Wist je dat jouw kussensloop invloed heeft op jouw huid en haren? Heel eerlijk? Tot voor kort wist ik dat ook niet, totdat ik de satijnen kussensloop ontdekte. In dit artikel vertel ik je graag meer over wat satijn precies is en deel ik 4 redenen om voor een satijnen kussensloop te kiezen. Lees je mee?

Wat is satijn?

Maar laten we eerst bij het begin beginnen, wat is satijn nu precies? Veel mensen denken dat het een speciale stof is, maar dat is niet het geval. Elke stof kan in ‘satijn’ geweven worden. Satijn is dus een weefmethoden en zo krijg je bijvoorbeeld satijn-katoen, satijn-zijde en satijn-polyester. De speciale weefmethode zorgt ervoor dat de stof zijn unieke satijnen uitstraling en eigenschappen krijgt: zacht, glad, glanzend en natuurlijk de luxe uitstraling.

4 redenen om voor een satijnen kussensloop te kiezen!

Nu je weet wat satijn is ga ik de vier redeneren met je delen om voor een satijnen kussensloop te kiezen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Voorkomt vet haar en gespleten haarpunten

Je wilt je haren niet dagelijks of om de dag wassen, het wordt er alleen maar sneller vet en ontzettend futloos van. Toch was ik mijn haren vaker dan dat ik zou willen: het zit anders gewoon voor geen meter meer en dit is bij jou vast herkenbaar. Een satijnen kussensloop zorgt ervoor dat je haren minder snel vet worden. Kinkt misschien niet logisch maar het is écht zo, ik heb het uitvoerig getest. Door de zachtheid en gladheid van de stof ontstaat er minder wrijving met het haar waardoor het minder vet wordt. Daarnaast behoudt het haar ook zijn glas en voorkomt het gespleten haarpunten (pluizen) doordat de kussensloop minder vocht van het haar onttrekt.

Doordat je haar minder wrijving ondergaat en zijn vochtgehalte behoud word je dus wakker met een minder wild en warrig kapsel. Wie wil dat nou niet! Bij punt drie lees je trouwens nog een reden waarom het haar minder snel vet wordt.

Satijn is goed voor je huid

Het zal je vast niet verbazen maar je gezicht heeft ontzettend veel contact met je kussen, en dus met je kussensloop. Al het vuil en de bacteriën van je haren en je gezicht komen daarmee op je kussensloop terecht. Wat voor kussensloop je ook hebt: dit zal altijd zo blijven en daarom is het belangrijk om je gezicht goed te reinigen voordat je gaat slapen.

Wat doet een satijnen kussensloop dan wel? Door de speciale weeftechniek kan het vuil en de bacteriën niet in je kussensloop trekken en daar ophopen. Hierdoor en door de verminderde wrijving wordt je huid minder blootgesteld aan deze viezigheid en helpt het je huid gezond en fris te houden.

Verminderen van slaapkreukels in je gezicht

De satijnen kussensloop heeft door de verminderde wrijving nóg een voordeel: wakker worden met minder slaapvouwen in het gezicht. Serieus, hier kan ik me zo aan storen. Het duurt soms een paar uur voordat die ene slaapvouw uit mijn gezicht is. Ik kan vertellen dat het met een satijnen kussensloop echt minder is. Het is natuurlijk niet helemaal weg, helaas 😉 .

Tot slot heeft deze stof ook nog het voordeel dat het niet absorbeert, geen vocht en dus ook niet je verzorgingsproducten. Dit betekent dat je nachtcrème beter in je huid kan trekken, in plaats van in je kussensloop. Zo kunnen je verzorgingsproducten hun werk doen op de plek waar het hoort in plaats van via je kussensloop in jouw haren belanden!

Biedt verkoeling in de zomer

Naast bovenstaande redenen en het feit dat een kussensloop van satijn heerlijk slaapt biedt een satijnen kussensloop ook verkoeling op warme dagen. De sloop neemt namelijk vocht op waardoor het kussen ook veel langer koel blijft.

Klinkt allemaal goed toch? Wist je trouwens dat kussenslopen van satijn in diverse kleuren verkrijgbaar zijn? Er zit vast een kleur bij die mooi bij jouw slaapkamer past.

Tot slot..

Dit was hem dan, mijn artikel met vier redenen om voor een satijnen kussensloop te kiezen. Wil je nu ook zo’n kussensloop? Je kunt deze bij Satin Beauty Collection nu met 15% korting aanschaffen, gebruik hierbij de kortingscode: mamazetkoers15. Heb je al wel een satijnen kussensloop? Laat hieronder, op Facebook of op Instagram weten wat je ervan vindt. Je mag me natuurlijk ook altijd een privé berichtje sturen via de contactpagina.

Liefs Francis

De producten in dit artikel heb ik gekregen: #mamazetkoersAD. Dit doet niets af aan de echtheid en oprechtheid van het artikel. 

Vergeet je niet in te schrijven voor mijn nieuwsbrief! Dat kan met de button hieronder:

Nieuwsbrief100
Facebook252
Instagram1k
Pinterest20
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn1k
LinkedIn
Share

foto homepage vierkant mamazetkoers voor de moeder die zichzelf durft te zijn

Lieve lezer, beste hardwerkende mama,

Mamazetkoers is een platform die handvatten biedt zodat iedere moeder zichzelf durft te zijn.
Laat me je inspireren om ‘gewoon’ je ding te doen, je laten genieten van het moederschap zónder jezelf te verliezen en vooral jezelf durven te zijn!

Ik stel me open voor jou, durf jij de uitdaging aan te gaan en jezelf open te stellen voor de mensen om je heen?

Liefs Francis