Hoewel een sportschool veel te bieden heeft, doe ik mijn workout het liefste vanuit huis: de home workout dus. Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet mensenschuw en schaam me ook niet voor mijn lichaam in mijn sportoutfit maar het naar de sportschool gaan vind ik al een heel gedoe. Dat ligt overigens niet aan de sportschool, ik sport het liefste wanneer het mij uitkomt en dat is niet altijd wanneer het volgens de agenda het beste past. In dit artikel vertel ik meer over welke 10 items je wilt hebben voor een goed home workout. Lees je mee?

Deze 10 items wil je hebben voor een goede home workout

Om thuis te sporten heb je niet veel nodig maar de 10 items in dit artikel maken je home workout wél een stuk uitdagender en leuker. Je kunt op You-Tube ontzettend veel goede workouts vinden. Van boksen tot HIIT (High Intensity Interval Training) en Yoga, net waar je zin in hebt. Ikzelf heb een abonoment op HelloNewYou waarbij ik elke week 3 HIIT lessen en 1 yogales aangeboden krijg. Hierover volgt later overigens nog een review van. Voor nu ligt de focus op de 10 items die je wilt hebben voor een goede home workout!

1. Een goed matje

Laten we bij het begin beginnen: wil je iets aanschaffen voor je home workout? Ga dan voor een goed matje. Dit kan een speciale workout mat zijn maar een simpele yoga mat is meer dan voldoende. Erg prettig voor je buikspieroefeningen.

2. Fijn zittende outfit

Mijn tweede item is misschien een open deur maar een goede outfit maakt toch wel je workout. Zorg voor een broek met een hoge taille zodat niemand kan genieten van je onderbroek tijdens een diepe squat. Ikzelf ben erg fan van de dry cell items van PUMA en de leggings van STRONGER.

3. Waterfles

Goed drinken is tijdens elke workout belangrijk, of je nu gaat hardlopen of tijdens je home workout. Zorg daarom voor een grote waterfles. Natuurlijk kun je ook een glas water op tafel zetten maar geloof me: die is zo leeg. Je wilt je fijne home workout niet steeds onderbreken om je glas bij te vullen.

4. Dumbbells

Dumbbells zijn losse gewichten, vaak in verschillende kleuren, die je kunt gebruiken voor diverse trainingen. Dumbbells zijn verkrijgbaar in de maten 0,5 kg, 1 kg, 1,5 kg, 2 kg en 5 kg. De meesten worden geleverd in setjes van twee per gewicht. Tijdens een workout heb je niet voor elke oefening hetzelfde gewicht nodig, met dumbbells wissel je snel en gemakkelijk van gewicht. De dumbbells zijn vaak voorzien van een vinyl coating wat zorgt voor een goede grip.

5. Halter met diverse gewichten

Dan nu de halter, niet te verwarren met de dumbbells. Een halter is een ijzeren staaf met schroefdraad waaraan je verschillende gewichten kunt hangen. Waar de dumbbell tot 5 kg gaat in gewicht kun je met de halter voor meer gewicht kiezen. De staaf zelf (zonder extra gewicht) weegt namelijk al 1 kg.

6. Fitnessbal & Balanskussen

Voor wie haar balans wil trainen zijn een fitnessbal en balanskussen onmisbaar. Om alle krachtoefeningen goed uit te voeren heb je een sterke ‘core’ nodig: oftewel sterkte rug-, buik-, bil- en heupspieren. Je balans en core train je extra met een fitnessbal en balanskussen.

7. Kettlebell

Dit item heeft haar naam te danken aan zijn vorm: deze lijkt namelijk een beetje op een koeienbel. Door deze vorm is het gewicht gemakkelijk vast te houden en kun je er bijvoorbeeld een swing mee uitvoeren. Met een halter of dumbbell gaat dit gewoon niet. Net als de halter en dumbbells zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten en gewichten: ikzelf heb er een van 4 en 6 kg.

8. Elastieken en resistance bands

Om je huidige oefeningen nog intensiever te maken kun je gebruik maken van elastieken en resistance bands. Wist je dat je met deze items dat je echt al je spiergroepen kunt trainen? Hoe stijver het elastiek of band hoe zwaarder het is om ermee te trainen.

9. Springtouw

Voor de kinderen is het misschien speelgoed met touwtje springen is écht ontzettend goed voor je lijf. In dit artikel vertel ik je daar alles over. Na het lezen van dat artikel weet je precies waarom dit item wilt hebben voor je home workout!

10. Stepbankje

Je kent hem misschien ook wel vanuit de sportschool, helemaal link op de foto hierboven zie je hem staan: het stepbankje. Ideaal voor het opdrukken en boxjumps. De mogelijkheden zijn eindeloos en als je goed zoekt kun je hem zelfs voor een prikkie aanschaffen. De mijne vond ik bij de Aldi een tijdje geleden.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel met de 10 items die je wilt hebben voor een goede home workout. Nu ben ik benieuwd, sport jij weleens vanuit huis en hoe doe je dat dan? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis