelf te leggen. Geloof me, wij moeders hebben dat af en toe echt even nodig in ons drukke bestaan waar we zoveel doen voor anderen! We mogen niet vergeten ook eens voor onszelf te zorgen.

Persoonlijke ontwikkeling

Als hele dikke vette extra bonus, althans zo zie ik het, is persoonlijke ontwikkeling ook een onderdeel van Hello New You geworden. Een hele gave zet want lekker in je vel zitten lukt niet alleen met goed eten en bewegen. Het is een bepaalde mindset en dit programma helpt je daar echt bij. In elke module wordt er een onderwerp behandeld. Het is niet 1:1 afgestemd maar algemeen maar ik kan er veel dingen uithalen en toepassen die mij helpen. Er zitten vast voor jou ook dingen tussen waarvan je denkt: ‘hé, dat maakt het voor mij net even allemaal wat makkelijker’. Bij persoonlijke ontwikkeling kun je denken aan de volgende aspecten:

  • bewustwording en aanleren van nieuwe gewoontes
  • energiemanagement
  • waar sta je voor, je kernwaarden
  • journaling
  • en nog veel meer.

Naast de persoonlijke ontwikkeling video’s zit ook een handig werkboek bij die je kunt invullen. Het Hello New You programma is voor mij dus niet alleen sporten vanuit huis maar zorgen voor mijzelf, werken aan mijzelf en de tijd nemen voor mijzelf.

Voedingsschema’s

In het begin van dit artikel vertelde ik al dat een gezonde leefstijl meer is dan alleen sporten. Goed én genieten van lekker eten is daar ook een onderdeel van. Soms denken mensen dat ik op ‘dieet’ ben, omdat ik niet standaard meer brood eet. Jammer, want écht genieten van eten en je lijf leren voeden in plaats te vullen is geen dieet maar een manier van leven. De voedingsschema’s die bij het Hello New You programma zitten sluiten hier goed bij aan en geven je echt een stukje houvast als je deze switch wilt maken.

En meer..

Alsof bovenstaande nog niet genoeg is:

  • worden er ook live workouts gegeven
  • zijn er diverse expert masterclasses met betrekking tot lekker in je vel zitten
  • krijg je toegang tot alle workout video’s van Marlou
  • toegang tot diverse e-books & schema’s van challenges.

Voor- & nadelen van sporten vanuit huis

Hoewel mensen om heen enthousiast worden van het programma als ik erover praat is er veder nog niemand die ik ken lid geworden. Dat ligt niet zozeer aan het programma maar aan het nadeel van sporten vanuit huis. Je moet jezelf er echt wel toe zetten om te gaan bewegen. Er is geen stok achter de deur die je van de bank af trekt, je moet het écht zelf doen. Ik krijg dan ook regelmatig te horen dat veel mensen niet de discipline hebben om te sporten vanuit huis en dat ze het knap van mij vinden dat het mij wel lukt. Heel mooi compliment dus maar ik denk als je het graag genoeg wilt het ook gewoon lukt.

Alle voordelen van sporten vanuit huis staan allemaal al in dit artikel maar het ‘alleen’ volbrengen van de trainingen vraagt wel om een sterke motivatie. Je hebt trouwens voor de trainingen geen materiaal nodig, je kan prima sporten vanuit huis door gebruik te maken van je lichaamsgewicht. Uiteraard kun je wel materiaal aanschaffen als je later de oefeningen zwaarder wilt maken, in dit artikel lees je de 10 items die ik veel gebruik.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel over lekker bewegen door te sporten vanuit huis. Nu ben ik benieuwd, kun jij de discipline opbrengen om actief en regelmatig vanuit huis te sporten? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis