Heb je stijl haar? Dan is de kans groot dat je een slag in je haren wilt en dames met krullen willen graag stijl haar. Althans, dat geldt voor de meeste van ons en zo ook voor mij en mijn dochter. Hoe mooi ons stijlen haar ook is, we dromen soms van krullen of een slag in ons haar. Nu kun je daar een mega duur apparaat voor kopen maar van Satin Beauty Collection mochten wij de Satin Curls Set uitproberen. Op de foto hierboven zie je hem en in dit artikel vertel ik je er graag meer over. Lees je mee?

Een slag in je haren maken met de Satin Curls Set

Voor een mooie natuurlijke slag in je haren wil je geen uren voor de spiegel staan of elke dag in de weer zijn met een föhn en borstel. Dit is niet alleen tijdrovend maar ook nog eens slecht voor je haren. Natuurlijk zijn er producten op de markt die het je gemakkelijk maken maar deze kosten veel geld én maken allemaal nog steeds gebruik van warmte. Wist je dat je ook een gezonde slag in je haren kunt maken zonder gebruik van warmte? Dat kan met de Satin Curls Set van Satin Beauty Collection.

De set bestaat uit de volgende items:

 • Satin Curl Ribbon
 • 2 Satin Scrunchie
 • Haarklip

Wil je trouwens weten wat satijn precies is? Lees dan dit artikel, ik schreef namelijk al eens eerder over een satijnen product.

Waarom gebruik maken van satijn in plaats van een product met warmtebron?

Op de eerste plaats natuurlijk omdat het een super makkelijke manier is om er een natuurlijke slag mee in je haren mee te creëren (hierover straks meer) maar ook omdat het goed is voor je haren. Door het satijnen materiaal pluist je haar veel minder snel, behoudt het zijn natuurlijk glans, heb je minder last van gespleten punten en minder klitten in je haar. Ook is dit product erg duurzaam omdat je geen stroom nodig hebt en je het ontzettend vaak kunt gebruiken.

Satijn heeft trouwens nog een voordeel, de speciale weeftechniek zorgt ervoor dat de draden van de stof dichterbij elkaar geweven zijn dan bij een normale stof en hierdoor is het onmogelijk dat je haren er in vast gaan zitten. Ideaal!

Bij deze set maak je zoals eerder gezegd geen gebruik van warmte, wat bij een krultang bijvoorbeeld wel het geval is. Wanneer je gebruik maakt van warmte is de kans groot dat jij je haar beschadigd én dat is natuurlijk niet de bedoeling. Met de Satin Curls Set maak je op een natuurlijke manier de slag in je haren en voorkom je dus deze haarschade.

Wist je dat je deze set bij elk haartype kunt gebruiken? Zo heb ik hem zelf al een aantal keer gebruikt bij mijn eigen lokken en die van mijn dochtertje. We zijn erg tevreden met het resultaat. Volg je me al op Instagram? Dan heb je daar het resultaat voorbij zien komen! Benieuwd naar hoe je een mooie slag in je haren maakt? Lees dan snel hieronder de stappen die je moet nemen.

Zo maak je een slag in je haren zonder warmte!

Volg onderstaande stappen en dan heb jij met een beetje geduld een mooie natuurlijke en gezonde slag in je haren!

 1. gebruik de set op nat haar, was dus eerst je haren of maak ze nat
 2. kam je haren goed door zodat er geen klitten meer inzitten
 3. verdeel je haren in twee delen door een midden scheiding te maken
 4. plaats de Curl Ribbon midden op je hoofd en zet hem vast met de klem, aan beide kanten van je hoofd zit nu een uiteinde van de Curl Ribbon
 5. vervolgens draai je pluk voor pluk je haar om de Curl Ribbon heen. Je werkt van boven naar beneden en draait de pluk van het hoofd af naar buiten om de Curl Ribbon heen
 6. herhaal dit net zo lang totdat bij een kant al het haar om de Curl Ribbon heen zit. Zet de onderkant van je haren vast met de bijgeleverde scrunchie
 7. herhaal stap 5 en 6
 8. laat de set minimaal 6 tot 8 uur zitten of (voor het beste resultaat) de hele nacht
 9. de laatste stap is het verwijderen van de set, je maakt eerst beide scrunchies los en daarna de klem. Het is nu belangrijk dat je de Curl Ribbon recht omhoog uit je haren verwijderd. Haal je handen even door je haar en klaar!

Kleine tip van mij: kam je haren niet door met een borstel of kam maar doe dit echt met je vingers. Op die manier heb je het langste plezier van de natuurlijk slag in je haren. Bij mij en mijn dochtertje blijft de slag zeker de hele dag zichtbaar. We hebben fijn stijl haar maar we hadden er echt lang plezier van.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel over een slag in je haren maken zónder warmtebron. Nu ben ik nieuwsgierig, heb jij stijl haar of krullen en maak je weleens gebruikt van stijltang of krulset? Laat het me weten bij de reacties hieronder, op Facebook of Instagram. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

De producten in dit artikel heb ik gekregen: #mamazetkoersAD. Dit doet niets af aan de echtheid en oprechtheid van het artikel. 

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis